nefunguje internet

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
7budzo7
Light Expert
Light Expert

nefunguje internet

Príspevok od používateľa 7budzo7 »

zdravím všetkých....vie mi niekto poradiť prečo mi nefunguje internet cez switch? Mám doma 2 switche, cez jeden to funguje a cez ten druhý nie. V tom druhom je zapojené Magio, ktoré funguje bezproblémov, v ďalších dvoch portoch su lan káble cez ktoré ale internet nefunguje. K téme pripájam aj obrázok so schémou ako to asi vyzerá, v červenom obdlžniku sú zobrazené veci ktoré nefungujú.

Kód: Vybrať všetko

http://imgupload.sk/viewer.php?file=i08xm14dt8w5mjkihwcf.jpg
P.S. ospravedlňujem sa, že zakladám novú tému, ktorá sa už možno riešila ale je to problém, ktorý musím vyriešiť čo najrýchlejšie a na hľadanie nemám čas. Ďakujem
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: nefunguje internet

Príspevok od používateľa beardie »

co znamena nefunguje? nedostanes ipecku? skusal si nastavit manualne?
vies opingat router?
7budzo7
Light Expert
Light Expert

nemôže sa pripojiť do siete, hlási žiadne pripojenie. Ako to nastavím manuálne? Myslíš to, že pridelím IP adresu tým dvom pc? Napr. 192.168.1.10, 192.168.1.11?? To opingovanie sa robí ako??
beardie
Redeemer
Redeemer

neviem, aky mas router, adresy zvol podla toho, aby boli rozne od inych v sieti
7budzo7
Light Expert
Light Expert

router mám tento Vigor2700VGST...tie adresy mám zvoliť iba pre tie dva, ktoré nefungujú alebo pre všetky zariadenia ktoré pripájam?
Adresu zmením v nastaveniach IPV4? Tam nastavím IP adresu...a masku podsiete a predvolenú bránu tam treba čo?
beardie
Redeemer
Redeemer

brana je adresa routeru
7budzo7
Light Expert
Light Expert

skúšal som to manuálne nastaviť, v hlásení píše že je pripojený ale nenačíta žiadnu stránku. Zaujímavé je to, že keď notebook pripojím podľa schémy to switchu 1 tak s pripojením nie je problém, ale akonáhle ho pripojím do switchu 2 tak už nefunguje. Netreba aby šiel z routeru do switchu 2 nejaký krížený kábel?
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa strapaty »

1.vigor nie je switch ale router ...
2.ak mas od t-comu magio s internetom tak v jednej ETH zasuvke mas magio v druhej internet ... dalsie dve su blokovane (blokuje ich T-comunisti | zvacsa byvaju aj prelepene zltou alebo bielou paskou :( , ak chces pripojit viac zariadni musis pripojit switch .... ... od t-comunistov by som nechcel ani gumenu kacicku ... su to odrbavaci ... ked ti skonci viazanost budes musietvratit magio box aj router.... az tie prachy sa cudujem ze este funguju
7budzo7
Light Expert
Light Expert

ani sám nevieš o čom hovoríš.....napísal som, že Vigor je router, a internet od t-comu mám už asi 10 rokov, 6 rokov aj s magiom, router je už v mojom vlastníctve, doma mám 3 magio boxy a nikdy ma ich nežiadali vrátiť nič nie je prelepené ani bielou ani žltou páskou
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

7budzo7 jediny kto nevie o com hovori si ty. Vigor 2700 dodavany k sluzbe magio televizia je vlastnictvom Telekomu pocas celej doby vyuzivana sluzby a po zruseni si povinny ho vratit - pokuta za poskodenie/nevratenie podla platneho cenoveho vymeru (Bod 3.5 a 3.6) je 165,97 eur.

Zariadenie standardne ma nakonfigurovane prve lan 3 porty na internet (v pripade jedneho STB k sluzbe), v pripade ze pouzivas 2 STB, na internet mozes ist len cez porty lan 1 alebo lan 2. Cize ak mas ten switch2 v porte lan 3 alebo lan 4 pojde ti tade len TV nie internet.
7budzo7
Light Expert
Light Expert

a keď ten switch2 zapojím to lan 1 alebo lan 1 tak pôjde všetko ako má?
_Mailo_
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa _Mailo_ »

Prečo ten druhý switch nevyhodíš ? Keď sa nato v rýchlosti pozerám, tak je tam v podstate zbytočne, keď upravíš schému a to Magio 2 pripojíš napriamo do routera. Máš málo portov ?
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

_Mailo_ - tu sa asi nejedna o pocet portov, ale o to ako to ma rozmiestnene v miestnostiach a nechce tahat dalsie kable

7budzo7 -

port 1 - PC
port 2 - PC
port 3 - STB
port 4 - STB

Ked zapojist switch2 do LAN1 pojde ti net na oboch PC ale nepojde ti TV (ten STB co bude v tom switchi)
_Mailo_
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa _Mailo_ »

Nabuduce nebudem radsej v rychlosti nic citat a studovat :D Jasne,chapeme sa ;)
Napísať odpoveď