Prikazy v terminali

Všetko ohľadom Linuxu...
marek788
Light Star
Light Star

Prikazy v terminali

Príspevok od používateľa marek788 »

Ahojte, potreboval by som radu s par prikazmi v shelle. Ako prve by som potreboval vediet, ako mam nieco skopirovat napr txt.txt cez scp na server do priecinku, ktory tam neexistuje, je to mozne? Robim to cez prikaz

Kód: Vybrať všetko

scp Documents/txt.txt USER@SERVER:$pwd

ak tam dam namiesto $pwd nejaku inu zlozku, ktora neexistuje, tak to nefunguje. Lebo mam jednu ulohu a tam tiez neviem ako to spravit

Zkopírujte všechny soubory, jejichž jméno končí na .pdf v aktuálním adresáři na vzdálený počítač do stejného adresáře, jako je současný aktuální adresář. 
Dalej by som chcel vediet preco, ked zadam tento prikaz dostanem error?

echo "$(Dropbox/NAMES |wc -w)"
bash: Dropbox/NAMES: Permission denied
0
A na zaver este jedna vec a to konkretne neviem ako vypisat v prikazovom riadku toto

`TEXT'
skusal som vselijaku kombinaciu tych apostrofov ako to zapisat, ale neprisiel som na to. Dakujem.
pato83
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Prikazy v terminali

Príspevok od používateľa pato83 »

marek788 napísal:Ahojte, potreboval by som radu s par prikazmi v shelle. Ako prve by som potreboval vediet, ako mam nieco skopirovat napr txt.txt cez scp na server do priecinku, ktory tam neexistuje, je to mozne? Robim to cez prikaz

scp Documents/txt.txt USER@SERVER:$pwd

ak tam dam namiesto $pwd nejaku inu zlozku, ktora neexistuje, tak to nefunguje. Lebo mam jednu ulohu a tam tiez neviem ako to spravit

Zkopírujte všechny soubory, jejichž jméno končí na .pdf v aktuálním adresáři na vzdálený počítač do stejného adresáře, jako je současný aktuální adresář. 
1. Bola premenna pwd vytvorena ? Premenna pwd nie je to isto, ako premenna PWD ( minimalne bash ju ma, iny shell mozno tiez, treba pozriet)
2. Musis si adresar prv vytvorit a nasledne don skopirovat, co potrebujes.

dir="$(pwd)"; base="$(basename $dir)"; ssh user@server "[ -d "$base" ] || mkdir -p "$base""; scp "$dir"/*.pdf user@server:"$base"
Je ale mozne to spravit asi aj jednoduchsie. Vychodzi adresar na vzdialenom stroji je domovsky adresar daneho uzivatela, treba ale overit cez manualove stranky, ci je tomu vzdy tak. Heslo treba zadat dvakrat zial.
Dalej by som chcel vediet preco, ked zadam tento prikaz dostanem error?

echo "$(Dropbox/NAMES |wc -w)"
bash: Dropbox/NAMES: Permission denied
0
1. Je NAMES spustitelny subor ? Ak ano, tak bod 2.
2. Si v adresari s podadresarom Dropbox ? Ak ano, tak bod 3.
3. Mas nan opravnenia na spustenie ? Nemas!
Daj vystup:

ls -l Dropbox/NAMES
Chces spocitat slova v subore, tak prikaz by mal byt takyto (echo je uplne zbytocne, vystup wc sa tak ci onak vytlaci na STDOUT ak nie je presmerovany):

wc -w Dropbox/NAMES
A ako doporucenie ti dam pouzivat absolutnu cestu. Samozrejme aj relativna ma svoje vyuzitie, ale nie v tomto pripade, alebo si nedal cely kod.
A na zaver este jedna vec a to konkretne neviem ako vypisat v prikazovom riadku toto

`TEXT'
skusal som vselijaku kombinaciu tych apostrofov ako to zapisat, ale neprisiel som na to. Dakujem.

echo \`TEXT\'
Spatna lomitko rusi akykolvek specialny vyznam nasledujuceho znaku.
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Privtrem sa sem. Povedzme, že mám súbor.txt, obsahujúci:

1,4,3,5
11,3,6,2
33,4,21,3
32,5,6,2

Proste, kvázi matica 4x4. Akým príkazom vypíšem v Terminali tretí stĺpec?
masterdead
SysAdmin
SysAdmin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa masterdead »

cut -d',' -f3 subor.txt
Napísať odpoveď