kompatibilita RAM
kompatibilita RAM
Zdar ... dnes som kúpil novú RAM (Kingston SO-DIMM 4GB DDR3 1333MHz CL9) aby som si rozšíril pamäť v notebooku (Samsung QX510 -SO1CZ) kvôli tomu že som musel jednu 2GB vyhodiť lebo odišla ... na nete som zistil že by mali byť osadené 1333MHz RAMky (neviem už nájsť kde ale rozhodne som to na nejakom modeli našiel napísané) tak som si pekne vybral skorej spomínanú Kingstonu a dnes som ju chcel osadiť ... ale došiel som na to že zjavne sú v českej verzii asi osadené len 1066MHz RAMky a to vidím ako dôvod toho že mi nová RAM nefunguje .. po osadení mi systém nenabehne a odporúči vykonať launch repair ten sa po potvrdení akože ide spustiť ale zostane len čierna obrazovka takže netuším čo má za problém ... keď osadím len samostatne novú RAM tak mi automaticky hodí BSOD ... len sa divím že mi to robí problémy lebo som sa dočítal že po osadení RAM s vyššou freq to RAM automaticky podtaktuje na požadovanú freq ... prosím vás o pomoc čo mám alebo mohol by som spraviť a či bude nutné rovno vracať tú RAM alebo to pojde nejako rozchodiť .. vďaka za odpoveď
-
hrban
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: kompatibilita RAM
podľa stránky je S01 cz verzia asi takto
Typ procesoru Intel Core i5 Mobile
Kód procesoru i5-560M
Frekvencia procesora • 2,66 GHz
• 3,2 GHz
Frekvencia zbernice FSB 1066 MHz
Frekvencia zbernice QPI/DMI 2,5 GT/s
Vyrovnávacia pamäť (cache) 3 MB
Technológia HyperThreading Áno
Veľkosť pevného disku 500 GB
Veľkosť operačnej pamäte 4096 MB
Druh pamätí SODIMM DDR3
Frekvencia pamäťovej zbernice 1066 MHz
takže fungovať by to malo ale nie každá ramka sa podtaktuje, niektoré to proste nezvládajú. do úvahy pripdá ešte update bios-u ale ak to nepomôže vráť a kúp 1066
Typ procesoru Intel Core i5 Mobile
Kód procesoru i5-560M
Frekvencia procesora • 2,66 GHz
• 3,2 GHz
Frekvencia zbernice FSB 1066 MHz
Frekvencia zbernice QPI/DMI 2,5 GT/s
Vyrovnávacia pamäť (cache) 3 MB
Technológia HyperThreading Áno
Veľkosť pevného disku 500 GB
Veľkosť operačnej pamäte 4096 MB
Druh pamätí SODIMM DDR3
Frekvencia pamäťovej zbernice 1066 MHz
takže fungovať by to malo ale nie každá ramka sa podtaktuje, niektoré to proste nezvládajú. do úvahy pripdá ešte update bios-u ale ak to nepomôže vráť a kúp 1066
upadate BIOS-u asi možný nebude .. píše mi to že mám najnovšiu verziu -_- .. to mám fakt taký zastaralý notebook? 
mozno je aj modul zly...stava sa to.
no práve som sa zapol hneď do BIOS-u aj s osadenou Kingstonou a bolo vidno ako mi to hádže pár pixelov mimo ako keď je problém s grafikou ale v trošku menšom merítku ... síce mi v BIOS-e ukazovalo druhý memory slot ako osadený 4GB ale zjavne s tým nevie pracovať takže asi to bude touto konkrétnou RAM-kou a jej nekompatibilitou ... len pre zaujímavosť dostal som sa v tom BIOS-e k bodu kedy mi to zamrzlo a nešiel mi ani natvrdo vypnúť comp .. musel som to rozobrať a odpojiť konektor batérie -_-
btw.. batéria je nevyberateľná je zabudovaná preto som to musel odpojiť
//autoeditácia príspevku (15 Okt 2013, 22:52)
otázka je teraz ako zistím čo za RAM-ku mi to bude žrať .. lebo ako vidím 1066 MHz pamäte stoja asi o 100 k€ viac
//autoeditácia príspevku (18 Okt 2013, 21:57)
ľudia tak kúpil som druhú RAM a nejako mi ani tú nechce zobrať .. ale myslím že som došiel na to čím to bude .. zjavne idú do tohto samsungu ramky ako do apple produktov
čo je síce vtipné ale zjavne tam je nadstavené iné časovanie ... neviem či to môže byť tým že to nežerie ale asi je to tak
síce som sa dočítal že by si to mal bios nadstaviť sám ale zjavne sa s tým moc nekašle ... zisťoval som si dačo za to ako prestaviť časovanie a jediná vec ako to pojde je asi memset .. cez bios to bohužial nejako nefunguje .. jediná svetlá stránka je asi to že mi neblbne tak comp keď tam strčím túto ramku ... nejaká pomoc alebo vyjadrenie človeka čo o tom niečo vie?
btw.. batéria je nevyberateľná je zabudovaná preto som to musel odpojiť
//autoeditácia príspevku (15 Okt 2013, 22:52)
otázka je teraz ako zistím čo za RAM-ku mi to bude žrať .. lebo ako vidím 1066 MHz pamäte stoja asi o 100 k€ viac
//autoeditácia príspevku (18 Okt 2013, 21:57)
ľudia tak kúpil som druhú RAM a nejako mi ani tú nechce zobrať .. ale myslím že som došiel na to čím to bude .. zjavne idú do tohto samsungu ramky ako do apple produktov
-
hrban
Addict
- Kontaktovať používateľa:
takže po prvé ak chceš vypnúť PC natvrdo a nevyberať baterku, stačí držať vypínač dlhšie ako 10 sek
(to len taká perlička)
druhá vec, aké ramky tam máš teraz ? presne typ a ak vieš takt a časovanie tak to sem napíš, ja sa mrknem aké ramky by mal ten notebook spapať
druhá vec, aké ramky tam máš teraz ? presne typ a ak vieš takt a časovanie tak to sem napíš, ja sa mrknem aké ramky by mal ten notebook spapať