Dealextreme, Aliexpress, iOffer a ine cinske obchody

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
chlapec10
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Dealextreme (a ine cinske obchody)

Príspevok od používateľa chlapec10 »

inac, mam pocit ze toto nema nic spolocne s aliexprexs, ale je to problem china post, 2 zasielky sa takto zasekli, ale iba jedna je z aliexpress
Dingo1942
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Dingo1942 »

rufus59 napísal:Z aliexpress som asi skončil. Tovar objednany : 24.8.2013 a nebol doručený doteraz. Na sledovacom čísle mam tovar odoslaný z krajiny dodávatela.
Chcel som dať dnes dispute lebo mal včera posledný deň v dodani a pisalo na dispute, že este nemozem podať lebo neubehol čas dodania. A dnes pozerám objednavka potvrdená a nemozem otvoriť dispute.
ja, som dnes dispute otvoril dnes - 5 dní pred vypršaním dodania.. už mi tečú nervy :?

//: edit: dodanie som však 2x predĺžil, zrejme to bude tým že mne dispute otvoriť išlo
Kaper
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Kaper »

Takze dnes mi prislo znamenie od Colnikov, takze tel. mi stopli, co ma vobec netesi ... ale nenarobim nic,
Neviete niekto ako to funguje ? Objedaval som vela veci, ale stopli mi len jednu vec a toto je druha. Maju tam nejaky skener ?? Nahoda to urcite nie je, ale mam taky pocit ze ked som objednaval do ineho mesta, myslim tym mensie mesto, nie okresne, tak tam mi presli mobily uplne v pohode, bez colneho konania, preto ma napada, ze ci neriesia tieto veci len okresne mesta, kde ma zasielka adresata ... hm ? :)
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

samozrejm, ze tam maju skener. Ci cakas, ze podla hrkania krabice to rozpoznavaju?
Kaper
Amateur
Amateur

No dnes som stal pri tej vyclievacej poste, a ano hrkaju s tym, bola tam pani, co skoro kazdy maly balicek, hned hodila dalej, a potom zobrala nejaky vacsi, citala co je napisane na tom stitku "custom declation", asi sa jej to nezdalo a isla s tym niekam, ale to uz som nevidel :). A skoro kazdy takyto telefon ma napiasne "MP4 player" do malej hodnoty, takze mozno to ani nemusia skenovat a uz vedia ze to je tablet / telefon atd :) ... myslim si to ja takto
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

z Aliexpressom som skoncil ako som napisal v predchadzajucom prispevku. Odvtedy mi este stali nevratili z troch objednavok ktore neboli dorucene peniaze a naviac som sa dozvedel od predajcu novinku ze objednavka z 17/09/13 je vraj "stratena" a ked zadam tracking numb tak nic nenajde.
Proste ked si to zratam, ze vsetky plusy a minusy, tak je to uplny nezmysel kupovat v tychto obchodoch,pretoze to vecsinou velmi dlho trva,niekedy to ani nepride alebo pride nieco ine a naviac este predajcovia nechcu robit moc refundacie. Keby som si to vsetko kupil tu v ramci EU tak to mam podstatne rychlejsie a rovnako drahe /ked do toho pripocitam stratu /. To len upozornenie pre tych ktori by chceli zacat nakupovat cez tieto eshopy,ze je to nakoniec podstatne menej vyhodne ako to na prvy pohlad vyzera. Inac je velmi zaujimave ze pre porovnanie mi balicky z eshopov z Usa chodia /postovne do 5Usd/ rychlo-do 7-9dni a uplne bezproblemove po kazdej stranke.
Scorpion90
King
King

Príspevok od používateľa Scorpion90 »

Ako si overit tracking u focalprice? Ked kliknem na track priamo pri objednavke, tak ma hodi na neexistujucu stranku
PS: Google nepomaha..
MFa
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa MFa »

Scorpion90: 17track.net
rufus59
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa rufus59 »

Objednaval som z buycoins baterie do ovládača. Dostal som zaujimavý mail menšie informácie ktoré ma zarazili.
Objednaný tovar : CR2025 baterie 5 ks.
Spoiler
We were just informed lately that due to our national holidays, our local customs has strengthened the inspection for batteries and also devices with batteries (like tablets and mobile phones), thus the order was cancelled to avoid possible problem with customs. Any inconvenience caused, please accept our sincere apology
Sorry to bother you here Thanks for buying item" 190387159155" from our eBay store
We are writing to you for the parcel returned to us. The parcel has been held by the Customs and they did not give permission to your parcel.
Aliexpress po otvoreni refund mi vracaju peniaze som zvedavy.

Edit : Peniaze nabehli den po refundacii na ucet, takze dispute bolo uspešné.

Mám otázku práve som dostal novú kartu, starej skončila platnosť. Pokial mi bude Aliexpress zase vracať peniaze budem musieť uviesť novú kartu ? Alebo ako to vracajú.
Dingo1942
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Dingo1942 »

Jedna lastovička ešte leto nerobí... ale aspoň na osvieženie:

31.08.2013 22:45 Zásielka podaná na pošte
01.09.2013 15:01 Výstup z krajiny podávateľa
14.10.2013 08:18 Vstup do krajiny prijímateľa
rufus59
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Tiež sa mi pohli nejaké zásielky ale tie také staré ako tvoje zatial nie. Ale aspon niečo.

Dingo : Máme to podobné len moja ešte nedošla :smt017

31.08.2013 19:48 Zásielka podaná na pošte
02.09.2013 10:30 Výstup z krajiny podávateľa
MFa
Medium Professional
Medium Professional

Takze, dnes mi prvy krat zastavili vec na colnici. Chcel by som sa spytat, aky bude teraz postup? Z toho co som tu cital, tak mi poslu nejaky papier a budu odomna pozadovat preukazanie hodnoty tych veci, napr. fakturou ci nejakym uctom. Avsak je tu jedna vec. Kedze v tejto zasielke som mal celkovo 9 veci, rozdelili to na (minimalne) 2 balicky. 4 veci v jednom balicku vramci tejto zasielku uz mam doma, ostatne veci su zadrzane na colnici, predpokladam, ze su tam vsetky spolu v tom dalsom balicku. Ako to teraz spravit? Mozem z internetoveho shopu stiahnut "fakturu", ale tam je vsetkych 9 poloziek a teda aj vyssia cena. Clo a DPH sa pocita z celkovej sumy, takze nechcem zbytocne platit navyse. Aky bude dalsi postup alebo co mam robit aby som platil len za ten pozastaveny balicek? Papier z colnice mi este neprisiel.

A este jedna otazka, oni ked balicek na colnici zadrzia kvoli colnemu konaniu, otvaraju ho? Vidia co je dnu? Alebo len nejakymi "rontgenmi" a hmatmi-chmatmi dedukuju co tam asi je?

Vdaka.
Kaper
Amateur
Amateur

btw si zo Ziliny ? Ak sa smiem spytat co ti zastavili ??? Mne zastavili len 2x, z xy objednavok, takze pohoda, a teraz ked objednavam, tak sa snazim do 20€ aby som mal od nich pokoj, a radsej viac veci objednam na viac krat ... :)

Ked uz ti zastavia balicek, to znamena ze ho otvorili, a pride ti domov aj ten papier, a budes tam mat zrejme aj napisane (perom) na zadnej strane, co tam je ...

Hmm, ale neviem ako ti poradit, kedze to mas take komplikovane, len tomu nechapem ... 4 Veci mas doma a tych ostatnych 5 co bolo v druhom balicku ti zastavili ano ? Moja otazka : V akej cene su tie veci co ti zastavili ???
Jedine co ma napada je normalne spravit screen z toho e-shopu, a "upravit" tu fakturu tak , aby na nej boli tie veci co ti zadrzali, alebo neviem ... ale zase aby to nebolo trestne, kedze pozmenujes nieco co je original :).
Dalsia vec je , ze im normalne ukazes teda original, a skusis sa spytat ci ti vypocitaju cenu len z toho zadrzaneho alebo ako...

inak CLO sa vypocitava na kazdu vec inac, su nato tabulky. DPH je 20%.

Daj vediet ako si to vyriesil, a ako dopadnes, docela ma to zaujima :/
MFa
Medium Professional
Medium Professional

Zo Ziliny nie som. A asi som to mal aj ja tak spravit, ze kazdu vec objednat solo. Hodnota veci je 7x22€, 1x7€, 1x10€. Doma mam 4x22€, ostatne zadrzali. Pockam na ten list od nich a podla toho sa uvidi co a ako. Dakujem za reakciu. A este by som sa chcel spytat, ako si im to platil, resp. kde a akym sposobom? Ked si im ukazal doklad o hodnote veci oni ti vystavili nejaky "ucet"?
rufus59
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Mas moznost im to poslat mailom alebo sa s fakturou za objednavku zastavit na colnici a vyriesit to tam. Ja som to riesil cez mail a prislo mi to na dobierku.
MFa
Medium Professional
Medium Professional

A co sa tyka upravovania tej faktury. Budu nejako patrat po danom tovare na eshope a overovat to alebo len pozru na mail, vypocitaju DPH a CLO a tym to hasne?
Kaper
Amateur
Amateur

Ako pisal rufus, da sa to aj mailom, ja som to riesil osobne. Ak ides osobne, tak ti daju sek, kde ti vypocitaju to CLO+DPH a ides zaplatit na najblizsiu postu, prides zase naspat, a on ti da potvrdenie, a potom ti vydaju balicek...

Co sa tyka tej upravenej faktury, tak to ti fakt neviem povedat, ty im ju das, a oni su ju zalozia, akoze myslim si, ze je blbost, aby sa to kontrolovalo, ale tak zase vies... Je to take neiste, asi by som im ukazal normalne tu fakturu, kde budu rozpisane veci, a nech si vypocitaju DPH a CLO len z toho co ti zadrzali, to je ich problem ze ti hento pustili, vies ako ...
MFa
Medium Professional
Medium Professional

Len aby sa nestalo to, ze budu odomna chciet aj tu zasielku na nejake dodatocne colne konanie, nemoze sa to stat?
rufus59
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Povieš, že ostatné nedošlo ešte a už.
majzi
Novice
Novice

Príspevok od používateľa majzi »

Zdravim, chcel by som zacat kupovat z roznych cinskych stranok. vedeli by sme mi poradit ako to mam objednavat aby som neplatil CLO ani DPH? mam obhliadnute nejake veci a vsetko je to do 22€ ale niektore veci su od rovnakeho obchodnika a neviem ci ked si objednam naraz viac veci (trebarz 2 tricka) od rovnakeho obchodnika, ci mi to da do jedneho balicka na ktorom bude naznacene trebarz 2 x 20 € alebo mi to posle samostatne ked si to dam ako 2 samostatne objednavky a teda aj 2 samostatne balicky? alebo sa to robi tak ze raz za cas sa nazbieraju veci na ich sklade ktore idu napr na slovensko a ked vidia ze tento clovek tu ma 3 veci a daju ich do jedneho balicku?
tieto veci by ma zaujmali lebo nechcem mat dalsie starosti ako je platenie DPH a CLO. bol by som rad ak by mi niekto vedel odpovedat. vopred diky
Napísať odpoveď