LED vs Plazma (~500€)
-
martinez13
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
LED vs Plazma (~500€)
Zdravím chystám sa kúpiť do izby kúpiť nejaký nový TV, zatial máme doma 2 plazmy Panasonic a nesťažujeme si, no chcel by som trošku zmenu za niečo nové.
Takže požiadavky:
1. dosť na trhu sa začínajú objavovať LED TV, bol som sa pozrieť na ne v NAYke a mali pekný obraz, čiže neviem či plazmu alebo led kedže nemám s nimi iné skúsenosti
2. značka: philips, lg, samsung, panasonic
3. uhlopriečka 42''
4. full HD, do budúcna.. budem mávať napojený aj PC
5. cena do 500€
6. nech nieje moc lesklý kedže nechcem vidieť stále okno v odraze
Zdroj signálu bude zo začiatku obyčajná káblovka a neskôr digi tv.
Návrhy:
http://www.mall.sk/led-televizory-uhlop ... tx-l42e6ek
http://www.mall.sk/led-televizory-uhlop ... pfl4208h12
http://www.mall.sk/led-televizory-uhlop ... g-42ln575s
Vďaka za návrhy!
Takže požiadavky:
1. dosť na trhu sa začínajú objavovať LED TV, bol som sa pozrieť na ne v NAYke a mali pekný obraz, čiže neviem či plazmu alebo led kedže nemám s nimi iné skúsenosti
2. značka: philips, lg, samsung, panasonic
3. uhlopriečka 42''
4. full HD, do budúcna.. budem mávať napojený aj PC
5. cena do 500€
6. nech nieje moc lesklý kedže nechcem vidieť stále okno v odraze
Zdroj signálu bude zo začiatku obyčajná káblovka a neskôr digi tv.
Návrhy:
http://www.mall.sk/led-televizory-uhlop ... tx-l42e6ek
http://www.mall.sk/led-televizory-uhlop ... pfl4208h12
http://www.mall.sk/led-televizory-uhlop ... g-42ln575s
Vďaka za návrhy!
-
Ryan Giggs
VIP
Re: LED vs Plazma (~500€)
Na trhu sa žiadne LED TV objavovať nezačinaju, všetko je to LCD. Keď si zvyknuty na plazmu, ostaň pekne pri nej. Bude to podstatne lepši obraz ako u tych lacnych LCD.
-
martinez13
Light Professional
ako tak pozerám tak moc tých plaziem v mojej cene nieje, nejaké návrhy? radšej by som skúsil niečo nové > LED
kolko je na trhu bezne dostupna LCD LED? 3 roky? 4? Cize zeby to bolo daco nove sa neda povedat 
Plazma je urcite lepsia volba.
Plazma je urcite lepsia volba.
-
martinez13
Light Professional
Dobre, este kto to začne rozoberať? Ja to moc nesledujem a vsimol som si len že tých led tv je viac. Viac by som ocenil nejaké konkrétne modely ktoré spĺňajú moje poziadavky keďže neviem čo je najlepšie na trhu v tej kategórii.. vďaka
Čo som pozeral tak tie ledky tiež nemajú zlý obraz, takže no ked vravíte že plazma je lepšia ok
Čo som pozeral tak tie ledky tiež nemajú zlý obraz, takže no ked vravíte že plazma je lepšia ok
Viem ze hladas daco v nizkej cenovej kategorii ale len pre predstavu ak by si chcel LEDku aspon s rovnakou kvalitou obrazu nez uz 1000€ plazme, tak by musela stat cca 1500€.
U nizsich modeloch je to samozrejme tiez. To ze je na trhu viac LEDiek je vec druha, marketing je silna zbran. Hlavnu rolu tam hraje aj horsi transport plaziem z vyroby.
Napr s PANASONIC VIERA TX-P50X60E urcite chybu nespravis. Bude mat neporovnatelny obraz oproti LEDke v podobnej cenovej kategorii
U nizsich modeloch je to samozrejme tiez. To ze je na trhu viac LEDiek je vec druha, marketing je silna zbran. Hlavnu rolu tam hraje aj horsi transport plaziem z vyroby.
Napr s PANASONIC VIERA TX-P50X60E urcite chybu nespravis. Bude mat neporovnatelny obraz oproti LEDke v podobnej cenovej kategorii
-
Ryan Giggs
VIP
To bude trošku problem, väčšina TV je lesklych. Takže tym sa vyber zasadne zuži.martinez13 napísal: 6. nech nieje moc lesklý kedže nechcem vidieť stále okno v odraze
Z tvojho vyberu ani jeden, všetko je to len 50 Hz lowend. Niečo z tohto SAMSUNG UE40F6400, Philips 40PFL4508H, SONY BRAVIA KDL-42W653A (niečo nad rozpočet).
LED je LCD ktoré ma podsvietenie led diodkami, plazma strašne hreje a žere
Bral by som LED od BENQ
Bral by som LED od BENQ
velmi obmedzeny nazorBača napísal:plazma strašne hreje a žere
ale to, ze rocne das na elektriku len o 40% viac € (co je uplne zanedbatelna suma) uz nevidis.
A nevidis ani to, ze LCD s aspon porovnatelne kvalitnym obrazom stoji o polovicu viac nez plazma. Cize na tej elektrike neusetris NIC.
Samozvany odbornik a doporucuje led od benq 
-
martinez13
Light Professional
takže TV musím zobrať len z predajne a dnes som bol v NAYke a Planeo Elektro kde mi poradili na výber LG 42LA660S a Samsung UE40F6340
Ani v jednej predajne nemali skoro plazmy, len asi 3ks aj to cez 1000€..
Na tom LG ma odrádza ten ich nový ovládač, čo som bol normálne prekvapený, je to praktické? Nejaké skúsenosti s ním?
Alebo potom zobrať ten Samsung?
Tie čo si mi napísal Ryan tam nemali ani jeden všetko len nižšie modely alebo vyššie.. A tie vyššie stáli už viacej, čo je nad limit. Takže ktorý poradíte?
Ani v jednej predajne nemali skoro plazmy, len asi 3ks aj to cez 1000€..
Na tom LG ma odrádza ten ich nový ovládač, čo som bol normálne prekvapený, je to praktické? Nejaké skúsenosti s ním?
Alebo potom zobrať ten Samsung?
Tie čo si mi napísal Ryan tam nemali ani jeden všetko len nižšie modely alebo vyššie.. A tie vyššie stáli už viacej, čo je nad limit. Takže ktorý poradíte?
-
Ryan Giggs
VIP
A to Nay a Planeo su jedine opredajne? LG ma IPS panel, takže to ma mizerny kontrast a miesto čiernej šedu. Niektori s tym ale žiť dokažu.
-
martinez13
Light Professional
No tak máme tu ešte Euronics ale tam to skôr funguje na objednanie TV cez predajňu keďže u nás toho moc nemávajú na predajni.
Tak to som nevedel, neviem čo teraz, zajtra sa zbehnem spýtať do toho euronicsu čo by ma vyšiel ten Samsung 6400 len škoda že je to len 40'' no tie 2 palce ma nezabijú nejak moc
U toho LG ma hlavne štval ten ovládač, a mal aj docela dobré recenzie ale tak každý má svoj názor.. Uvidíme zajtra teda čo vybavím
Tak to som nevedel, neviem čo teraz, zajtra sa zbehnem spýtať do toho euronicsu čo by ma vyšiel ten Samsung 6400 len škoda že je to len 40'' no tie 2 palce ma nezabijú nejak moc
U toho LG ma hlavne štval ten ovládač, a mal aj docela dobré recenzie ale tak každý má svoj názor.. Uvidíme zajtra teda čo vybavím
-
Ryan Giggs
VIP
LG a dobre recenzie? Ešte som žiadnu nevidel. IPS modely su podstatne horšie ako tie s VA panelom.
Preco to musis mat z predajne? Ved ked ho objednas z netu tak mas stale moznost vratit ho bez udania dovodu, ked ti po vybaleni nebude nieco vyhovovat. Takto kupis a ked nebdes spokojny tak bohuzial. A s tym lg a ani samsungom spokojny nebudes, aspon nie tak ako s modelmi ktore su vyssie spominane...
-
martinez13
Light Professional
laforez: všetku elektroniku si ja objednávam z netu, ja viem.. len proste teraz ''musím'' z predajne pretože mama.. a chce to na splátky a nechce nič preplatiť čiže bez úroku..
bol som teraz v euronicse a ten Samsung UE40F6400 by sa dal zobrať, no chcem sa spýtať je velky rozdiel medzi UE40F6340 a tým UE40F6400 (aký?)?
ok tak LG nie..
bol som teraz v euronicse a ten Samsung UE40F6400 by sa dal zobrať, no chcem sa spýtať je velky rozdiel medzi UE40F6340 a tým UE40F6400 (aký?)?
ok tak LG nie..
V kamennej predajni kupa na splatky bez preplatenia? Naozaj? Teraz mal akciu mall.sk na splatky cez CETELEM a uplne BEZ navysenia. Ale taketo akcie su ako safranu. Uz preplatenie 10% je celkom dobra akcia. Bezne je 20%
-
martinez13
Light Professional
ano, dnes som sa aj v euronicse pýtal a že dá sa to, chceme to mať do roka splatené.. no ale zrejme už nemá ako som pozeral inak by som odtial zobral hneď.. no len teraz chcem hlavne vybrať že ktorý, teda z tých samsungov čo som písal vyššie aký je rozdiel prípadne iné návrhy (philips,..)
-
Ryan Giggs
VIP
Mali by byť rovnake až na hlasove ovladanie (ktore aj tak na 99% použivať nebudeš) a par ďalšich nepodstatnych maličkosti. Ale môžu mať rozdielny panel. To sa ale v špecifikaciach nedočitaš.