Samovolne resetovanie PC
Samovolne resetovanie PC
Cavte vsetci, neviem co sa stalo s mojim PC. Asi pred 2 dnami som pozeral film a zrazu mi zamrzol PC. Resetoval som ho a od vtedy mi nenabehne do windowsu. Vzdy ked sa zapina tak dojde po okienko windows {tam ako behaju tie kocky} a potom sa resetne. Stale to iste dookola. Niekedy dojde po napis Vitajte a potom sa resetne. Zaujimave je ze v SAFE MODE ide PC normalne. Skusal som reinstall windowsu ale nepomaha. Neviete poradit co bz mohlo s tym byt?
-
Dildogripak
Medium Professional
Re: Samovolne resetovanie PC
čistý windows ti tam tiež nejde? alebo si tam už nahodil aj ovládače? môže to spôsobovať nejaký ovládač (tie sa v safe móde nezavádzajú)
naformatoval som disk C , nahodil novy windows ale takisto sa resetuje stale dookola. Len v SAFE mode to ide dobre. Nemoze to byt HDD? Alebo nejaky virus?
-
Dildogripak
Medium Professional
vírus určite nie, vidím to na špatný HDD, skús ho prebehnúť v nejakom programe napríklad (HD TUNE)
HD Tune objavil jeden chybny segment. To je v pohode nie? Skusil som vymenit RAMky ale nepomaha, resetuje to stale a pise mi chybu v BSOD ze 0x00000050, a inokedy 0xc0000005. Moze byt chybny ydroj? ale to by asi nefungoval ani v SAFE MODE nie?
Ked si nainstaloval WINDOWS instaloval si tam hned aj ovladace? Skus ich odinstalovat, instalovat po jednom a skusat ktory to robi.
žiadne ovladace som neinstaloval. Len holy windows a ajtak to resetuje dookola. Nebude to zdrojom? co myslite?
-
Dildogripak
Medium Professional
stiahni si memtest a otestuj ramky, alebo ich rovno skúšaj vyťahovať či to nerobí jedna z nich
Vymenil som zdroj a system je uz stabilnejsi ale stale obcas spadne. nechapem tomu že čo sa deje.
..nerobil si nieco z grafikou ...nova hra ... preinstalovanie drivera... windows update ... ???
S grafikou som nerobil nic, ani nove drivery ani vobec nic. Hmmm skusim este nieco s grafikou, keby som mal ako ju otestovat?
teploty mas ake ...procak chip set hdd atd....
-
Dildogripak
Medium Professional
ak by mal high temperatures, tak by sa PC vypol a nereštartoval.... 
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
...zaujímavý názor...môj sa reštartuje, keď sa prehreje...je niečo v neporiadku?...
-
Dildogripak
Medium Professional
prehrial som x kompov a ntbkov a vždy sa vypli, nikdy som sa s reštartom nestretol.
Beriem teda späť ak je to tak.
Beriem teda späť ak je to tak.
zalezi ako ma nastaveny system ...Dildogripak napísal:ak by mal high temperatures, tak by sa PC vypol a nereštartoval....
PC sa restartne /vypne pri kritickej chybe ... napriklad nedostatocne napetie, vadne sektory na hdd v systemovej oblasti, vadne bunky v ram, alebo prehrievanie niektoreho komponenetu a ten ma nastavene pri urcitej teplote down... atd...
-
hrban
Addict
samozrejme, že sa môže aj reštartovať. pri prehriatom procesore alebo ram alebo grafike budú komponenty robiť výpočtové chyby, to bude viesť k BSOD a následne reštartu, (BSOD nemusí ani vidieť bo sa pc tak rýchlo reštartuje)
btw som jediný čo videl toto
teploty omeraj, otestuj ram cez MEMTEST ako ti bolo radené (to, že si ramky vymenil je fajn, ale môže byť poškodená zbernica dosky a chyby ostanú)
btw som jediný čo videl toto
disk je takisto vadný, môže spôsobovať BSODYMGSnake napísal:HD Tune objavil jeden chybny segment. To je v pohode nie?
teploty omeraj, otestuj ram cez MEMTEST ako ti bolo radené (to, že si ramky vymenil je fajn, ale môže byť poškodená zbernica dosky a chyby ostanú)
No trosku som sa pohol, vymenil som zdroj aj ramku som dokupil. PC je teraz stabilnejsi a niekedy ide v pohode aj 4 hodiny. Ale niekedy sa este stale samovolne resetuje. zaujimave je tiež že mi neustale pada aj Mozilla, Explorer, Chrome. Neviem ci to može mat niečo s tym spoločne. Vacsinou ak otvorim nejake foto alebo minule ked som aktualizoval Flash Player. Teploty som pozeral v BIOSe a vyzeraju byt oukej.
//autoeditácia príspevku (15 Okt 2013, 12:47)
no pri aktualizacii flash playeru mi to resetne vždy, nikdy sa nedokonci aktualizacia. Može v tom byt spojitost? minule mi vyplo aj VLCcko , po nejakych 15minutach filmu, "program vykonal nepovolenou operaci" ale potom som ho zapol znovu a uz islo v pohode.
//autoeditácia príspevku (15 Okt 2013, 12:47)
no pri aktualizacii flash playeru mi to resetne vždy, nikdy sa nedokonci aktualizacia. Može v tom byt spojitost? minule mi vyplo aj VLCcko , po nejakych 15minutach filmu, "program vykonal nepovolenou operaci" ale potom som ho zapol znovu a uz islo v pohode.
-
hrban
Addict
ešte raz pusti memtest a odfoť to po nejakých 15 minútach s telefónom, (novú ramku čo si dokúpil vyber, bude to presnejšie)
a ešte raz odchádza ti disk, môže byť vada kľudne aj to ...
a ešte raz odchádza ti disk, môže byť vada kľudne aj to ...
Memtest spusteny , bežal asi 25 minut a nenasla sa ziadna chyba. ja uz neviem , som zufalý. Nemozem stiahnut ani film pretože mi vždy spadne prehliadač. Mozilla, Chrome, explorer nič nevydrži pokial nieco dlhsie stahujem. Nechapem absolutne co tomu je