Nadskakovanie auta
Nadskakovanie auta
čaute, mám taký problém s autom, prezúval som na zimné a začalo mi auto nadskakovať, akoby niektoré koleso robilo osmičku. Najviac to je cítiť pri 40-50 km/H dnes som bol dať vyvážiť všetky kolesá a robí to stále. Myslím že predtým to nerobilo ale možno som si toho len nevšimol. Neviete kde by mohla byť chyba ? Geometria bola robená na jar.
Re: Nadskakovanie auta
Nemôže byť, že si predtým na tých gumách zabrzdil riadnym šmykom (bez ABS) a tým pádom si na nich vydral plochu?
Prípadne ešte ako si ich mal uskladnené.. ak stáli na jednom mieste celé leto, mohla sa zdeformovať guma.. (kolesá by mali ležať)
Prípadne ešte ako si ich mal uskladnené.. ak stáli na jednom mieste celé leto, mohla sa zdeformovať guma.. (kolesá by mali ležať)
No myslím že žiadny taký šmyk som nemal.... a kolesá cez zimu ležali.... skôr si myslím že by mohla byť krivá náprava alebo niečo okolo toho... mohlo sa stať že som niekedy vybehol nešťastne na patník... proste jednoducho niečo je krivé... buď pôjdem do pneuservisu a skúsim sa opýtať či sa nedá zistiť ktoré koleso robí problém, alebo vymením zadné za elektrony, ak to bude robiť aj vtedy tak mám istotu že chyba neni v kolese.... ak bude chyba v tom plecháči, jednoducho dám plecháč z rezervy... ale zbytočne s tým zase bude veľa roboty.. joj... dúfam že nebudem musieť vyrovnávať nápravu poprípade niečo iné a bude to iba pokrivený plecháč... ešte ma napadlo žeby som zdvihol auto a potočil kolesom..... len neni som si istý či by som to uvidel, keby dám urobiť geometriu, dalo by sa to zistiť, že je ničo krivé ? (síce bola robená na jar)
Vsak na vyvazovacke musi vidiet, ze ci je ohnuty disk, ci nie je vysuchana pneu od brzdenia alebo co. Zda sa, ze ti to v servise odflakli. Toreticky este vymedzovacia podlozka z vnutornej strany disku moze chybat a moze byt koleso krivo nasadene, aj ked to by nemalo mat taky vplyv.
Ak ti to na inych kolesach nerobi tak ti to bud v servise odsrali alebo maju smejd vyvazovacku.. Skus ist niekde inde, idealne kde maju aj vyvazovacku s diagnostikou na samotne disky/gumy..
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
ak su teda kola aj pneu v poriadku, skus disky a priruby ocistit drotenym kartacom, casto sa stava, ze disky nesedia tak, ako by mali...
tak práve som bol vonku na parkovisku nadvihnuť kolesá a potočiť.... zistil som že ľavá zadná guma je nejaká krivá... taká trošku čapatá.. je možné, že to by sa to až tak moc prejavovalo ?
-
audiotrack
VIP
na riadení sa ti prejavia aj veci, ktoré voľným okom nevidíš. Ak je to zrejmé na pohľad tak jasné že to možné je
-
RATZINGER666
Darca
tak to je potom jasne, hod tam rezervu a chod sa previezt