DVD/Blu-ray/Media prehravac

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
melon
Light Star
Light Star

DVD/Blu-ray/Media prehravac

Príspevok od používateľa melon »

Zdravim, mam starsi dvd prehravac Ferguson D-770HX, vyborny prehravac, ale ako som pozeraval filmy z USB divx-y, tak mi zacali sekat pri rychlych akciach napriklad, aj ked som to napalil na DVD. Teraz mam DVB-S prijimace na satelit a tam je ponuknute prehravanie z USB klucov a HDD taktiez uz vo full HD. Tu je zase problem iny, ze mi po par minutach filmu ide pozadu zvuk. Uz ma to stve, lebo ked si chcem vychutnat film na velkej TV tak nemozem a musim cumet do monitora na PC. Potrebujem aby to prehravalo MKV, podporovalo titulky a nastavenie velkosti titulkov a nech to vie prehravat filmy vo fullHD kvalite. Viete nieco odporucit? Nieco okolo 50€ napr. taketo nieco - http://www.alza.sk/asus-oplay-mini-d206104.htm
laforez
Light Professional
Light Professional

Re: DVD/Blu-ray/Media prehravac

Príspevok od používateľa laforez »

A tak chces aby to prehravalo aj disky,(blu-ray, dvd) ci ti staci z hdd, usb flash ci po sieti?
melon
Light Star
Light Star

Staci USB HDD, DVD pouzivam minimalne az skoro vobec.
laforez
Light Professional
Light Professional

Tak to si radsej kup mmc. Napriklad ten asus co mas v prvom prispevku.
melon
Light Star
Light Star

Hej, myslim ze to riesenie je najlepsie, nejaky media center si zaobstarat. Nema nahodou niekto ten Asus O play mini, nejake dobre / zle skusenosti?
laforez
Light Professional
Light Professional

Na nete mas recenzii mnoho. Vseobecne su s nim uzivatelia spokojni. Ja nie som moc zastanca mmc, ja dom skor za htpc a na to nahodit openelec xbmc napriklad. Ale to je cenovo inde..
pepito25
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pepito25 »

Ahojte.

Vidim, ze sa bavite o mmc... tiez by som sa rad nieco opytal.

Kupil som si multimedialne centrum eGreat U1 Android TV. Cez hdmi ho mam pripojene k tv a cez usb k externemu disku. Cize ide mi o to, aby som filmy na disku, ktore su roznych formatov, bez problemov mohol prehrat na tv.

eGreat U1 ma ospevovany multimedialny program XBMC.
Potreboval by som sa vsak zorientovat v tom, ako ho spravne pouzivat. Ak mam na spominanom disku vselico (nielen filmy), rozne video subory, zatial sa mi k obsahu podarilo dostat tak, ze mi vyhodilo zoznam vsetkych video suborov. Vsetko v kope. Pri pocte 400 bolo najst film, ktory som chcel, dost tazke. A to uz nehovorim o DVD formate, kde mi islo jedno vob-ko za druhym a nevedel som, co je co. Predstavoval som si, ze mi to proste ukaze adresarovu strukturu, ako som na to zvyknuty v pc.
Viete mi poradit, ako na to, ako na XBMC? Je nejaky navod, ako si to spravne nastavit?
Vdaka.
laforez
Light Professional
Light Professional

V xbmc si pridaj zdroj a nastavis si ci to bude zlozka na filmy serialy hudbu obrazku a podobne. Nahadz si v hdd vsetky filmy do jednej zlozky. Neviem aku mas strukturu filmov, ja mam zlozku filmy a tam mam vsetky filmy. Jeden film je jedna zlozka a v nej video subory a titulky. Dalej mam csfd scrapper a ten mi stahuje info o filmoch z csfd. Ked pridas zdroj na filmy, tak tam nastav ze to je ta zlozka (u mna nazvana filmy), nastav ze v nej budu filmy, nastav nech nazvy filmov berie z nazvov zloziek a mas vystarane. Ja neviem aky mas v tom poriadok, ja mam kazdu zlozku nazvanu presne tak ako je nazvana aj oficialne po slovensky. Ziadne blbosti pritom ako su ".suPer//uploaders.720p" atd...
pepito25
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

V jednom clanku som cital:
Dalším krokem je přidání zdrojů pro video, hudbu a obrázky. Ve všech třech případech jde o stejný proces, kliknete na jedno z těchto tří tlačítek a vyberete Přidat zdroj. Objeví se formulář, kde je možné vybrat buď nějaký adresář na lokálním či síťovém disku, nebo zadat i URL adresu
V mojom pripade ide o externy disk, pripojeny k zariadeniu cez usb. Ked som dal "Prechadzat", k disku som sa nedopracoval. Iba k adresarovej strukture eGreatu. Ma to nejako suvisiet s tym, ze som zatial nenastavoval volby ako "aktualizovat knihovnu po spuštění
přehrávání
"?

Inak filmy mam tiez v jednom priecinku na disku a v ramci toho co film to vlastny priecinok. Cize toto je ok.

//autoeditácia príspevku (17 Okt 2013, 19:29)
Ked tam mam pichnuty ten externy harddisk usbckom do eGreat U1, tak ako by som ho mal spoznat v "Pridaj zdroj videa"? Bude tam pomenovany tak, ako ho vidim aj v pc? V mojom pripade WD (Novy zvazok)? Alebo ako co?
laforez
Light Professional
Light Professional

No tam ked das pridat video tak tam mas vsetky hdd pichnute do zariadenia (c, d, externy atd). Lenze ty mas android a tam to moze byt inak. V zivote som nedaval xbmc na android, ja ho mam len na htpc a na appletv.
pepito25
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

To mi je jasne. A v tom je ten problem, ze to tam neviem najst.
Pritom pripojenie je ok, lebo ked dam v tom androidovom prostredi dohladat videa, tak mi to hodi vsetko v kope a da sa k nim dostat. To vsak nie je to, co potrebujem. Potrebujem najst korektne cestu k priecinku.
laforez
Light Professional
Light Professional

A ked das pridat ten zdroj ake tam mas moznosti? Myslim tie moznosti ako sap streams, smb, atd..
pepito25
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Ty brdo. mnt/usb_storage/....... Tadial vedie cesta. :-)
Diky, laforez, za snaju pomoct.
Uz len zistit, ako korektne spustat dvd format, kde ked dam spustit VTS_01_1.VOB, tak sa to neposunie automaticky na vob 2, 3... atd... Treba nieco nastavit? Nieco okrem "Automaticky prehravat dvd" a "Pri spusteni DVD sa pokusit zobrazit priamo hlavne menu"?
laforez
Light Professional
Light Professional

Fuuu no to neviem, ja nemam ani jedno dvd. Vsetko mam fullhd mkv-cka. Xbmc ma velmi dobre forum aj vlastnu wiki, tam je urcite na to odpoved.
Ale viem ze tam je moznost aby subory z jedneho adresara pustalo za sebou. Ale pre dvd je tam mozno osobitne nastavenie.
FlorQ
Star
Star

Príspevok od používateľa FlorQ »

Ahojte! Tiez by som sa chcel spytat nieco k tomu MMC. Chcel by som si neico take kupit k svojmu TV nieje to full HD tak by stacilo nieco lacnejsie. Chcel by som hlavne sledovat .avi filmy cez USB.
melon
Light Star
Light Star

Ani ja nemam fullHDckovu telku, to nevadi, ten MMC ti prehra aj fullHD ale na telke take rozlisenie nebudes mat tusim. Inak zajtra to idem kupovat tak dam vediet ako to ide. Ja mam telku len HD ready rozlisenie. Cez vikend to poriadne otestujem.
pepito25
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Ja to prave testujem. HDcka krasne idu, len zatial neviem, ako na tie dvd, ako som spominal o prispevok vyssie.
melon
Light Star
Light Star

Tak prehravac som pretestoval, idu tam vsetky HD zatial co mam, prehra .flv .mp4 bezproblemov. Narazil som len na chybu ked prehravam videa z fotaku fullHD je to vo formate .mov, nejakych par sekund 10,20s to neseka a potom to zacne sekat, skusal som to nahrat aj na rychlu kartu ci to nebude v tom ale to iste, mozno to je bitrate-om kedze ten subor ma 29000 kbps. Updatoval som firmware na najnovsi, po par minutach sa nainstaloval bezproblemov, lebo som mal v inej zlozke titulky a nenasiel mi ich, resp ani nezobrazil. Nebola to ale chyba firmware, musim titulky nahrat presne do tej istej zlozky kde je subor s filmom a potom idu. Takze super parada som spokojny s tou krabickou. Prehra to krasne tie 1080p videa na HD ready telke! Jedine co ma stve je ze ked posuvam film zo zaciatku do stredu napr, tak musim vzdy stlacit tlacitko info aby mi zmizol informacny panel, skoda ze nezhasne napr po 3 sekundach.
FlorQ
Star
Star

Príspevok od používateľa FlorQ »

a ake to mas presne zariadenie prosimta ? skusal si aj .avi subory ? ide vsetko v poghode?
melon
Light Star
Light Star

Mam ten asus o play mini, jasne .avi idu, prehral zatial vsetko, este musim skusit 3gp z mobilu a nejake wmv ale podla mna vsetko pojde.
Napísať odpoveď