Problém s podmienkou if v jave
Problém s podmienkou if v jave
Zdravím, som nový do javy a tak mám problém s jednou podmienkou. Máme za úlohu pridať v metóde o deň viac tak, aby sa to premietalo aj do atribútov dňa, mesiaca a roku. Deň, mesiac a rok zadávam v konštruktore. Skúšam teda napísať podmienku, že ak bude atribút aMesiac rovný jednotke, trojke, päťke, sedmičke... proste všetky mesiace, ktoré majú 31 dní a atribút deň bude po prirátaní jedného dňa väčší ako 31, tak sa pripočíta mesiac a vynuluje sa deň. Narazil som tu však na problém, s ktorým si neviem rady (sorry ak to bude nejaký triviálny). Napísal som teda: if (aMesiac = 1) {...} a keď som zkompiloval napísalo mi to "incompatible types - found int but expected boolean". Neviete v čom by mohol byť problém respektíve neviete o nejakom lepšom riešení tohto zadania? Vďaka.
-
*****HERO*****
Guru wannabe
Re: Problém s podmienkou if v jave
porovnava sa s dvoma rovnitkami
if (aMesiac == 1) {...}
asi si spravil iba preklep, ale ak nahodou nevies preco to tak je, pozri si operatory v Jave ( http://www.datadisk.co.uk/html_docs/jav ... gnment.htm )
if (aMesiac == 1) {...}
asi si spravil iba preklep, ale ak nahodou nevies preco to tak je, pozri si operatory v Jave ( http://www.datadisk.co.uk/html_docs/jav ... gnment.htm )
Ďakujem moc, aj za link, už to funguje 
-
ChallengerQo
Expert
Odporúčam stiahnuť nejaké slušné vývojové prostredie (napr eclipse), kde Ti to samo hlási "preklepy" a ako ich opraviť. Naviac si to môžeš priamo cez prostredie spustiť, ladiť a nechať si vygenerovať kód.
-
miki690
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Toto by som presne neodporicil cloveku ktory s programovanim zacina. IDE za teba spravi vela veci, ktore ani nevies preco a ako spravilo a realne sa na tom nenaucis tolko ako ked na to ides "the hard way". IDE su super nastroje ked pracujes, ale ked sa to potrebujes naucit tak sa nikto nepozera na to za ako rychlo dokazes ten kod napisat ...ChallengerQo napísal:Odporúčam stiahnuť nejaké slušné vývojové prostredie (napr eclipse), kde Ti to samo hlási "preklepy" a ako ich opraviť. Naviac si to môžeš priamo cez prostredie spustiť, ladiť a nechať si vygenerovať kód.