MySQL a uvodzovky pri SELECT
-
Holubar
Darca
- Kontaktovať používateľa:
MySQL a uvodzovky pri SELECT
Mam zvlastny problem. Vlozim do db textovy retazec obsahujuci dvojite uvodzovky. Pri vkladani je pouzita funkcia mysql_real_escape_string. Do db je retazec v pohode ulozeny, pri zobrazovani tiez bez problemov, no ked idem zaznam upravit, vyberiem retazec klasicky cez SELECT, vyplujem premenne cez extract($row) a z retazca zmizne vsetko, co je za prvymi dvojitymi uvodzovkami. V com to moze byt?
-
audiotrack
VIP
Re: MySQL a uvodzovky pri SELECT
vo funkcii extract(). Popravde, ešte som ju nevidel použiť takýmto štýlom ako ju používaš. Na naplnenie premennej hodnotami z mysql query používaj niektorú z mysql_fetch_array, mysql_fetch_object, mysql_fetch_assoc, mysql_fetch_row. *
* v skutočnosti by si vôbec nemal používať mysql ale mysqli
* v skutočnosti by si vôbec nemal používať mysql ale mysqli
-
Holubar
Darca
Tak to aj robim. Ked si tak uvedomim, tak problem je len ked dany retazec davam do pola pre editaciu. Tu je kod, ako to tam putuje. Parameter value sa vklada do dvojitych uvodzoviek a nastava tam problem, ked ich obsahuje aj vkladany retazec. Ako to osetrit?
Kód: Vybrať všetko
echo '<input ... value="'.$value.'" ... />';-
audiotrack
VIP
-
Holubar
Darca
Pomohlo, dakujem
Este k tomu mysqli - mam nahradit vsetky funkcie zacinajuce mysql funkciami mysqli? Velmi to nesledujem a ako som to dal googlit, tak uz citam aj o nejakom PDO...je nejaky clanok, kde su tieto veci nejak polopate napisane?
Este k tomu mysqli - mam nahradit vsetky funkcie zacinajuce mysql funkciami mysqli? Velmi to nesledujem a ako som to dal googlit, tak uz citam aj o nejakom PDO...je nejaky clanok, kde su tieto veci nejak polopate napisane?
-
audiotrack
VIP
v podstate hej, môžeš nahradiť mysql funkcie za mysqli ak to chceš robiť procedurálne. Mysqli ale ponúka aj objektovú formu, ktorá mne osobne omnoho viac vyhovuje. PDO nepoužívam, jeho syntax mi nejako nesedí
či je článok neviem, musíš pohladať
či je článok neviem, musíš pohladať
-
weroro
Flash coder
Nebudem kvôli tomu zakladať nové vlákno.
To jest:
zmením na
alebo
na
Naozaj sa mi to totiž nechce celé prepisovať nejakým novým spôsobom, takto sa to bude dať zmeniť hromadne.
Toto dnes celý deň zháňam/googlim. Ak som správne pochopil, ak nebudem (nechcem) využívať OOP pri práci s DB, stačí mi skutočne iba všetky mnou napísané veci upraviť tak, že do funkciíí pridám i?audiotrack napísal:v podstate hej, môžeš nahradiť mysql funkcie za mysqli ak to chceš robiť procedurálne. Mysqli ale ponúka aj objektovú formu, ktorá mne osobne omnoho viac vyhovuje. ...
To jest:
Kód: Vybrať všetko
mysql_query();Kód: Vybrať všetko
mysqli_query();Kód: Vybrať všetko
mysql_fetch_array();Kód: Vybrať všetko
mysqli_fetch_array();-
audiotrack
VIP
áno, bude. Aspoň neviem o funkcii ktorá v mysqli nemá ekvivalent. Pokiaľ nepoužívaš nejaké zverstvá, tak stačí
-
weroro
Flash coder
Tak to je potom úplne super.
Dík.