Imax na slovensku, alebo kam ísť na GRAVITY

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
shade000
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok

Imax na slovensku, alebo kam ísť na GRAVITY

Príspevok od používateľa shade000 »

ahoj...chcel by som vedieť,či nie je na slovensku ešte nejaké funkčné IMAX kino, ktoré by premietalo film Gravity...prípadne, ak nič také nefunguje, tak do akého slovenského kina ísť,aby som si ten film v 3D naozaj vychutnal...slovenského preto, pač nie som až taký fanatik, aby som sa kvôli imaxu trepal do Viedne,alebo Prahy...
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Re: Imax na slovensku, alebo kam ísť na GRAVITY

Príspevok od používateľa seth82 »

IMAX na Slovensku nie je. A nie je tu ani RealD 3D. Takže na výber veľmi nemáš, hlavne nie na Slovensku.
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Yogi120 »

Takze uz len kvalitnu, velku 3D telku :-)
Trussardi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Trussardi »

jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

este ze ste pripomenuli. uz sa tesim kedy sa zacne premietat :)
UN2552
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa UN2552 »

Nechapem teraz co je zle na 3D kine co je napriklad v Maxe ? Alebo aky je tam rozdiel ?
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Sam neviem, uz som to kedysi pisal v inej teme. Videl som Avatara v IMAXe aj v Cinemaxe a vobec tam nie je taky priepastny rozdiel ako tu niektori opisuju. Skor v IMAXe som mal vdaka velkemu platnu vyraznejsi pocit, ze sceny su trhane, ale celkovo to bol porovnatelny zazitok a urcite nema vyznam niekam cestovat za IMAXom. Staci si v normalnom 3D kine sadnut do 6.-7. radu a je pokoj.
Gravity som tiez videl v Cinemaxe a 3D bolo kvalitne, ukazalo sa, ze to nie je az tak o kine ako o technike filmarov.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

S tymto nazorom nesuhlasim. Ja si pamatam, ked este velmi davno na Slovensku fungoval IMAX, ked sa vybudoval Avion. A zhodou okolnosti som vtedy bol na tom 30, ci kolko minutovom dokumentarnom filme o lietani do vesmiru. Tam si mal kameru napr. rovno pod startovacou rampou raketoplanu atd. - jednoducho si mal ten pocit, akoby si bol tam. Gravity som videl v 3D, naozaj bolo natocene maximalne dobre a 3D bolo vyuzite asi na maximum, ale proste medzi 3D a IMAX je rozdiel.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

UN2552 napísal:Nechapem teraz co je zle na 3D kine co je napriklad v Maxe ? Alebo aky je tam rozdiel ?
Imax má podstatne väčšie plátno, ktoré je prehnuté aby sa obmedzili deformácie na jeho krajoch. To ešte viac podčiarkuje "3D efekt". Plus to zlepší zážitok tým, čo sedia na krajoch. Navyše má dva projektory namiesto jedného (čiže premietanie oboch obrazov môže ísť paralelne a nemusí sa prepínať medzi nimi), a zvuk je bez kompresie. Ty si možno rozdiel nezbadal, ale nezbadal by si teda ani rozdiel medzi flac a mp3. Veľa ľudí ho tam vidí a počuje
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

p4ra napísal:S tymto nazorom nesuhlasim. Ja si pamatam, ked este velmi davno na Slovensku fungoval IMAX, ked sa vybudoval Avion. A zhodou okolnosti som vtedy bol na tom 30, ci kolko minutovom dokumentarnom filme o lietani do vesmiru. Tam si mal kameru napr. rovno pod startovacou rampou raketoplanu atd. - jednoducho si mal ten pocit, akoby si bol tam. Gravity som videl v 3D, naozaj bolo natocene maximalne dobre a 3D bolo vyuzite asi na maximum, ale proste medzi 3D a IMAX je rozdiel.
Ale prave o tom som pisal. Tie dokumenty boli tocene specialne pre IMAX a tomu zodpoveda aj kvalita. Ale ked ide o obycajny film, ktory sa premieta v multiplexoch aj v IMAXe, tak rozdiel nie je taky vyrazny (aspon v pripade Avatara nebol).
Neviem ako v BA, ale v KE si staci miesta vybrat a zaplatit rano pred premietanim, vtedy sa da vyberat prakticky z celeho hladiska a nemusi ma trapit ci film vyzera dobre aj z boku.
spojka13
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa spojka13 »

odveci otazka ale v kine som nebol od strednej, ale teraz som sa rozhodol, že pojdem si pozriet tu Gravitaciu samozrejme v 3s. pravde podobne pojdem do Eurovei, lebo to mam najbližšie, a nemam šajn, odkial by som mal najlepši vyhlad, alebo odkial by som si to najlepšie užil. alebo poradte ine kino, kde sa vam najlepšie sedelo, popripade aj presne miesto v sale. dik
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

v strede (z krajov sa na plátno zle pozerá) a čo sa vzdialenosti od plátna týka tak v druhej polovici. Niekto ale radšej sedí v predu. Ako komu viac vyhovuje
Paťko
King
King

Príspevok od používateľa Paťko »

spojka13 napísal:odveci otazka ale v kine som nebol od strednej, ale teraz som sa rozhodol, že pojdem si pozriet tu Gravitaciu samozrejme v 3s. pravde podobne pojdem do Eurovei, lebo to mam najbližšie, a nemam šajn, odkial by som mal najlepši vyhlad, alebo odkial by som si to najlepšie užil. alebo poradte ine kino, kde sa vam najlepšie sedelo, popripade aj presne miesto v sale. dik
Presne v strede.
spojka13
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

čiže take F alego G a stred hej, ked dobre chapem
Prílohy
Bez názvu.png
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

stred je chápané v strede plátna. Keď máte takúto krivú sálu, tak to budú miesta v pravej polovici toho veľkého bloku. Presne pod nápisom "plátno"
spojka13
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

to mi došlo... len nestiham vnimat realitu, lebo som v praci... ale tak som to zajednal...
Napísať odpoveď