klávesnica na ntb
klávesnica na ntb
mám takú menšiu dilemu... potrebujem výkonný notebook (nie stolový PC) a problém je v tom, že všetky tieto drahšie-výkonnejšie majú ANG klávesnicu a dosť mi tam chýbajú vedľajšie znaky ( ľ š č ť ž ý á í é ô ä ú ň a aj znaky ? ! mäkčene a pod. ) a nieje to iba taký výmysel z nudy, že mi to občas chýba na písaní statusu na facebooku, ale naozaj veľmi dosť píšem- pri čom to potrebujem...
viem že existujú nálepky na klávesnicu, ale to sa mi veľmi nepáči- píšu, že sú nekvalitné a celkovo sa mi veľmi nezdalo, pretože podľa fotiek na nete by prekrývali niektoré znaky čo už na klávesnici sú- a keby že ich obstrihám s nožničkami aby neprekrývali viete ako by to asi vyzeralo...
dá sa stým niečo robiť?? (ako či existuje nejaká tlač na klávesnicu, alebo servis kde mi ju vymenia alebo podobne,..) ďakujem
viem že existujú nálepky na klávesnicu, ale to sa mi veľmi nepáči- píšu, že sú nekvalitné a celkovo sa mi veľmi nezdalo, pretože podľa fotiek na nete by prekrývali niektoré znaky čo už na klávesnici sú- a keby že ich obstrihám s nožničkami aby neprekrývali viete ako by to asi vyzeralo...
dá sa stým niečo robiť?? (ako či existuje nejaká tlač na klávesnicu, alebo servis kde mi ju vymenia alebo podobne,..) ďakujem
Re: klávesnica na ntb
ak naozaj tolko pises, tak uz vies spamati, kde je aka klavesakerefáček napísal:naozaj veľmi dosť píšem
Ked nemas problem s peniazmi, tak mozes kupit novu klavesnicu. Na ebayi medzi nahradnymi dielmi pohladaj slovensku klavesnicu.
neviem, doteraz som mal klávesnicu so všetkými znakmi+ podľa skúšky na klávesnici bez týchto znakov viem, že sa mi takto pracuje zle (áno, je to aj o zvyku, ale každý hádam pochopí, že pri práci má byť určité "pohodlie"...) a áno, po dobe by si sa naučil písať na klávesnici na ktorej by neboli vyznačené ani len písmená a boli tam čierne tlačidlá, ale určite lepšie by si písal na tej kde sú vyznačené...
//autoeditácia príspevku (22 Okt 2013, 15:33)
myslíš, že na tento model klávesnice vôbec existuje SK verzia??
//autoeditácia príspevku (22 Okt 2013, 15:33)
Pnr napísal:Ked nemas problem s peniazmi, tak mozes kupit novu klavesnicu. Na ebayi medzi nahradnymi dielmi pohladaj slovensku klavesnicu.
myslíš, že na tento model klávesnice vôbec existuje SK verzia??
je mi jedno, ci ma klavesnica anglicky alebo cinsky popis, pri pisani sa na nu nepozeram, staci mi vediet, kde je F a J
mozes si kupit samolepky, ak ti to tak velmi chyba
btw, casto maju dovazane notebooky uz samolepky s CZ/SK znakmi nalepene, zalezi od konkretneho kusu...
mozes si kupit samolepky, ak ti to tak velmi chyba
btw, casto maju dovazane notebooky uz samolepky s CZ/SK znakmi nalepene, zalezi od konkretneho kusu...
Ked si nenapisal model tak tazko mozeme vediet ci nieco existuje 
Ja som mal naopak velky problem ked som mal SK klavesnicu a zacinal som programovat. Stale sa mi plietli {([])}.
Prinajhorsom si dokup obycajnu usb klavesnicu so slovenskymi znakmi
Ja som mal naopak velky problem ked som mal SK klavesnicu a zacinal som programovat. Stale sa mi plietli {([])}.
Prinajhorsom si dokup obycajnu usb klavesnicu so slovenskymi znakmi
ja čo som pozeral samolepky, tak tie mali "klasický" rozmer klávesy a tento NTB má myslím trochu iné, a mimochodom, prečo by som chcel inú možnosť než samolepky som písal hore
a ja som od začiatkoch naučený písať opačne od väčšiny ľudí- väčšina pozerá na monitor, ale ja pozerám celú dobu na klávesnicu (nie že by som sa bez toho nevedel orientovať kde sú aké písmenká) a len občas skontroluje monitor ako to vyzerá- pre veľa ludí do je divné, ale podľa niektorých to je fajn, lebo aspoň si až tak nekazím oči- čo je vlastne pravda, pretože z hodiny čistého písania sa 55 minút pozerám na klávesy
tento notebook nemá dané SK samolepky na sebe...
a s tým servissom som myslel niečo také, ako viem, že niekto mi rozprával, že si dával opravovať- neviem ako na notebook klávesnicu... či sa nedá niečo také, že dám ujkovi notebook, on vyberie klávesnicu a cez nejaký bazmek na to natlačí (napíše) písmenká a klávesnicu namontuje späť- sorry ale netuším či takáto oprava existuje, iba mi to napadlo
//autoeditácia príspevku (22 Okt 2013, 15:49)
(ešte ho nemám doma, je na ceste)
nad USB klávesnicou som premýšlal, ale neviem... nepáči sa mi ako má kopa ludí napojených na notebooku sto vecí...myš OK, ale poznám mnohých čo majú napojenách klávesnicu, 3 externé HDD, ešte nejako prepojený monitor,... ale prehodnocujem aj túto možnosť
//autoeditácia príspevku (23 Okt 2013, 13:11)
ak vymením na notebooku klávesnicu, tak automaticky poruším záruku, však?? alebo ako to je??
a ja som od začiatkoch naučený písať opačne od väčšiny ľudí- väčšina pozerá na monitor, ale ja pozerám celú dobu na klávesnicu (nie že by som sa bez toho nevedel orientovať kde sú aké písmenká) a len občas skontroluje monitor ako to vyzerá- pre veľa ludí do je divné, ale podľa niektorých to je fajn, lebo aspoň si až tak nekazím oči- čo je vlastne pravda, pretože z hodiny čistého písania sa 55 minút pozerám na klávesy
tento notebook nemá dané SK samolepky na sebe...
a s tým servissom som myslel niečo také, ako viem, že niekto mi rozprával, že si dával opravovať- neviem ako na notebook klávesnicu... či sa nedá niečo také, že dám ujkovi notebook, on vyberie klávesnicu a cez nejaký bazmek na to natlačí (napíše) písmenká a klávesnicu namontuje späť- sorry ale netuším či takáto oprava existuje, iba mi to napadlo
//autoeditácia príspevku (22 Okt 2013, 15:49)
jedná sa o MSI GT70 2OD-486CZ Dragon Edition 2Pnr napísal:Ked si nenapisal model tak tazko mozeme vediet ci nieco existuje![]()
(ešte ho nemám doma, je na ceste)
nad USB klávesnicou som premýšlal, ale neviem... nepáči sa mi ako má kopa ludí napojených na notebooku sto vecí...myš OK, ale poznám mnohých čo majú napojenách klávesnicu, 3 externé HDD, ešte nejako prepojený monitor,... ale prehodnocujem aj túto možnosť
//autoeditácia príspevku (23 Okt 2013, 13:11)
ak vymením na notebooku klávesnicu, tak automaticky poruším záruku, však?? alebo ako to je??
-
MichalkoOo
Zablokovaný
tak si tam nalep nálepky 
už som písal aký problém s nálepkami je pri tomto notebooku.
-
Lukkas
Star
- Kontaktovať používateľa:
Som za tie nalepky tiez 
pretoze servisujem NTB, atd. A najvacsi problem je zohnat vzdy nahradne veci na MSI, cize zohnat este k tomu SK klavesnicu pre tento typ NTB je takmer nemozne. Ale mozno budes mat stastie. Ak ani to nie je riesenie, potom jedine fixou resp nejakym sprejom na zaklade makety ich tam nastriekat.
btw kdesi mam fotku mojich nalepiek mozno by sa ti viacej pacili ako inych vyrobcov
pretoze servisujem NTB, atd. A najvacsi problem je zohnat vzdy nahradne veci na MSI, cize zohnat este k tomu SK klavesnicu pre tento typ NTB je takmer nemozne. Ale mozno budes mat stastie. Ak ani to nie je riesenie, potom jedine fixou resp nejakym sprejom na zaklade makety ich tam nastriekat.
btw kdesi mam fotku mojich nalepiek mozno by sa ti viacej pacili ako inych vyrobcov