Pro Evolution Soccer 2014 [ PES2014 ]

Singleplayer, multiplayer, novinky, návody...
Ryan Giggs
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: Pro Evolution Soccer 2014 [ PES2014 ]

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

To menu je naozaj graficky zastarale, ale je velmi jednoduche a v tom je ta vyhoda. A hovorit o fife ze je prehladne? No, neviem ale mne pride prilis komplikovane (13). Je tam miliarda nastaveni a v tom sa mi tazko orientuje.

Drbnuta fyzika? Ty si chlapce futbal asi nevidel ani z raketoplanu.
redliner
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa redliner »

MichalkoOo napísal:Celá tá hra je blbá, AI retardovaná, fyzika lopty drbnutá, UI neprehľadné...
Všetky tvoje príspevky v tejto téme iba poukazujú nato, aký si vyhonený z FIFY...
Ryan Giggs
VIP
VIP

O to nejde, nech bude. Pacit sa mu PES nemusi, to je ok. Ale najzaujimavejsie je, ze tuto hru povazuje za odpad, napriek tomu tu v teme ma asi najviac prispevkov. Mne by taka mizerna hra nestala ani za pismenko, ale jeho je tu plno. Hlavne to o niecom vypoveda...
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa MichalkoOo »

Ja som sa na PES tešil ale nepozdávalo sa mi to už z videí... Ale strašne ma to sklamalo.

AI: AI vhadzuje loptu, kryjeme si hráčov a jeden je voľný. AI to hodí hráčovi ktorého si kryjem..
AI: AI útočí na bránu, útočník je čistý a ukazuje nech mu prihrá. AI si zasóluje a strelí kilometer od brány.
Fyzika: brankár hodí loptu smerom k zemi a preletí polku ihriska. Odhlavičkujem loptu a odskočí 20cm :roll:
Grafika: nieje taká ako bola prezentovaná, je dosť škaredá.
Menu: otrasné, škaredé a neprehľadné. Menu vo FIFAe 14 je dokonalé

Toto nieje nejaký PES hate ale objektívna kritika
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

Ja tu tiez kydam na PES ale hlavne kvoli tomu lebo dufam, ze niekto pride s riesenim na moje problemy :-D
Murder_Inc
Star
Star

Príspevok od používateľa Murder_Inc »

to MichalkoOo:
To by som chcel vedieť na akej obtiažnosti to hráš. Pretože mne sa nikdy nestalo, že by som hodil loptu na hráča ktorého nechcem. Možno keď čakám a všetkých mi obsadia, ale to je snáď normálne.
Už len to "prehľadné" menu vo FIFE je skvelé, pokiaľ prídem na to, ako sa tam dá nastaviť gamepad, pomeniť nejaké nastavenia v options a milión nastavení, nehovorím o tom, keď už si chcem zahrať nejakú ligu. EA sa snaží dať milión možností a p!čovín do menu, pomaly čakám že okrem futbalu si tam budem môcť zahrať aj minigolf :D
PES menu je práveže asi najprehľadnejšie doteraz.

Áno, máš isto pravdu, vôbec "nehejtuješ" PES od prvej strany tejto témy :lol: Nám je jasné, že FIFU budeš hrať a chváliť aj keby tam namiesto futbalistov behali drevené bábky...
Ryan Giggs
VIP
VIP

[quote="[url=http://www.hojko.com/viewtopic.php?p=2025189#p2025189]MichalkoOo[/ur]
Toto nieje nejaký PES hate ale objektívna kritika[/quote]
A kdeze presne je? Ja ziadnu nevidim. Tomu pojmu ocividne nerozumies.
To co popisujes sa nestalo ani mne, ani kolegovi vysie. Takze problem asi nebude v hre.
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

Obtiažnosť bola tá presne v strede (nad regular). Patch 1.1 a datapack 1.1
Murder_Inc
Star
Star

Príspevok od používateľa Murder_Inc »

Skús si dať aspoň Professional a uvidíš ako sa AI o niečo zlepší. Skúšal som to hrávať na Professional, aj 2013 som tak hrával, ale teraz som si musel dať Regular, aby som sa to naučil lepšie hrať
lekoklatik
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lekoklatik »

Takze mam za sebou zhruba 10 zapasov. Z toho par BAL, par UEFA Champ a niekolko normalnych zapasov na 4obtiaznosti zo 6tich, to je tusim Profesional.

Na zaciatok som si presiel treningom (za co je mimochodom aj achievement) aby som sa dostal k ovladaniu hry (tak ako som to robil aj v predoslych rocnikoch). Ovladanie velmi podobne PES13 + nejake novinky, ktore sa daju po par pokusoch osvojit a s nastavenim urcitej asistencie to ide skoro samo (neskor skusim full manual gameplay, ale na zaciatok potrebujem chytit tempo s tym co mam k dispozicii).
Velmi sa mi paci ovladanie oboch analogov ktore su tento krat ucinejsie nez v predoslom rocniku (teda aspon pre mna). Vytlacanie hracov, predkopnutie lopty naznacenie smeru pohybu a naslednej zmeny a mnoho sposobov spracovania. Taktiez su v treningoch instruktazne videa ohladne noviniek v PES14, co v podstate ukazuje ze lava packa je lava noha a prava packa je prava noha v urcitych situaciach :D

Normalny zapas som najskor hral na 3tej obtiaznosti zo 6tich, ale bolo to nejake nijake :D tak som si to skusil na tej profesional a bolo citi trochu zmenu. Rozhodcovia su rozumnejsi, neprerusuju hru neustale, brankar chyta vyborne a na zakroky sa dobre pozera a strely su proste realnejsie. Celkovo pohyb a sluby o fyzike sa chalanom naplnili. Tam som spokojny maximalne.

BAL som teda hral len par zapasov. Ale zas to dost dlho trva kym sa dostanem k zapasu a ten skip kalendara je v podstate nie ziadny. Teda aspon v tansfer obdobi, uvidim ako to bude dalej. Vadi mi ze si nemozem pri edite mojho hraca pridat fotku a nalepit ju na tvar, ale to snad prida patch. Celkovo vyber pri editovani je tento rocnik zatial slabsi, uvidime teda co povedia patche. Som spokojny ze konecne hra nejaka prije*** hudba dookola pri editovani. Keby ta hudba v PES13 aspon tak nepilila usi alebo sa dala vypnut. v PES14 to nie je nejaka pridrbata slucka a tak sa edituje v pohode :D

UEFA Champ je proste uplne klasicka ako predosle rocniky. Nemam co vycitat, je to pekne spravene cele a v podstate sa tu neda co pokazit. Proste spokojnost s davom ludi, atmosfera fajn a celkovo je to proste UEFA.

Tiez sa mi velmi paci ta nova utilitka psychika hracov. Je o tom aj instruktazne video a cele to zatial nemam preskumane, ale pri BAL mi to na hracov posobilo. Hram v nejakej zaprdenej lige s nejakym vymyslenym teamom takze nejake rozdiely medzi hracmi v teame moc viditelne nie su, kedze je to nejaka zemiakova liga. A to co ste spminali ze su hraci uplne ze sprosti tak by ma zaujimalo ci hrate v stoke lige alebo ste si vybrali moznost hrat v realnom Ackovom teame, pretoze logika nepusti ze stokac bude stat za stoku, a tak dalej ...

K menu sa velmi vyjadrovat nejdem, pretoze absolutne vobec netusim ktora cast z menu vam lezie na nervy. Nie je to ziadny graficky prevrat, ale hned som vedel co mam stlacit ked som chcel to a to a to a ked som chcel vediet co vsetko mi hra ponuka, stacilo mi na to taktiez len par preklikov. Vyber oblubeneho muzstva a hraca je celkom prijemna vec a rozhodne mi to nekazi zazitok z hry alebo nieco podobne. Ale tak kazdy podla svojho gusta, KONAMI ma toto gusto uz par rokov, ak ste si nevsimli :D

---------------

Co mi vadi je absencia viacerych stadionov, malo lopt, kopaciek a celkovo taketo tie mikro veci ktore si mnoho ludi nevsima, neuvedomuje. Ja sa na tom nerobim, ale ked je to pristupne, rad to vyuzivam. Mam toho este malo za sebou, ale zatial je toho malo (online to hrat nehram).
Taktiez co som zatial postrehol tak to je vizual travniku. Ked hram, vyzera to velmi tvrdo. Pri animaciach je vsetko velmi pekne, ale pri gameplayi to vyzera fakt ako zeleny beton.
FPS pri animaciach na PS3 zas velmi klesa a tak je to trhane, o trosku viac ako v PES13, takze PS3 proste ten FOX nezvlada tak ako by som si predstavoval. Grafika je uplne normalna na sportovu hru. AKo hovorim, animacie su krasne ale trhane a gameplay je graficky kabat na moj vkus nezmeneny z predosleho rocniku.

Viac zatial neviem povedat, len ze je to podareny rocnik ale ocakavam ze sa chalani pochlapia a popridavaju do hry minimalne to co ma PES13. Taktiez som veeeeelmi zvedavy ako to bude vyzerat a spravat sa na PS4, hlavne to FPS. Uz som si na to pri PS3 zvykol, pretoze na PC ma PES proste nikdy nebral, ale budem rad ked to pojde tak plynulo, ako samotna hra pocas zapasu.

Hor sa teda na BAL :P

//autoeditácia príspevku (29 Sep 2013, 12:27)
Takze gameplay tohto rocniku je totalne odlisny od predoslych rocnikov. Znovu sa to priblizilo realite a preto sa to hra velmi, velmi dobre.
Hra samotna je cela ziva, pohyby hracov zodpovedaju rychlosti, protipohybu, suboju, sprintu, sprintu s loptou, zrychlenia rychleho hraca, spracovanie, zaseknutie, napadanie hraca, ... No proste to vyzera skvelo a velmi dobre sa da s urcitymi situaciami pocitat, na zaklade toho v akej polohe/pozicii sa hrac nachadza.

Niekto uz raz spominal ze fifu by si zobral na vecierok s kamaratmi a na psa potrebujete niekoho kto chce mat z hry zazitok, nie len zabavu, tak s tym tvrdim s tymto rocnikom 100% suhlasim.
Maximalna spokojnost co sa tyka slubov KONAMI a samotneho gameplayu :)
Ryan Giggs
VIP
VIP

lekoklatik napísal: Co mi vadi je absencia viacerych stadionov, malo lopt, kopaciek a celkovo taketo tie mikro veci ktore si mnoho ludi nevsima, neuvedomuje. Ja sa na tom nerobim, ale ked je to pristupne, rad to vyuzivam.
Taktiez som veeeeelmi zvedavy ako to bude vyzerat a spravat sa na PS4, hlavne to FPS. Uz som si na to pri PS3 zvykol, pretoze na PC ma PES proste nikdy nebral, ale budem rad ked to pojde tak plynulo, ako samotna hra pocas zapasu.
Na PC toto odpada. je to plynule a tu absenciu licencii rieši patch.

Inak k tej kritike pomaleho prepinania hračov, skuste sa pohrať s nastavenim kurzora. Na semi-auto je to ok.
lekoklatik
VIP
VIP

Ano to viem. Na PC mam PES odhraty dostatocne. Zial PS3 rozne fanusikovske mody nezerie, ale na PS3 mi to jednoducho sedi viac. Je to pre mna zabavnejsie a pohodlnejsie. Zmena hracov je v pohode.

//autoeditácia príspevku (19 Okt 2013, 11:24)
Tak takyto trash recenziu som uz velmi dlho necital.
Mam dost. Cakal som prave od tiscali ze su tam objektivni ludia, toto pisal asi nejak michalkooo
http://games.tiscali.cz/recenze/pro-evo ... enze-64342 -_-
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

Nemôžem zato že ty si fanboy. Tá recenzia je objektívna a všetko tam je pravdivé.
lekoklatik
VIP
VIP

V tej recenzii si niekolko krat serie do huby.
Oznacit fifu za zabavnejsiu nez PES, s tym 100% suhlasim, pokial chce hrat clovek arkadu, ale oznacit FIFU realnejsim "simulatorom" futbalu? Vycitat PSu ze triky sa nedaju robit jednym tlacidlom, nuz.
Co sa tyka tohto rocneho PSA, realitu posunuli zas vyssie, a to omnoho, samotnu hratelnost sa proste treba znovu naucit. Nevyslo im viacej veci, neskutocne zdlhave predieranie sa Master League, BAL a dalsie veci. Ale ludia ktori chcu hrat futbal co najvernejsie ako sa zatial da, PES je proste ta volba. FIFU mozem hrat s kamaratmi v 5tkou v zile. Netvrdim ze je to zle.
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

Ani jedno ani druhé nieje simulátor. Písal som vyššie moje postrehy z PES, presne kvôli nim musím označiť FIFU za reálnejšiu. Ked vyjde zopár patchov a tú AI opravia tak môj názor prehodnotím
lekoklatik
VIP
VIP

Majitelia PS3 a PES 2014.
Pokial vam to v animaciach trha, skuste zmenit video nastavenie na 720p a televizor na game mode.
Mne to pomohlo, o dost.

//autoeditácia príspevku (21 Okt 2013, 18:04)
Takze po odohrati niekolkych desiatok dalsich zapasov zacinam pocitovat sklamanie tohto rocniku v malickostiach, na ktorych skutocne zalezi a cim bol teda PES 2013 o nieco lepsi.
Ako som uz spominal, fyzika a animacie a celkovo to co chlapci slubovali ze urobia je skutocne, skutocne pastva pre oci a fotbal sa hra uzasne. Po tom ako som sa naucil mnozstvo roznych kombinacii trikov ktore sa este stale ucim aplikovat in-game je to este zabavnejsie, ALE:
- obrana kazdeho teamu je jednoducho KATASTROFALNA, nech sa jedna o obtiaznost aku chcete (*mam na nu ale jeden trik)
- nenormalne ma vytaca, ze volba strely, prihravky, centru alebo cohokolvek co stlacim pred tym ako sa vobec dostanem k lopte sa proste neda zrusit, zmenit, zastavit (teda az na strelu, po stlaceni prihravky v natiahnutej strele hrac loptu zasekne, tak ako to je vo vsetkych predoslych PES rocnikoch)
- taktiez si neviem zvyknut na fakt, ze pri strele, centri, priamom kope, jedenastke je ukazoval sily fixnutny a nemozem uz viac na sile pridat, za toto by som im ruky oblamal
- v neposlednom rade su to teda minimalne tie stationy, ktorych je zalostne malo a pevne dufam ze pridaju dalsie, pretoze hrat finale UEFA na zasranom Konami Stadium mi lezie na nervy

(* doporucujem vam "Cursor Change" nastavenie vypnut (Unassisted), pretoze auto-picking hracov pocitacom bolo na futbaloch vzdy katastrofalne ale tu je to aj riadne citit. Treba si vsak zvyknut na to ze pri kazdom odkopnutilopty treba prepinat medzi hracmi, aby za vas nehral pocitac, ale je to omnoho lepsie a hra je pod kontrolou a v obrane si viete veci osefovat).

- btw jeden typ - pri vasom rozohravani na strede staci ked urobit bicykel (alebo ako sa vola to prehodenie lopty cez seba) (2x stlacit R3) smerom na branu a je to zaruceny prienik az pred brankara, 8/10 teda :D

//autoeditácia príspevku (24 Okt 2013, 9:37)
PES 2014 dostava svoje kity uz aj na PS3. Je to s nimi sice pomalsie (vykreslovanie lôg a dresov), ale aspon su tam originalne veci.
EA tento rok sla po licenciach udajne agresivnejsie, takze zial to inak nebude.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

no mne este vadi dost v manager mode aj to, ze:
- mozem naraz vyjednavat len s 5 hracmi
- budget na buducu sezonu nepoznam pred prestupovym obdobim, az po nom (cize po nakupe/predaji hracov mi odpocita vydavky a ostane mi vysledny budget co je uplna kktina)
- zbytocne predlzovanie simulacie ked nie je na programe zapas (koho zaujima vyhlasenie najlepsieho hraca azie? :D )
- v hre po rohu supera nedokazem hlavou ani nohou z prveho dotyku odcentrovat alebo prihrat, iba odkopnut..co je dost nerealne - kto by si uz spracuval loptu v 16tke po rohu aby ju mohol prihrat
- smykacky su uplne prestrelene, hraci sa klzu ako keby mali pod sebou 5cm ladu
- na tie sprinty som si stale nezvykol :( neexistuje, ze nejaky 2 metrovy obranca dobehne Lennona ked ma naskok 3 metre
- este sa vratim k tym prestupom, je to uplne neprehladne a ziskat nejakeho lepsieho hraca je takmer nemozne. Je uplna somarina zacinat dohadovanie o prestupe len akymsi spytanim sa na hraca bez predlozenia konkretnej sumy.

toto je len zopar veci, ktore kazia celkovy dojem z hry. pride mi ako nedotiahnuta a nevyladena, vyvojari by zrejme potrebovali este rok aby to bolo tip-top. takto vydaju kazdy rok 50%tnu sracku ktora zacne vacsine hracom liezt na nervy aj napriek tomu, ze hratelnost je slusna.
Vacsina z tychto negativ sa vo FIFE nevyskytuje a preto bude PES stale len tou druhou futbalovou simulaciu na trhu po FIFE
lekoklatik
VIP
VIP

guess.whoo napísal:- v hre po rohu supera nedokazem hlavou ani nohou z prveho dotyku odcentrovat alebo prihrat, iba odkopnut..co je dost nerealne - kto by si uz spracuval loptu v 16tke po rohu aby ju mohol prihrat
Tomuto celkom nerozumiem.
Ja dokazem s prehladom superov roh odhlavickovat svojim hracom, odkopnut ak je lopta dostatocne nizko a nie som nikym napadany a tak. Alebo si to myslel inak?
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

ked lopta leti do 16tky na mojho hraca a stlacim nahravku a smer, kam ma hlavickovat tak vacsinou suboj prehram alebo si loptu najskor spracuje a potom prihra. ked potom idem do suboja s tym istym hracom a stlacim strelu tak odhlavickuje. stane sa mi v jednom z 10 pripadov, ze zafunguje aj prihravka

//autoeditácia príspevku (24 Okt 2013, 14:12)
:smt112 :smt039 6000
lekoklatik
VIP
VIP

Zalezi ako stojis pri dopade lopty.
Ty sa mozes s hracom stale hybat ked je lopta vo vzduchu a az tesne pred dopadom lopty/dotyk tvojho hraca s loptou skus dat prihravku. Takto isto sa vyhravaju suboje pred superovou branou, pri odkopoch od brany, no proste vzdy ked je vzdusny suboj. Da sa vyhrat len vtedy, ked takuto taktiku vyuzivas len ty. Pri suboji napriklad s realnym protivnikom je to viac menej od atributov hracov a samozrejme vysky (a taktiez je tam percento nahody, ale 1ku10 nie).

//autoeditácia príspevku (24 Okt 2013, 14:26)
Prave som dal zas gol z rohu po centrovani.
btw animacia hlaviciek v tomto rocniku je zatial najlepsia ako som v hre videl, nakolko hra paradne pracuje s fyzikou pri nalietnuti si na hlavicku, hlavicka medzi mnoho hracmi, hlavicka v zaklone ci hlavickovanie v obrannych situaciach. Velmi dobre sa na to pozera.
Napísať odpoveď