Akadémia finančnej gramotnosti

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
pinco
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Akadémia finančnej gramotnosti

Príspevok od používateľa pinco »

No je zaujímavé, že mám peniaze v podielových fondoch už pár rokov a veruže si podielové listy predávam a kupujem kedy chcem a koľko ich chcem a neplatím nič za výber, žiadne dane zo zisku. Neviem teda o akých fondoch to ten tvoj kamarát splieta. Aspoň vidno, aký má prehľad o finančnom trhu. Klapky na očiach a pred sebou len ten svoj produkt, ktorý mu najviac vynáša. O ostatných produktoch, ktoré pre neho nie sú výhodné tvrdí, že sú hlúposť a neodporúča ich a závadza. Alebo mu to niekto na ich školení narozprával a on ako papagáj to opakuje a vlastne ani nevie prečo. Jedného dňa sa však zobudí a zistí, že ostatným ľuďom vlastne nepomáhal, ale ich odrbával. Aj keď možno neúmyselne, ale predsa.

A načo inak ti je takýto produkt, keď to vlastne nie je ani sporenie, ani poistka? Keďže poistná suma tam je malá, tak v akomkoľvek prípade z toho dostaneš minimum. Komu je dobrý takýto "hybrid"?

Investičné životné poistenie je jednoducho blbosť. V rámci jedného produktu buď šetri peniaze, alebo buď poistený. Nespájaj dva produkty, lebo takýto mix nie je výhodný.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Michaliuz19 napísal:0% urok by znammenal -4% zisk pretoze inflacia je -4% takze invedtovat bez urokov je blbost, to ich nechajte doma vo vankusi a spravi to to iste

taktiez sory ak som nieco doplietol v starsich komentoch som v tejto oblasti len novacik a napisal som vam len to co viem zatial , a to bolo to s tym ze co sporite to ostava
ej veru doplietol si, doplietol, ale odpustam ti, kedze si v tejto oblasti novacik

kedze si teda novacik, este nas budes prehovarat o vyhodnosti tohto produktu alebo si najskor nieco nastudujes a az potom nam to vysvetlis?
Gulli
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Gulli »

Michaliuz19 napísal:0% urok by znammenal -4% zisk pretoze inflacia je -4% takze invedtovat bez urokov je blbost, to ich nechajte doma vo vankusi a spravi to to iste

a k otazke preco to nemaju v zahranici ze len my sme taky chudobny ktorych treba klamat, poradil som sa stym s kamosom ktory tam pracuje a ma tam sporenie a napisal mi komu sa chce citat

Aj v zapadnych krajinach fungujun sporiace programy, lenze nevyuzivaju poistku ale priamo podielove fondy lenze nevyhodou investovania do podielovych fondov je to, ze ti ich exekutor moze zablokovat, musis platit dane z kazdeho vyberu pretoze tam nemas moznozst mimoriadnych vyberov z kt. sa dane neplatia, jedina moznost ako si vybrat peniaze z fondov je ta ze predas svoje akcie a kedze si zarobil tak stat si pyta dan zo zisku 20%, my vyuzivame investicne zivotne poistenie ako osobne konto pretoze u nas je poistna suma nulpva resp. minimalna a to 200€ a kedze je tam nizka PS tak nema s tebou poistovna ziadne riziko, pretoze v IZP plati ze ti vyplatia to co je viac cize bud PS alebo kapitalovu hodnotu cize tvoje nasporene peniaze, PS 200€ je tam preto aby to fungovalo stale ako poistka pretoze poistky maju svoje vyhody a to oddialenu danovu povinnost az do zrusenia zmluvy, ochrana pred exekutorom kedze exekutor ti nemoze zrusit poistku, vyhoda testamentu ty urcis komu pojdu peniaze a do 2 tyzdnov od tvojej smrti mu pridu na ucet cize odpada cele dedicske konanie a tak isto aj 1% pred notara sa usetri a nic nedostane, dalej vyhody mimoriadnych vkladov a mimoriadnych vyberov kedze mam navyse peniaze tak ich mimoriadne vlozim pretoze chcem aby sa mi zhodnotili a ked ich potrebujem tak si ich mimoriadne vyberiem a neplatim z toho dan pretoze to nie je koniec zmluvy, a je tam urok 8,3% pretoze sa investuje do akcii investicnou strategiou kt je rozdelena na 4 fondy - Sev. Amerika, Azia, Stredna a Zapadna Europa a v kazdom fonde sa investuje do XY roznych odvetvi ako priemysel, a pod cize ked padne jeden fond ostatne ho potiahnu cize preto je tam 8,3% zisk v podstate granatovany a kedze podla Down-Johnsonovho indexu akcie z dlhodobeho hladiska stupaju tak je to v podstate cisty zisk (plus ucime ludi ako investovat a potom miesto inv. strategie si moze zvolit vlastnu a ak vie ako investovat tak nema problem svoje uspory zhodnoti aj o viac ako 50%)

taktiez sory ak som nieco doplietol v starsich komentoch som v tejto oblasti len novacik a napisal som vam len to co viem zatial , a to bolo to s tym ze co sporite to ostava
:smt043 :smt043 :smt043 :smt043 :smt043 :smt043 :smt043 kamarat je znalec.
:aasmile19: ze taketo plytke zvasty (gulas pojmov, ktore dotycny precital v nadpise hospodarok), dokaze niekto prezentovat ludom a este sa aj tvarit ze sa tomu rozumie. :smt006
Bobr
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Bobr »

"Ještě větší blbec, než jsme doufali..."
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Michaliuz 19: Hahaha. Tie bludy s caps lockom ťa naučili na jednej z prednášok? Pretože mi tak pripadajú - zasnené taľafatky okorenené krásne znejúcimi frázami, no v podstate si v tých vetách nič nenapísal.

My nehľadáme - ja osobne som už našiel - aspoň vo svojej práci nemusím otravovať iných a lákať ich na poistky a podobné zbytočnosti. Skúsil som toho oveľa viac ako ty, to si dovolím tvrdiť už teraz. A nie som sám na tomto fóre - mnohí skúsili, išli do rizika a uspeli. Ty ako poisťovák nie si ničím výnimočný, si iba bábka v pyramíde, ktorá dookola trkoce a omieľa tie isté frázy - ako keby som čítal tú kravinu The Secret.

Opäť tvoj primitívny pohľad na svet - zjavne to vidíš tak, že všetci, ktorí nenasledujú tvoju "filozofiu", si peniažky strkajú pod vankúše a podobne. Nie každý neprekročil hranice svojej dediny a nie každý je obmedzený na slovenský investičný "trh", nie každý vidí iba termínované vklady, rádoby sporenia s "bonusmi" a trápne poistky. Poniektorí vedia investovať aj inde.

Koľko mám ja osobne rokov - to je hádam jasné z nicku - dovolím si tvrdiť, že viac ako ty. Či som inteligentný alebo nie, to je irelevantné - ja nie som ten, kto to má posudzovať, ale moje okolie. Precvičovať písanie na klávesnici s gramatickými chybami a bez diakritiky ti je na husí prd, musíš na sebe ešte zapracovať.

To "čítanie", ktoré si nám poslal, nemá nič spoločné s tebou a tebe podobnými rýchlokvasenými kibicmi bez akéhokoľvek ekonomického vzdelania. A nie - nie je to nad moje sily, teda prečítať si to - čítal som aj zložitejšie ekonomické knihy a aj v iných jazykoch. Len si nemysli, že si niečo extra.

Ďalej...

10 rokov na termíne a zisk 665 eur? 10 rokov? A to je čo za finančné poradenstvo? Sám spomínaš infláciu, prečo tu hádžeš také absolútne čísla? Naozaj bude reálny a čistý zisk po desiatich rokoch 665 eur? Okrem toho - garantovaný percentuálny zisk zo svetových fondov? Tak to by sme boli po desiatich rokoch miliardári všetci =D Je vidno, že si nováčik. Iba si proste podstúpil to, čo som ja opísal - rýchlokvasný postup do "sveta financií", pletieš si pojmy s dojmami, ale hlavne, že sarkasticky podotýkaš, či si vôbec dokážeme prečítať a pochopiť link, ktorý si sem zaslal.

Už sa nám konečne predstavíš? O mne si nájdeš všetko na webe, mám verejný linked.in profil, nože, veď nebuď tajnostkár.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

To este nikomu nedoplo ze pravdepodovne je to financny agent ktory ma konkretne za tento produkt najlepsie zisky? A silou mocou sa ho tu snazi pretlacit?
Neviem ci ma zmysel nanho reagovat.
beardie
Redeemer
Redeemer

Lenze on tu zatial ziaden produkt nepredstavil... Stale len prazdne frazy
Michaliuz19
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Michaliuz19 »

spytajte sa kamosa on tam pracuje, on vam to vysvetli ale to pochybujem, radsej sa budete sprosto smiat lebo my sme sprosti , vy ste najmudrejsi
jeho odpoved - Za prve: Nie som financny agent, to ze pracujem s financiami zo mna nerobi financneho agenta ci poradcu
Za druhe: Nesnazim sa nikomu nic tlacit do hlavy, tak isto ako neomielam tie iste veticky dokolecka, tieto vedomosti o financiach by clovek nastudoval z hocijakych knih o financiach ale to by nesmel byt zaslepeny vlastnou hlupostou a len ist s ovcami a zdielat jeden vseobecny nazor pretoze vlastny nema
Za tretie: ako clovek s nulovymi vedomostami vo financnom sektore hlavne bez potrebneho kapitalu moze investovat do napriklad podnikania? Pozickou? Sporiaci produkt kt ponukam ludom je na to aby nadobudli financnu rezervu a urcity kapital kt potom mozu investovat do coho chcu, ja neucim investovat ludi LEN do investicnych fondov ale aj do inych odvetvi
Za stvrte - vysledny zisk bol bez odpocitania poplatkov a inflacie kedze som to pocital z hlavy a nehodil som to do kalkulacky, ak poznas nahodou Down Johnsonov index tak zistis ze akcie z dlhodobeho hladiska rastu a to priemerne o 11% (50 rocny vyzkum)
A za piate: ja davam ludom moznost nadobudnut vzdelanie v oblasti financii - komplexne informacia kt clovek moze pokojne nastudovat z knih, ale studium bez systemu, ako aj vsetko ostatne, nema ziaden zmysel.. ak vam nieco hovori slovo neokybernetika tak pochopite preco je dolezite mat vo vsetkom system, ak ste to slovo poculi resp citalo poprvykrat tak si zadajte http://www.google.sk a mozete hladat

___
tu mate kontakt
[email protected]
facebook.com/Anabolix

skuste jeho, zosadte ho na uplne dno nech place :D nech trpi za to kam isiel pracovat
ale na mna nereagujte nemam na to nervy , debilovi nevysvetlis ze je debil
ale zas to zoberete ako naucene basnicky , samozrejme no vsetko ma svoje pravidla svoje poucky taak jak sa ucite danu vec v skole musite to vedet presne tak aj toto a ine veci tak netarajte ze sme nauceny tarat basnicky
pinco
Darca
Darca

To prečo mu toto robíš? Ty ho asi nemáš rád však? Ešte aj jeho profil tu dáš. Mňa porazí. Stačí si prečítať Past: OVB Allfinanz a je to všetko jasné a ešte k tomu ekonomická univerzita. To hádam všetci povinne chodia po skončení tej školy pracovať do OVB.
Michaliuz19
Light Expert
Light Expert

sam sa ponukol ale dobre blbeckovia zas sudte cloveka podla toho na akej je skole, asi ho bavi sa troska vyznat, a zo vsetkych ludi co poznam je druhy co chodi na ekonomicku
prosim uz neodpisujte a serte na to aj tak si budete primitivne presadzovat svoje
beardie
Redeemer
Redeemer

ktory produkt od AFG nam odporucas?
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Michaliuz19 napísal:sam sa ponukol ale dobre blbeckovia zas sudte cloveka podla toho na akej je skole, asi ho bavi sa troska vyznat, a zo vsetkych ludi co poznam je druhy co chodi na ekonomicku
prosim uz neodpisujte a serte na to aj tak si budete primitivne presadzovat svoje
Jediny kto tu nieco presadzuje si ty, oh wait, vlatne nie, este si tu nenapisal jediny produkt, ktory je podla teba tak supervyhodny, takze vlastne ani nemas co presadzovat. Zarobit za 10rokov 600E, tak to je naozaj gol. To radsej pojdem na brigadu a tych 60E/rok si zarobim za par hodin. Zapocital si do tych fantastickych 600E aj inflaciu, ktorou sa tu neustale ohanas?
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Michaliuz19: My sa nechceme spýtať "kamoša", my chceme spoznať teba. Keď sa tu už hráš na odborníka. Teda začínajúceho odborníka. Vlastne nie - to je oxymoron.

Po prvé - si finančný agent, je úplne jedno, ako to nazveš, ako to ohneš, akú frázu na označenie svojho zaradenia do spoločnosti a pracovnej schémy použiješ - si proste akože "finančný poradca". Ak pracuješ s financiami tak, ako si to tu zopárkrát predviedol, tak to ďakujem pekne.

Po druhé - Samozrejme, že omieľaš furt to isté dookola. Fascinujúce je, že ostatní to vidia, iba ty nie. My tie tvoje vedomosti "o financiách" nepotrebujeme, produkt, ktorý si nám totiž opísal, je trápny a maximálne nevýhodný, zbytočný. A to viem skonštatovať aj bez toho, aby som zakopol o nejakú trápnu knihu, ktorou vychovávajú OVB, AFB, ZFP a podobné fabriky svojich "finančných poradcov". Horšie na tom všetkom je, že ty považuješ tých, ktorí ti oponujú, za "ovce, ktoré nemajú vlastný názor" - škoda len, že presný opak je pravdou - tou ovečkou si ty a zaboha nevieš precitnúť do reality. My názor na to všetko máme, ak si si ešte neráčil v tejto diskusii všimnúť.

Po tretie - Človek s nulovými vedomosťami vo finančnom sektore a bez potrebného kapitálu NIKDE INVESTOVAŤ NEBUDE. Spadol si snáď z Marsu? Prečo by človek, ktorý nemá kapitál a ktorý nemá finančnú vzdelanosť - teda povedzme ide o rádového robotníka alebo pracovíka za pásom, rozmýšľal nad investovaním do niečoho, do fondov, do akcií, do FOREXU, drahých kovov a podobne? PREČO? Takí ľudia si vedia zariadiť svoj život a rodinu bez debilných akože profitujúcich produktov, ktoré ponúkate vy. Oni nič také nepotrebujú. Horšie je, že práve kvôli tomu, že nemajú finančnú gramotnosť, sadnú na lep takým ako ty, ktorí sa hráte na "poradcov" a zrazu majú X poistiek a akýchsi vkladov, takých, aké si opísal ty. Nepotrebné finančné machinácie, bez ktorých by sa bežní ľudia zaobišli a nepotrebovali by VRAJ +600 eur za 10 rokov. S tvojím ekonomickým vzdelaním a dosť diletantským výkladom by som ti nikdy neveril v akejkoľvek investícii, pretože iba negramotný jedinec, ktorý si nevie spočítať 2+2, vie "garantovať X-percentný dlhodobý výnos zo zahraničných fondov".

Po štvrté - Nie, náhodou nepoznám nejaký "Dow Johnsov index". To je nejaký druh šampónu? Lebo ja poznám iba Dow Jones. Možno si už o ňom počul. A keďže aj o S&P som písal dizertačku, tak som už o tom "niečo počul". Na tvoj 50-ročný výskum o jedenásťpercentnom dlhodobom raste akcií ani nejdem reagovať, pretože na takú chu**** naozaj nemám náladu komentovať a za chvíľu idú formulky.

Po piate - ty nedávaš ľuďom možnosť nadobudnúť vzdelanie v oblasti financií. Pretože ty sám to vzdelanie nemáš a predávaš im teda iba to, čo predali na prednáškach AFB tamojší vypatlávači - inými slovami, ponúkaš ľuďom akože výhodné produkty, ktoré prezentuješ ako výhodný prehľad vo finančnom trhu, naznačuješ, že pchanie peňazí do týchto vecí ľuďom nejako pomôže. Netuším, prečo sem zasa pletieš neokybernetiku a podobné veci - tak, ako si tu vplietol web iného človeka - my sme zvedaví na teba, nie na iných. Nie na tvojho "kamoša" (žeby ten, kto ťa recruitoval a je vyššie v pyramíde?), nie na niekoho iného.

Nuž a zlatý klinec programu, tvoj "kamoš" a jeho vyhlásenie na FB, citujem: "Je pekné mať titul, ale je to len zdrap papiera a pár písmen pred či za menom. V skutočnosti nemá žiadnu hodnotu. Ak chce niekto skutočne dosiahnuť svoj sen, musí sa na neho plne koncentrovať, myslieť naň dennodenne, robiť všetko preto aby sa mu jeho sen splnil. A potom si kludne môže dorobiť aj ten "titul". "

---->>>Mwahahaha, a prečo teraz študuje medzinárodné ekonomické vzťahy na Električke, to nevie hádam ani on sám - načo si ho robí, keď vie, že je to zdrap papiera? Svoj sen už asi dosiahol, teda tak sa tvári, tak teda načo, to je záhada. Ono on svoj titul môže považovať za zdrap papiera, ja osobne tie svoje za zdrapy nepovažujem. Našťastie ani akademická obec nie. Samozrejme, frázička o "nasledovaní svojho sna" nesmela chýbať. Proste LOL.
pinco
Darca
Darca

Prepáč, trochu som sa sekol, keď som napísal, že všetci chodia po skončení tej školy povinne pracovať do OVB. Veď on len skončil strednú školu, gympel. V OVB bol 5 mesiacov, v AFG takisto a už je z neho expert na financie. Bože, prečo nám toto robíš?! Ja viem, že zrejme aj ty si rovnako mladý ako on, ale porozmýšľaj nad tým, či by si si nechal riadiť svoje financie mladým chalanom, ktorý sám nemá nič. Tie rozprávky, čo vám tam rozprávaju sú pekné, ale od reality na kilometre vzdialené. Práve preto, lebo tam vystupujú ľudia, ktorí by úspech len chceli, ale sami ho nedosiahli a takýmto spôsobom ani nedosiahnu.
Michaliuz19
Light Expert
Light Expert

nemusia hned dosahovat uspech a pracovat tam, ide len o to ako som pisal uz v prvom komente a to s tym sporenim
a to mi bohate staci zvysok ma ani nezaujima napisal som len co som si zapamatal z prednasky, ale k zivotu to nepotrebujem, je tam vyhodnejsie sporenie a do buducna tam budem mat viac penez nez inde
a o to ide ,viac ma to netrapi
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Už sa nám konečne predstavíš? A poskytni nejaké konkrétne super produkty. Lebo to, čo si ponúkol/spomenul pôvodne, je bieda a strach, nie finančná rada. Som ale rád, že tomu všetkému tak slepo veríš, dokonca veríš aj v to, že "tam budes mat viac penez nez inde" - to máš teda veľmi slabý rozhľad a obdivujem tvoju neochvejnú istotu =D Vidím to tak, že o pár mesiacov/rokov budeš banovať, že si tam nejaké peniažky strkal, tak, ako to spravili v minulosti ľudia v spojitosti s BMG a Drukos výnos...
beardie
Redeemer
Redeemer

Michaliuz19 napísal:to s tym sporenim
a to mi bohate staci zvysok ma ani nezaujima napisal som len co som si zapamatal z prednasky, ale k zivotu to nepotrebujem, je tam vyhodnejsie sporenie a do buducna tam budem mat viac penez nez inde
beardie napísal:ktory produkt od AFG nam odporucas?
Michaliuz19
Light Expert
Light Expert

uz som vam hovoril ze je to tandem, tak sa vola to sporenie
a k tomu kto je slepi alebo ne sa nebudem vyjadrovat za 10 rokov sem napisem komentar ak nezabudnem a poviem vam ci ma osklbali alebo ze sa mam dobre a mam pekne zarobene, a uz serte na to konecne bud tam chodte a popytajte sa na to alebo budte zadubenci a furt si melte svoje
beardie
Redeemer
Redeemer

takze ktory produkt odporucas? snad sa nebudem trepat do Kosic, aby som sa popytal na produkt, ktory ponukaju, ked si to mozem nastudovat sam...
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Michaliuz19 napísal:uz som vam hovoril ze je to tandem, tak sa vola to sporenie
a k tomu kto je slepi alebo ne sa nebudem vyjadrovat za 10 rokov sem napisem komentar ak nezabudnem a poviem vam ci ma osklbali alebo ze sa mam dobre a mam pekne zarobene, a uz serte na to konecne bud tam chodte a popytajte sa na to alebo budte zadubenci a furt si melte svoje
zarobene? tych 600E za 10 rokov? A akej farby bude tvoje ferrari?
Napísať odpoveď