Podvod na Bazoš.sk - namiesto iPhone 5 jeho replika
Re: Podvod na Bazoš.sk - namiesto iPhone 5 jeho replika
Presne tak ... keby chcel osobku, uz si vyhovorku najdem a cakam na ineho zaujemcu ktory mi navrhne dobierku a este bude rad ze to poslem ...
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
...toto sa mi stalo, keď som chcel kúpiť monitor...osobne...dohodli sme sa, že prídem, potom nedvíhal, potom druhý krát zase to dvihol akože jeho brat a mal plnú hubu výhovoriel, prečo mi ten monitor nemôže dať on a ani adresu mi nechcel dať...takže zrejme to nie je len teória, ale deje sa to...
Pri osobnom odbere moze byt telefon zabaleny v krabici a moze argumentovat tym, ze po rozbaleni padne na cene a ako ho rozbalis a nekupis, tak pojde dole na cene. Takze ti nedovoli rozbalit a zapnut telefon.
tak by som bol debil keby ho kupim 
skor by som to videl na odrb, ze "vyhral/dostal som telefon" a pri tom je kradnuty.
skor by som to videl na odrb, ze "vyhral/dostal som telefon" a pri tom je kradnuty.
-
Grim
Darca
...ukradol ho aj s krabicou a nabíjačkou a návodom...

Grim, nie je problém dokúpiť zvyšné časti za pár šupov ...
Bloček ti taktiež hoc kto spraví ... kto chce oklamať, ten si spôsob nájde.
a ukradnuty moze byt aj z predajne 
Ved prave podla mna obvyklejsi sposob kradeze je z regalu, skladu, dodavky atd...
Ak je toto legálne, tak sa tým idem živiť 
Tak to je vseobecne znamy fakt ze na ludskej blbosti sa najlepsie zaraba - na Slovensku priam zlata zila.
Myslím, že legálne to nie je už len z toho dôvodu, že predávaš kópiu - falzifikát. Druhá vec je, že ty sa súdiť nebudeš (max. to niekto dá na políciu, ale tí ťa budú mať tiež v paži) kvôli tomu ... s čím aj rátajú takíto "predajcovia"
iphone5 za 200 euro
:D:D
Debilni ludia. Takym to fakt len doprajem. Ak uz kupujem takuto vec, tak si zvazim rizika>
1. bud to predava clovek, ktory o tom nema sajnu, ze aku to ma hodnotu a tak mozem na tom slusne zarobit.
2. alebo je to klamar a nic neposle, alebo ako v tomto pripade, posle nejaku blbost.
Vyhodnotim riziko a zvolim co mi vyhovuje.
Ale nejdem plakat na forum ked doplatim na svoju nenazranost - pretoze presne o toto ide v 99% takychto pripadoch. Nenazranost kupujuceho, ktory si mysli, ako strasne dobre kupil a odrbal toho predajcu.
Debilni ludia. Takym to fakt len doprajem. Ak uz kupujem takuto vec, tak si zvazim rizika>
1. bud to predava clovek, ktory o tom nema sajnu, ze aku to ma hodnotu a tak mozem na tom slusne zarobit.
2. alebo je to klamar a nic neposle, alebo ako v tomto pripade, posle nejaku blbost.
Vyhodnotim riziko a zvolim co mi vyhovuje.
Ale nejdem plakat na forum ked doplatim na svoju nenazranost - pretoze presne o toto ide v 99% takychto pripadoch. Nenazranost kupujuceho, ktory si mysli, ako strasne dobre kupil a odrbal toho predajcu.
-
typek61
Darca
tak to si bol pekne naivny, ked si myslel ze dostanes za 200€ iphone 5 
Napadla ma ešte jedna vec. Taká rada skorej do budúcna. Pozerám inzerát, cítim podvod, ale objednám to, zásielka príde ale nepreberiem ju. O tom predajca nevie. Spätne mu volám (ak zdvihne) vyhulákam mu to telefónu že mi poslal kópiu, flašu vody alebo hocičo, proste oklamal ma a mienim to dalej riešiť cez cajtov atd..keď mi to položí alebo odmietne komunikovať, nebude odpovedať na emaily, zruší číslo atd viem, že v balíku je ko*otina a nepreberiem ho.
Ak zostane vyplašený a ponúkne mi náhradu škody alebo to bude chcieť ďalej riešiť k mojej spokojnosti, môžem ísť s pravdou von a povedať mu, že to bola iba kontrola či nejde o podvod a zásielku prebrať. Metóda nie síce 100%tná ale odhalilo by to kopu podvodov.
Ak zostane vyplašený a ponúkne mi náhradu škody alebo to bude chcieť ďalej riešiť k mojej spokojnosti, môžem ísť s pravdou von a povedať mu, že to bola iba kontrola či nejde o podvod a zásielku prebrať. Metóda nie síce 100%tná ale odhalilo by to kopu podvodov.
-
Grim
Darca
...to je strašná ko*ot...ako ťa môže niečo také vôbec napadnúť? Ja niečo predám a na mňa začne niekto hulákať a vyhrážať sa mi, že som poslal nejakú blbosť? Tak jasné, že sa nebudem s takým chobotom dohadovať a zložím mu telefón...ja viem čo som poslal...
OK, dajme tomu že po ňom nebudem hulákať ale mu normálne poviem, že ma osral a v balíčku nie je to, čo hovoril.
Mne ako serióznemu predajcovi by záležalo na tom aby mal zákazník to čo chce. A určite by som mu hned nezavesil telefón lebo ved ja viem čo som poslal nie ?
Mne ako serióznemu predajcovi by záležalo na tom aby mal zákazník to čo chce. A určite by som mu hned nezavesil telefón lebo ved ja viem čo som poslal nie ?
-
Grim
Darca
...ak ja ako predajca viem, že v balíčku je to, čo si zákazník kúpil, tak pre mňa bude podvodníkom kupujúci, pretože sa ma snaží presvedčiť, že som poslal niečo iné...mne záleží na tom, aby mal zákazník to čo si objednal a preto mu pošlem to čo si objednal, ale akonáhle ma bude chcieť presvedčiť, že to čo som poslal nie je to čo si objednal, tak je to pre mňa podvodník, pretože sa zo mňa neprávom snaží niečo vymámiť...pravdepodobne hotovosť naspäť atp...nebudem sa ospravedlňovať za vzniknutú situáciu a ani žehliť zákazníkovu nerozhodnosť...ak mi ale našupu ohlási, že som poslal tehlu alebo fľašu, tak v prvom rade si overím podľa dodacieho čísla, či bol balík prevzatý a zistím, či sa ma snaží odrbať, alebo sa len sekol a je to blb, lebo hneď obviňuje druhých...
Napad to je dobry len pripade, ze si si 100% isty, ze je to podvod. Inac budu zbytocne komplikacie. A zbytocne bude predajca pykat (natahovacky s balikov, postovne) za kontrolu potencionalneho podvodnika.
-
kukiak
Addict
A velmi malo tychto odrbavacov tam ma svoje telefonne cislo, vacsinou su vymyslene.. Malokto si da tu robotu zohnat neregistrovanu simku a vlastne uz po pravom podvode ju moze vyhodit.
Teraz ma vlastne napadlo že na podacom lístku je aj podacie číslo a to sa dá online overiť...takže by sa to zase skomplikovalo.. má to svoje nedostatky no, ale bol to iba nápad