Slovensko vs zahraničie (výhody, nevýhody)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
lukas9206
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Slovensko vs zahraničie (výhody, nevýhody)

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Ja by som sa chcel poradiť ako si nájsť robotu v zahraničí mimo agentúr. Čo poznám paru známych tak cez agentúru to väčšinou nie je žiadna výhra. A tí ktorí tam už nejakú dobu robia tak dobre že ruky nelámu ako tam hľadajú robotu pre kamarátov. Najradšej by som šiel niekde do anglicky hovoriacej krajiny. Ale neviem ako začať. Ísť tam na slepo asi tiež nie je najlepší nápad. Čo mi ešte ostáva?
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Myslím, že o tom táto téma nie je a viem aj o tom, že taká, ktorá dosť zodpovedá tomu, na čo sa dotazuješ, je tu http://www.hojko.com/ist-ci-neist-do-ve ... 83837.html
Retne
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Retne »

lukas9206 napísal:Ja by som sa chcel poradiť ako si nájsť robotu v zahraničí mimo agentúr. Čo poznám paru známych tak cez agentúru to väčšinou nie je žiadna výhra. A tí ktorí tam už nejakú dobu robia tak dobre že ruky nelámu ako tam hľadajú robotu pre kamarátov. Najradšej by som šiel niekde do anglicky hovoriacej krajiny. Ale neviem ako začať. Ísť tam na slepo asi tiež nie je najlepší nápad. Čo mi ešte ostáva?
Lahko sa ti kritizuje, no musis pochopit ze ludia ktori ta niekam dostanu su potom za to zodpovedni a mna ked sa niekto opyta ci by som nevedel mu nieco zohnat v prvom rade pozeram, ci ten clovek stoji za to... jeden z mojich najlepsich kamaratov je levinec, nanicdobrak... pytal sa ma na job, povedal som mu nie... a nie ze nic tu nie je, ale ze si ho nechcem zobrat na zodpovednost ak urobi nejaku chu****, alebo odide spat po 2 tyzdnoch... a tu na fore si ta nikto nezoberie na zodpovednost, cize neviem ako inak ti pomoct...
lukas9206
Addict
Addict

To samozrejme chápem, preto som sa nepýtal hocikoho, ale iba tých čo sa nejakú tu dobu poznáme a vedia o mne že by som nemal problém tam robiť. Pýtal som sa len nedávno, takže možno sa aj niečo nájde, ale ja už jednoducho nechcem čakať. Hneď po škole som začal pracovať, myslel som že to bude celkom fajn, mať doma robotu. No nie je to žiadna výhra. A preto chcem ísť preč, hoc aj na vlastnú päsť. Chcel som sa len opýtať na nejaké skúsenosti. Čo, ako, kde...
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

lukas9206

skus si najst nieco v Cechach,malo by to same vyhody:nulova jazykova a kulturna bariera,blizko domov,vecsia ponuka volnych prac.miest ako u nas,vyssie platy.
Innocence
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Innocence »

gogo956 napísal:lukas9206

skus si najst nieco v Cechach,malo by to same vyhody:nulova jazykova a kulturna bariera,blizko domov,vecsia ponuka volnych prac.miest ako u nas,vyssie platy.
Ale v západnejších krajinách môže za to isté obdobie zarobiť podstatne viac.
lukas9206
Addict
Addict

Rozmýšľal som aj o Česku, no chcem ísť niekde ďalej. Už len kvôli zdokonaleniu jazyka.
gogo956
Redeemer
Redeemer

pravdepodobne by si v GB pracoval s cechmi,poliakmi a slovakmi takze to zdokonalenie v jazyku je dost otazne. Dalsia vec je ze natrvalo sa usadit v GB a kupit tam nehnutelnost je financne ovela narocnejsie ako v Cechach /aj pri zohladneni rozdielnych prijmov/. A pokial budes argumentovat tym ze tam nechces zit dlhodobo, tak sa Ta spytam, ze co cakas ze sa asi tak zmeni ked sa sem na Svk pocase vratis,hm? Prinesies si par dukatov a co? Ohladom pracovnych miest a vysky miezd sa tu v najblizsich rokoch ziadne vyraznejsie zmeny k lepsiemu cakat nedaju.
lukas9206
Addict
Addict

Áno, o tom som počul. Ja nehovorím že po mesiaci, dvoch či pol roku budem rozprávať plynulo anglicky. Ale už keď budem dajme tomu v tom UK, tak sa na mňa určite nalepí viac ako tu u nás. Časom možno nájdem niečo iné, lepšie, kde nebudú žiadny slovania a budem potrebovať len angličtinu. A argumentovať to teraz tým že tam nechcem žiť či chcem žiť dlhodobo je si myslím trochu predčasné. Nemôžem vedieť čo bude časom. Možno sa zo mňa stane šéfkuchár a otvorím si na Slovenskú reštiku, a možno po par mesiacoch odtiaľ utečiem a budem u nás pucovať záchody do konca života. Myslím si že na také závery je priskoro. Robím tu niekedy aj 14-15 a robil som aj 18 hodín v kuse a dostal som za to také smiešne peniaze že sa mi neoplatilo ani štartovať auto. Preto chcem skúsiť ísť preč. Ako to skončí napíšem o niekoľko rokov :D
gogo956
Redeemer
Redeemer

hm,takze ked tu pracujes ako pises "denne "14-15 hodin za smiešne peniaze" a cakas ze ked sa o rok sem vratis s nejakou jazykovou schopnostou tak zrazu budes mat vyrazne lepsie ponuky? Nechcem sa Ta urcite dotknut, ale mozno by si mal nad tym porozmyslat do hlbky a pozerat sa viac do buducna.
Vecsina ludi ktorych poznam sa z GB vratit nechce pretoze tu nenajdu ani trochu adekvatne zamestnanie a ti co vratili to viac-menej vsetcia lutuju. Ak sa ti do Ciech nechce,tak ok,beriem to,ale to GB neber teraz iba ako kratkodoby vylet, pretoze vedz, ze ked sa vratis tak sa Tvoja situacia pravdepodobne vobec nezmeni a budes tam kde na zaciatku.
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

som rad ze som student a mam moznost ist studovat/odist do zahranicia uz teraz
DanielDevil
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DanielDevil »

nejako sa nám to tu odchýlilo od témy :D
Retne
Darca
Darca

DEVZYO1G napísal:som rad ze som student a mam moznost ist studovat/odist do zahranicia uz teraz
tak ju vyuzi a chod... a dufam ze tym nemyslis nejaky erasmus ;)
starky123
Novice
Novice

Príspevok od používateľa starky123 »

Mal som tento rok tu česť ísť do UK, takisto v paríži som čosi strávil, ale mne to tam nepríde nejako extra rozdiel, možno je to tým že mám len 16, no tie západné krajiny vyzerajú úplne stejne, do británie som šiel hlavne koli zdokonaleniu jazyka ale častejšie som tam počul poliakov ako britov, Je pravda že tam majú všetci všetkých v riti, ale inak je to tam rovnaké ako v každej západnéj krajine, služby obchody ...

//autoeditácia príspevku (07 Nov 2013, 22:55)
Mal som tento rok tu česť ísť do UK, takisto v paríži som čosi strávil, ale mne to tam nepríde nejako extra rozdiel, možno je to tým že mám len 16, no tie západné krajiny vyzerajú úplne stejne, do británie som šiel hlavne koli zdokonaleniu jazyka ale častejšie som tam počul poliakov ako britov, Je pravda že tam majú všetci všetkých v riti, ale inak je to tam rovnaké ako v každej západnéj krajine, služby obchody ...
Retne
Darca
Darca

Ten rozdiel som nevidel ani ja... ale teraz to uz je nejaka doba co som stravil mimo domova a popravde teraz domov chodim len kvoli rodine a priatelom... ostatne mi je zo slvoenska zle a neverim ze sa to coskoro zmeni...
Napísať odpoveď