Klavír a samouk

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Peťa
Amateur
Amateur
Používateľov profilový obrázok

Klavír a samouk

Príspevok od používateľa Peťa »

Ahojte :-)
Budúci mesiac si plánujem kúpiť stage piano Yamaha NP31.
Odmalička je mojím veľkým snom naučiť sa hrať na klavíry, ale vzhľadom na malé priestory si môžem dovoliť len stage piano.
Avšak, v živote som sa neučila hrať na žiaden hudobný nástroj. Plánujem sa učiť hrať celkom sama. Už len preto, že ani času nie je veľa – cez týždeň pracujem a cez víkendy študujem, nemôžem navštevovať žiadnu hudobnú školu. Takže sa chcem učiť doma, vždy keď si nájdem kúsok času.
Chcem sa spýtať niekoho kto vie hrať, alebo sa prípadne tiež učí, či je možné sa naučiť hrať na klavír celkom slušne aj ako samouk ?
Určite potrebujem aj nejaké podklady, napr. knihy pre začiatočníkov – viete odporučiť nejakú naozaj dobrú?
Poprípade ešte nejaké užitočné rady ? :-)
Budem vďačná za akékoľvek.
senator8008
Light Star
Light Star

Re: Klavír a samouk

Príspevok od používateľa senator8008 »

Ja ti dám jednu radu, aj keď na klavíri nehrám. Takisto som samouk na basgitare a poviem ti, že ak to myslíš aspoň trochu vážne, tak si nejakého učiteľa nájdi. U učiteľa nemusíš byť každý týždeň, môžeš to brať skôr ako nejaké konzultačné hodiny, kde ti vysvetlí tvoje chyby a zlozvyky, pretože hlavne v začiatkoch ich bude veľa a ťažko sa potom odstraňujú. Sám to vidím na sebe, že to že som samouk spôsobilo akurát to, že som tzv. večný začiatočník.
Napísať odpoveď