Zlomený prst ?
Zlomený prst ?
Čaute, včera som prstom narazil do lavice a bolelo to jak sviňa
počkal som do dnes a bolesť trocha ustúpila, ale stále ma bolí, keď s ním pohnem o viac ako 3cm. Keď s ním len tak trocha pohnem, tak to nič. Vedeli by ste mi povedať, či je to zlomené alebo narazené ? Mám ísť zajtra na rontgen ?
Re: Zlomený prst ?
a co sme my? jasnovidci? napuchlo to? chod na rontgen 
Nie, ale pýtam sa, či tam mám vôbec ísť. Napuchlo to a mám ho modrý...
ja fakt nechapem co si cakal ze co ti poradime... "nie, nechod na rontgen"?
zajtra tam chod miesto skoly a uvidis...
zajtra tam chod miesto skoly a uvidis...
-
mirak2
Hardcore addict
keby si to mal zlomene, tak ho mas opuchnuty ako slivku a nepohnes s nim ani o centimeter, nie to este o tri
Prepánabakunina, choď na rengen a aspoň si spravíš voľno v škole. 
-
PhYs0c
King
- Kontaktovať používateľa:
to by si sa cudovalmirak2 napísal:keby si to mal zlomene, tak ho mas opuchnuty ako slivku a nepohnes s nim ani o centimeter, nie to este o tri
-
mirak2
Hardcore addict
necudoval... mal som zopar zlomenin a dokonca aj par takych urazov, ktore vyzerali na 100% zlomeninu a nebolo to nic. ak s tym vie hybat, zlomene to podla mna nie je. ale uliat sa moze
ale pozor, ak ides k lekarovi po viac ako 24hodinach od urazu, potrebujes ten blby odporucaci listok (alebo ako sa to vola) od svojho lekara
No tak povie, že samu to stalo pred 23 hodinami
...
-
cORP.
Addict
tak mi povedz ako je mozne ze kamarat zle doskocil na nohu ,nebral to nejako do uvahy ,soferoval ,behali sme po akciach ,pili ,chodil do roboty a az po troch tyuzdnoch ked ho to stale bolelo isiel lekarke a zistili ze to ma zlomene komplet ,lekar nechcel verit ze s tym fungoval v pohode treti tyzden 
mne zistili zlomenu hanku az po mesiaci lebo som si to stale mastickoval a nepomahalo a uz to fakt naberalo cudne farby 
kazdopadne, pred par rokmi pri rontgene clenku mi zistili ze som mal v minulosti zlomene 2 prsty na nohe
kazdopadne, pred par rokmi pri rontgene clenku mi zistili ze som mal v minulosti zlomene 2 prsty na nohe
-
PhYs0c
King
myslíš že ja nie? práve preto hovorím z vlastnej skúsenostimirak2 napísal:necudoval... mal som zopar zlomenin a dokonca aj par takych urazov, ktore vyzerali na 100% zlomeninu a nebolo to nic. ak s tym vie hybat, zlomene to podla mna nie je. ale uliat sa mozeale pozor, ak ides k lekarovi po viac ako 24hodinach od urazu, potrebujes ten blby odporucaci listok (alebo ako sa to vola) od svojho lekara
1. raz som pri futbale padol a zlomil si malíček na ruke, ešte som s ním hýbal ale bolelo to po chvíli ako sviňa...keď som povedal: "môžem s tým hýbať, tak neviem či to mám zlomené" brat v tom momente mi do toho prstu dal kopačku a povedal, tak teraz to už máš určite
2. pri sparringu s kamarátom som si zlomil záprstnú kosť a vôbec som si to nevšimol,hneď zo začiatku mi išiel dať kopačku niekam do ramena a ja som ju odrazil päsťou, samozrejme som mu trafil holennú kosť teda píšťalu.. ale pokračovali sme ďalej, keď sme skončili išli sme si pozrieť video, pretože nás natáčali pritom a na tom videu sme si všetci všimli že to bol dosť nepríjemný úder na ruku, no a ja som si navyše všimol že neviem vystreť inkriminovaný prst
mal som zlomených už 5 prstov, 3 na pravej, 2 na ľavej + tú kosť za hánkou (záprstnú) okrem toho len vykĺbený členok, ale zlomenu ruku ani nohu ešte chvalabohu nie, furt tie prsty
dajte niekto nejakú vtipnú story ešte
Ja keď som si ožratý zlomil lakeť na Silvestra, tak ešte do rána som prakticky v pohode hýril, aj keď tá bolesť sa stupňovala. Aj tak som ale s tým prežil celý nasledujúci deň počas robenia rôznych činností (od šoférovania auta po ehm, pohlavný styk) v naivnej viere, že to je len fakt silno narazené. Až náznaky ako nevedomé podopieranie zlomenej ruky (lakťa) druhou zdravou rukou, prakticky už žiadny možný pohyb a fakt silná bolesť, ma nahnali k doktorovi, kde som sa dozvedel to, čo som už tušil. 
-
PhYs0c
King
keď spomínaš toho silvestra..na chate známy hodil kamošku do kopy snehu, to by nebol problém keby v tej kope snehu nebola betónová platňa..samozrejme kamoška si vykĺbila rameno, čo sme ešte nevedeli, len nevedela hýbať rukou a bolelo ju to...asi šťastie že už mala vypité...keď sme sa jej opýtali či s tým nechce ísť do nemocnice zahlásila pamätnú vetu: teraz nemôžem, musím sa ísť naje*ať 
Musím odklopať (klop klop), že som ešte v živote nič nemal zlomené. Dokonca aj v nemocnici som len vtedy bol keď som sa narodil, poprípade ešte na návšteve.