F.A. Premier league

O športe...
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: F.A. Premier league

Príspevok od používateľa guess.whoo »

no inak dnes som drzal palce United :D som ich mal na tikete a cakal som len na nich, 90e vo vacku, ale skoro ma porazilo ked bolo 1:2 :D
UN2552
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa UN2552 »

Lukaku dalsi gol :D dufam zajtra v 3 body.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Lukaku je uplne zviera v utoku, vobec nechapem ako sa mohol Mou rozhodnut po minulej sezone poslat ho znova prec
K!K0
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa K!K0 »

Lukaku-Sturrigde to by mohla byť utočna dvojka ako lusk.
UN2552
Medium Professional
Medium Professional

Tam ide o to ze Mou mu povedal ze Lukaku nebude utocnik cislo 1 a tak Lukaku podal ziadost o hostovanie a Mou ho podla mna nechcel drzat na silu. Lukaku je podla mna hrac co chce hrat bud zaklad alebo nic.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

to ano aj pod AVB bol toto problem, teraz ho bude chciet Tottenham ziskat cez zimu, ale neviem ci sa Lukaku prenesie cez tento konflikt a fakt, ze je v muzstve Soldado
susko8
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa susko8 »

K!K0 napísal:Lukaku-Sturrigde to by mohla byť utočna dvojka ako lusk.
Nemyslim si ze by bola produktivnejsia ako SaS dvojka, tym nechcem nejak Lukakua podceňovať, ale Suarez je predsa len ešte lepší hráč.
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

Tiez si myslim, Suarez aj vcera ukazal ze je top hrac svetovych kvalit, po odchode Bale do Madridu momentalne najlepsi hrac Premier league.

K United som sa vyjadroval uz tu http://www.hojko.com/post2027308.html#p2027308 a za tym si stojim, myslim si ze budu radi ked skoncia na poziciach zarucujucich ucast v LM. Na druhu stranu na ich obhajobu treba povedat ze zo vsetkych tych top tymov mali papierovo zatial najtazsich superov.

A inka co na tych stadionoch v anglicku je tak ticho? To sa vobec neda porovnat napr s takou bundesligou, kedysi to takto nebolo. Nemozem si pomoct ale ta anglicka liga pada snad vo vsetkych sferach.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

ako kde je ticho..najviac sa to da asi spozorovat na stadione Arsenalu kde zdochol pes (vacsinu zapasu). U nas a na Anfielde sa spieva skoro cely zapas

//autoeditácia príspevku (27 Okt 2013, 17:00)
a k tej bundeslige - radsej tichsie ako to co sa stalo v zapase Schalke - Dortmund kde hostia najskor hadzali na ihrisko ohnostroje, rozhodca poslal muzstva do kabin a ked ich siel Weidenfeller ukludnit tak zacali hadzat dymovnice aj po nom :/
je to smutne nakolko BVB maju top fanusikov na svete
UN2552
Medium Professional
Medium Professional

Joe hart je frajeer :lol:
Innocence
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Innocence »

Hart je tragéd. To, že obranca mu bude prihrávať hlavičkou, zrejme predpokladal každý okrem neho. O čo mu išlo, preboha? :D
kali520
Darca
Darca

guess.whoo napísal:ako kde je ticho..najviac sa to da asi spozorovat na stadione Arsenalu kde zdochol pes (vacsinu zapasu). U nas a na Anfielde sa spieva skoro cely zapas
Je to neporovnatelne s tym co bolo v anglicku tak cca 4-5 rokov do zadu.

Anglicka liga je uz proste onicom, vsak jak kukam tak uz pomaly aj v taliansku pada viac golov jak tam, nehovoriac o tom jak posledne roky stoja v Lige Majstrov Prvy Arsenal prehra doma s Dortmundom co mi neda pripomenut jak sa tu Innocence velmi tesil zo zrebu. City ktory maju snad najlepsi kader v PL tak ich Bayern uplne rozniesol atd atd... Jedina Chelsea mozno drzi ako tak cest tejto ligy, ale aj napriek tomu je to obycajny miliardarsky klub kde hraju tak dvaja traja tipicky Anglicania a hrou skor pripominaju nejake Taliankse muzstvo. Taky ten klasicky anglicky futbal s nasadenim a bojovnostou to sa uz v PL bohuzial vytraca.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

ten klasicky futbal hra Soton, Villa, Stoke...lenze vidis kde sa dostali az na Soton s bojovnostou. Futbal sa meni a ked chcu byt kluby uspesne musia hrat rychlo a efektivne, nestracat hracov kvoli kartam alebo zraneniam pri tvrdych zakrokoch..
UN2552
Medium Professional
Medium Professional

Nechapem co je na tom ze Dortmund vyhral nad Arsenalom. Ved si pozri jak hral tento rok Bayern vs Arsenal kde vyhral Arsenal a to sa hovori o Bayerne ako o najlepsom time sveta.
Philop25
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Philop25 »

Jedina Chelsea mozno drzi ako tak cest tejto ligy joke :lol:
Innocence
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Innocence »

kali520 napísal:...
Ten koment som písal s kúskom irónie, o čom svedčí aj smajlík, ale v poriadku. A ak si zápas pozeral, asi sa zhodneme na tom, že remíza by stretnutia pristála viac. Bohužiaľ, hrá sa na góly a Dortmund dal o jeden viac, športovo uznávam kvality súpera a teším sa na odvetu.

IMO je vec vkusu, komu sa aká liga páči - pre mňa je BPL najlepšou kvôli nevyspytateľnosti tímov. V Nemecku a Španielsku sa rozhoduje medzi 2 tímami, vo Francúzsku to začína byť podobné, v Taliansku Juventus, Neapol, AC Miláno. V Anglicku môže každý zdolať každého, každé kolo minimálne jedno prekvapenie a súboj o titul je otvorený - Big Four, Spurs, City.. Body vie uchmatnúť napríklad aj Everton a v podstate ktokoľvek iný - toto podľa mňa ostatným ligám chýba. Ak vezmem dohodobú tradíciu futbalu v Anglicku, kde sú zápasy skutočne sviatkami, krásne trávniky, chanty, z ktorých idú zimomriavky, pre mňa jasná voľba.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

uplne suhlas s Innocence-om.
Talianska liga 2-3 muzstva, zvysok loteria a stavkovanie
Nemecko - Bayern, Dortmund, priepaaaaaaaaaaaaast a potom Leverkusen a Schalke
Francuzsko - PSG, Monako, este vacsia priepast a Marseille, Lyon
Španielsko - Barca, Real, Atletico a nic
Anglicko - 6 muzstiev, ktore mozu realne ziskat titul

V tom zapase nemal Dortmund navrch ani nahodou, hru kontroloval Arsenal cely zapas, BVB vyhrali vdaka skvelej taktike a eliminovani rychlosti Arsenalu. Tiez suhlasim, ze remiza by bola spravodliva
kali520
Darca
Darca

guess.whoo napísal:ten klasicky futbal hra Soton, Villa, Stoke...lenze vidis kde sa dostali az na Soton s bojovnostou. Futbal sa meni a ked chcu byt kluby uspesne musia hrat rychlo a efektivne, nestracat hracov kvoli kartam alebo zraneniam pri tvrdych zakrokoch..
A jak sa to vylucuje s tym co som pisal? Proste to co bolo v anglicku tak cca 4-5 a viac rokov dozadu je dnes vidiet mozno este v lepsej podobe v Nemecku. Rychly priamociary futbal s bojovnostou, s mnozstvom golov za neustaleho skandovania fanusikov. Miesto toho sa v anglicku dnes hraje nudny pretaktizovany futbal s malo golmi (miestami velmi pripominajuci taliansku seriu A), kde zrejme aj za zbytocne drahe vstupenky je na stadionoch hrobove ticho.

A nehovorim to preto ze by ma to nejak tesilo, ze sa anglicanom resp anglicej lige nedari alebo ze by som bol voci nim nejak zaujaty, prave naopak, ved sam som pred vyse 6 rokmi zalozil tuto temu, a o to viac ma to stve ze musim byt takto kriticky na ligu ktorej som bol vzdy velky fanusik a vzdy som ju povazoval za najlepsiu na svete, ale dnes bohuzial toto povedat nemozem.
UN2552 napísal:Nechapem co je na tom ze Dortmund vyhral nad Arsenalom. Ved si pozri jak hral tento rok Bayern vs Arsenal kde vyhral Arsenal a to sa hovori o Bayerne ako o najlepsom time sveta.
Neni na tom nic, je to iba vyvrcholenie toho aku ma uroven dnesna anglicka liga. Vsak sa pozri za posledne tri roky jak dopadli anglicke muzstva na europskej scene, s vinimkou spominanej Chelsea.
Philop25 napísal:Jedina Chelsea mozno drzi ako tak cest tejto ligy joke
Nie neni to joke ale skor trpka pravda, ako jediny za posledne roky na Europskej scene nieco vyhrali, to ze na tu ich hru sa neda divat je zas druha vec a paradoxne len odzrkladuje to kam speje Anglicky futbal.

//autoeditácia príspevku (30 Okt 2013, 17:44)
Innocence napísal:Ten koment som písal s kúskom irónie, o čom svedčí aj smajlík, ale v poriadku. A ak si zápas pozeral, asi sa zhodneme na tom, že remíza by stretnutia pristála viac. Bohužiaľ, hrá sa na góly a Dortmund dal o jeden viac, športovo uznávam kvality súpera a teším sa na odvetu.
Suhlasim ze remiza by bola spravodliva, tiez je velmi hlupe robit zavery z jedneho zapasu, ale ak osom pisal, povazujem to skor za vyvrcholenie toho vsetkeho.
Innocence napísal:IMO je vec vkusu, komu sa aká liga páči - pre mňa je BPL najlepšou kvôli nevyspytateľnosti tímov. V Nemecku a Španielsku sa rozhoduje medzi 2 tímami, vo Francúzsku to začína byť podobné, v Taliansku Juventus, Neapol, AC Miláno. V Anglicku môže každý zdolať každého, každé kolo minimálne jedno prekvapenie a súboj o titul je otvorený - Big Four, Spurs, City.. Body vie uchmatnúť napríklad aj Everton a v podstate ktokoľvek iný - toto podľa mňa ostatným ligám chýba. Ak vezmem dohodobú tradíciu futbalu v Anglicku, kde sú zápasy skutočne sviatkami, krásne trávniky, chanty, z ktorých idú zimomriavky, pre mňa jasná voľba.
Ta vyrovnanost je podla mna zapricinena skor upadkom big four (Arsenal, Manchester Utd, Liverpool a Chelsea) na uroven priemeru beznych anglickych muzstiev (dokazuje to najma ich pozicia na europskej scene). Z tohoto titulu to vidim skor nevyhodu ako vyhodu. Na vrchole Anglickej ligy (obdobie ked v Lige majstrov mali dokonca tusim az 3 zastupcov v semifinale) tak o vyrovnanosti tiez nemoze byt rec a dominovali United a Chelsea a mozno sa tam obcas votrel Arsenal.

Vyrovnanost ligy moze prijst divacky atraktivnejsia ale toto neni ten pripad, koniec koncov celkom vyrovnana je aj Ruska liga a nikto nepovie ze je to najlepsia liga na svete. Tak isto by sa dalo velmi polemizovat o talianskej lige, ktora mi tiez pride velmi vyrovnana na spici.

Nemecku ligu ked odmyslime dominanciu Bayernu a Dortmundu, mame mozno najvyrovnanejsiu sutaz. Hertha ktora dosla z druhej ligy je zrazu na poprednych prieckach a Freiburg ktory mal perfektnu minulu sezonu este ani nevyhral. Ked si pozreme bodove rozdieli z minulich sezon medzi muzstvami bojujucimi o ligu majstrov a o zachranu tak rozdiel bodov je tam cca 15 az 20 bodov kde v anglicku to je vzdy vyse 30 bodov.

Ale aj napriek tomu vsetkemu vyrovnanost muzstiev nemoze byt urcujuca pri posudzovani kvality ligy. Skor by som sa odvolaval v prvom rade na pocet golov v lige a uspechy muzstiev v Europskych poharoch, a tam momentalne jednoznacne dominuju Nemci a Spanieli.
Philop25
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Philop25 »

1 rok nie je anglicke muzstvo vo finale a uz dominuje nemecka liga, o Dortmunde som pocul naposledy ked tam hrali Koller a Rosicky, dari sa im tak posledne 2 roky, Bayernu sa tiez niekolko rokov nedarilo, Real pravidelne vypadaval s Lyonom, vzdy to bolo tak ze v zaverecnej faze boli tak 2-3 anglicke muzstva + Barcelona. Bohuzial vytvorenim umelych klubov a sypanim penazi do nich sa europa vyrovnava, takze sa moze stat ze tento rok moze vyhrat hocikto a je tam tak 10 muzstiev, ktore maju sancu.
kali520
Darca
Darca

Philop25 ty musis mat bud v hlave nasrane alebo mas vazne problemi s pochopenim pisaneho textu.
Napísať odpoveď