Ruština, ruské filmy / seriály

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
Gulli
Light Star
Light Star

Ruština, ruské filmy / seriály

Príspevok od používateľa Gulli »

Ahojte

Neviete poradit nejake ruske serialy alebo filmy (najlepsie s ruskymi titulkami). popripade aj stranku kde ich mozno pozerat ?
A celkovo by tato tema mohla sluzit pre vsetkych ktori sa ucia rusky jazyk, urcite nie som jediny. Mohli by sme sem davat davat rady a tipy prave na taketo zdroje ako i audiotexty, ci knihy pre zaciatocnikov/stredne pokrocilych a tak.

Ja osobne nehladam nic odborne, ucim sa rustinu 5ti semester no vseobecnu rustinu som mal len 2 semestre, potom u mna nasledovala obchodna rustina a prave z toho dovodu mam znacne medzery v beznej slovnej zasobe, prave preto hladam nieco z prostredia bezneho zivota.
Dakujem a snad sa tu rozprudi nejaka diskusia :)
jackb
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Ruština, ruské filmy / seriály

Príspevok od používateľa jackb »

linky na warez sem dat nemozem... ale lektor nam na zaver napisal linky. ale bolo to roky dozadu, mozno uz neziju

filmy: v poslednej dobe som videl Admirala (davalaho aj hnojka). Inak moj najoblubenejsi rusky film je na STV2 znamy ako "Ako som skoncil toto leto" - krasne drsna priroda Novej Zeme, super myslienka... Ale pacil sa mi aj Kandahar, ktory je asi 1000x lepsi ako oscarovy shit Argo aj ked myslienka oboch je velmi podobna. Potom vypravne historicke Car a 1612 tiez nie su zle. Ruska archa je experiment - cely film je jediny zaber a vela sa tam nehovori. Zo sci-fi bol zabavny dvojdielny "Neobyvany ostrov", aj ked sa odohrava na inej planete. Vojnove "Vojna" (alebo ako sa vola film o Cecensku) a 9. rota su zaujimave.

serialy: Likvidacia - Odesa tesne po konci vojny, krimi; Biela garda - rovnako Ukrajina, ale pocas revolucie, podla Budakovovej knihy, historicky mini. viac serialov bohuzial nepoznam, ale rad si dam poradit
Gulli
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Gulli »

jackb napísal:linky na warez sem dat nemozem... ale lektor nam na zaver napisal linky. ale bolo to roky dozadu, mozno uz neziju

filmy: v poslednej dobe som videl Admirala (davalaho aj hnojka). Inak moj najoblubenejsi rusky film je na STV2 znamy ako "Ako som skoncil toto leto" - krasne drsna priroda Novej Zeme, super myslienka... Ale pacil sa mi aj Kandahar, ktory je asi 1000x lepsi ako oscarovy shit Argo aj ked myslienka oboch je velmi podobna. Potom vypravne historicke Car a 1612 tiez nie su zle. Ruska archa je experiment - cely film je jediny zaber a vela sa tam nehovori. Zo sci-fi bol zabavny dvojdielny "Neobyvany ostrov", aj ked sa odohrava na inej planete. Vojnove "Vojna" (alebo ako sa vola film o Cecensku) a 9. rota su zaujimave.

serialy: Likvidacia - Odesa tesne po konci vojny, krimi; Biela garda - rovnako Ukrajina, ale pocas revolucie, podla Budakovovej knihy, historicky mini. viac serialov bohuzial nepoznam, ale rad si dam poradit
Vedel by si nejak zhodnotit pozadovanu uroven jazyka ?
jackb
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa jackb »

to bohuzial nie. ja rozumiem vacsinu fraz a to mam len 2 semestre rustiny, ale zase som doma v slovanskych jazykoch. ale povedzme ze mierne pokrocily by mal divak byt... podla toho co pises nebudes mat problem. a na moderne frazy a slangy snad Naša Russia. z tade poznam len par videi, ale kde to pozerat neviem
Napísať odpoveď