Otázka o C++ (hry na mobil)
Otázka o C++ (hry na mobil)
Chcem sa spýtať.
Cez C++ možem vyrábať hry aj na mobil? iOS, android,...
Alebo iba na pocitace
Cez C++ možem vyrábať hry aj na mobil? iOS, android,...
Alebo iba na pocitace
Re: Otázka
mam dobry pocit ze si si nic nenastudoval otom? ano da sa vola sa to SDK
IDE je myslim prostredie ked dobre pametam
IDE je myslim prostredie ked dobre pametam
Re: Otázka
lordssvk: Úplne odveci názov témy a popis ešte viac...
japaja: Pozerám ,že ty toho máš preštudovaného až, až...
Pokiaľ ide o natívny vývoj tak:
iOS - Objective C
Android - Java
Máš avšak na výber aj vývoj v HTML5, JS prípadne v Lue (Corona SDK) a tuším som niekde videl aj C++ je toho naozaj veľká kopa.
* Netreba zabúdať nato ,že ak chceš vyvíjať pre iOS (Na serióznej úrovni) tak budeš potrebovať Mac. Sú dostupné aj všelijaké iné alternatívy (online) ,ale tak...
japaja: Pozerám ,že ty toho máš preštudovaného až, až...
Pokiaľ ide o natívny vývoj tak:
iOS - Objective C
Android - Java
Máš avšak na výber aj vývoj v HTML5, JS prípadne v Lue (Corona SDK) a tuším som niekde videl aj C++ je toho naozaj veľká kopa.
* Netreba zabúdať nato ,že ak chceš vyvíjať pre iOS (Na serióznej úrovni) tak budeš potrebovať Mac. Sú dostupné aj všelijaké iné alternatívy (online) ,ale tak...
Re: Otázka o C++ (hry na mobil)
Na iOS sa dá písať v C++ aj natívne. Mieša sa to síce s obj-C, ale väčšina kódu vie byť v C++ a obj-C len tie hlavné volania a kraviny (ktoré sa v podstate dajú aj naklikať, alebo vygenerovať)
Na Android zase existuje Android NDK, ale neviem o tom nič viac.
Na Android zase existuje Android NDK, ale neviem o tom nič viac.
Ďakujem Vám všetkým.
Som veľmi rad že sa to dá.
Som veľmi rad že sa to dá.
No dá sa to takto ako spomenul BX ,ale to by som ti neodporúčal už len z toho dôvodu ,že to nebude 100% prenosne medzi iOS/Androidom + nerieši to kopec ľudí čiže ,ak budeš potrebovať nejakú pomoc tak si v riti... No a ako pre začiatočníka (Teba) to bude podľa mňa dosť náročné.
*V Android NDK sa dá programovať za pomoci C / C++ ,ale opäť ani sám Google to veľmi neodporúča. Použitie NDK nebude mať veľký vplýv na výkon tvojej aplikácie len ti to skomplikuje zdrojový kód.
Osobne som programoval za pomoci NDK len raz a to vtedy keď som sa hral s rozšírenou realitou.
// Odporúčam ti najsť si nejaký framework ,v ktorom môžeš programovať čisto len v C++ pre obe platformi prípadne si urob jasno v tom čo chceš robiť.
*V Android NDK sa dá programovať za pomoci C / C++ ,ale opäť ani sám Google to veľmi neodporúča. Použitie NDK nebude mať veľký vplýv na výkon tvojej aplikácie len ti to skomplikuje zdrojový kód.
Osobne som programoval za pomoci NDK len raz a to vtedy keď som sa hral s rozšírenou realitou.
// Odporúčam ti najsť si nejaký framework ,v ktorom môžeš programovať čisto len v C++ pre obe platformi prípadne si urob jasno v tom čo chceš robiť.
S Android NDK sa dá programovať pekne a dobre, a dá sa tým krásne zrýchliť kód. Naväzuje sa na ako na bežnú javu.S-player napísal:No dá sa to takto ako spomenul BX ,ale to by som ti neodporúčal už len z toho dôvodu ,že to nebude 100% prenosne medzi iOS/Androidom + nerieši to kopec ľudí čiže ,ak budeš potrebovať nejakú pomoc tak si v riti... No a ako pre začiatočníka (Teba) to bude podľa mňa dosť náročné.
Z developer.android.compcsiete napísal: S Android NDK sa dá programovať pekne a dobre, a dá sa tým krásne zrýchliť kód. Naväzuje sa na ako na bežnú javu.
Before downloading the NDK, you should understand that the NDK will not benefit most apps. As a developer, you need to balance its benefits against its drawbacks. Notably, using native code on Android generally does not result in a noticable performance improvement, but it always increases your app complexity. In general, you should only use the NDK if it is essential to your app—never because you simply prefer to program in C/C++.
Čo som povedal zle?
Pri písaní veľkej časti aplikácie sa nezíska nič, pretože na bežnú prácu vždy tak či tak voláš java funkcie androidu. Ale napr. na spracovanie väčšieho objemu dát sa to maximálne zíde. Z vlastnej skúsenosti, keď som potreboval preložiť desatinné čísla zo štandardnej bitovej formy (I3E 754) na reťazec, v jave mi táto operácia zabrala 4-6x viac času ako natívnej metóde. A myslím že už štvornásobné zrýchlenie mi za ten tvoj "neprehľadný" kód stojí.As a developer, you need to balance its benefits against its drawbacks.
V tomto prípade s tebou musím súhlasiť. Ja som sa nato pozeral skôr z toho pohľadu ,žeby bola napísana v NDK veľká časť aplikácie (Nie len konkrétna funkcia/e resp. metóda). lordssvk má pravdepodobne v pláne napísať za pomoc NDK celú aplikáciu a to mi nepríde ako najlepší nápad.
*Aj si to spomenul v prvej vete...
*Aj si to spomenul v prvej vete...