Kúpa novej myši k PC

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Noobsz DJ
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

Kúpa novej myši k PC

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Čaute chcel by som Vás poprosiť o radu. Mám v pláne vymeniť moju terajšiu myš (Trust GXT 14), ktoru mám už vyše troch rokov a kupoval som si ju v tej dobe len kvôli dizajnu a nie hraniu. No teraz je situácia trocha iná a potrebujem myš, ktorá bude vhodná aj na hranie, keďže asi pol roka hrávam WARFACE. Už nejakú dobu pozerám po myške Mad Catz R.A.T. 3. No ako som tak prezeral ponuku na www.alza.sk, tak som objavil aj myšky od A4Tech v sérií Bloody Holeless. Keď som pozeral ich hodnotenia, tak boli docela vychvaľované. Ja chcem myš, ktorá bude mať čo najnižšiu odozvu po stlačení ľavého/pravého tlačidlá a bude mať čo najpresnejšie snímanie povrchu. Viete mi poradiť, či je lepšie zobrať tú MadCatz R.A.T. 3 alebo niektorú z tých A4Tech zo série Bloody Holeless? Poprípade nejakú inú myš s čo najväčšou presnosťou snímania povrchu a najnižšou odozvou po stlačení tlačidiel do cca 70€.
Aiden
Darca
Darca

Re: Kúpa novej myši k PC

Príspevok od používateľa Aiden »

Mozem len odporucit Deathadder.
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa MichalkoOo »

Nový deathadder, starý už nieje nič extra dnes
A4tech a mad catz sa vyhni oblúkom
Noobsz DJ
Guru
Guru

Prečo sa myškám od Mad Catz mám vyhýbať? Ono som čítal dosť negatívnych recenzií na Razer, preto som nad nimi ani neuvažoval.
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

Lebo sú to nekvalitné šmejdy, mám skúsenosť s dvoma, oboje sa pokazili. Razer teraz budem mať druhý rok, nemá žiadne známky používania alebo opotrebovania
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Mám doma Mad Catz M.M.O. 7 a myška je to super, ale má svoje nevýhody. Hlavnou je rozloženie teflónov, ktoré sú od seba na stranách ďaleko a ak nemáš úplne rovný stôl (hold ja mám z pravého prírodného dreva a to sa trochu vlní), tak to je cítiť (proste myška je široká a nemá tak pevný základ ako iné). Za druhé: mne na mojej zblbol scroll a pri scrollovaní dole niekedy poskočil web hore a naopak (na reklamácii na ňu nejako zabudli, tak mi vrátili plnú cenu a kúpil som ju aj tak znova a som plne spokojný).

Aj cez tieto chyby by som jej dal 8/10.

Je to na tebe. Ak si vieš nájsť myš čo ti sadne do ruky, tak v kľude ber niečo iné, no mne v ruke nesedela žiadna myš lepšie ako práve Mad Catz.

A ako sa hovorí, nespokojní ľudia sa ozvú hneď, spokojní zasa mlčia. Takže ako má problémy Razer, tak ich má aj Mad Catz (aj keď nemajú problémy s káblom či tlačidlami atď.) či iné firmy.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

mam A4tech viac nez 3 roky a stale funguje super
hram fps hry takze urcite nie len klikanie v office
Noobsz DJ
Guru
Guru

Myšky od Razer-u sa mi nejako extra nepáčia po dizajnovej stránke a neviem, či by mi niektorá z tých Razer padla do ruky. A4Tech som mal kedysi dávno aj ja a bol som s ňou spokojný. Nemal som jej v tej dobe čo vytknúť a to som vtedy aj hojne hrával Counter-Strike. Tie Mad Catz ma zaujali hlavne kvôli dizajnu a tomu, že to vyzerá byť robustná myš, ktorá by mi mohla padnúť do ruky. Taktiež na tie nové A4Tech som čítal zatiaľ len dobré ohlasy. Samozrejme, že tým A4Tech Bloody Holeless bol vytknutý dodávaný software, ale tak zasa vytvárať si makrá a kadejaké funkcie nemá pre mňa žiadny význam. Novú myš chcem iba kvôli tej jednej hre, ktorú som spomenul hneď v prvom príspevku. Ostatok času bude myš používaná iba ako nástroj na preklikávanie sa cez priečinky a internet.
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

DeathAdder je super-pohodlná myška!
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Michalko: nie pre kazdeho. Niekomu do ruky proste niektora myska nesadne a niektora ano. A univerzalna myska s klasickou pevnou konstrukciou co sadne kazdemu neexistuje.

Takze bud si niekde v kamennom obchode vyskusaj Deathadder, alebo si objednaj viacero mysiek a tie co nebudes chciet vratis, alebo ber Mad Catz.
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

MadCatz ani A4Tech neber!
Noobsz DJ
Guru
Guru

Pozeral som na tú Razer DeathAdder. Do dĺžky by mohla byť, na šírku je už užšia ako som zvyknutý a výška by mi vyhovovala. No je relatívne ľahká. Radšej mám ťažšie myšky v ruke. No ak teda vylúčim z výberu Mad Catz a A4Tech, tak by mi zostávali ešte tieto dve myšky, ktoré by mohli byť pre mňa relatívne vhodné. Jedná sa o Corsair Vengeance M65 Performance a CM STORM Reaper Aluminium, ktorá je už ale troška nad limit. máte niekto nejaké výhrady voči týmto myšiam? Alebo by sa a tú cenu už oplatili? Ako som už spomínal, chcem to len na jednu hru + preklikávanie sa cez priečinky a internet. Preto nechcem dať za myš viac ako 70€.
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

M65 má zlé bočné tlačidlá, je veľmi ťažká, má veľkú odozvu a má divný SW
Reaper je ťažká, má divný SW a veľkú odozvu

Ešte raz ti výrazne odporúčam túto: http://www.alza.sk/razer-deathadder-201 ... 389647.htm alebo túto ak hráš MOBA alebo MMO: http://www.alza.sk/razer-naga-2014-expe ... 468339.htm
Noobsz DJ
Guru
Guru

To, že je ťažká mi vôbec nevadí, skôr je to pre mňa plus. A ktorá odozva to je veľká? Odozva pohybu alebo odozva po stlačení tlačidla? A čo sa software-u týka, tak to je to posledné čo ma zaujíma. Už som to písal aj vyššie, že nebudem robiť žiadne programovanie tlačidiel alebo makier na myške. Chcem to iba na hranie jednej jedinej hry a tou je WARFACE. Nakoľko je to FPS, tak mi bude bohato stačiť ľavé a pravé tlačidlo, aspoň jedno bočné tlačidlo, koliesko na rolovanie medzi zbraňami a možnosť prepínania medzi DPI. Teraz na tejto myške čo mám používam najvyššie DPI 2400. Väčšie myšky vyberám zámerne kvôli tomu, že sa mi držia oveľa lepšie ako úzke. Preto som rozmýšľal aj nad tou Mad Catz R.A.T 3 alebo Corsair Vengeance M65. Našiel som aj jednu Razer, ktorá by bola po dizajnovej stránke vhodná pre moju ruku, no cenovka je tam raz taká, ako som ochotný do toho dať. Je to konkrétne Razer Ouroboros Elite Ambidextrous. Ešte sa celkom zaujímavo javí aj Tesoro Shrike, no o tej značke som nikdy nepočul a neviem, čo sú zač.
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

Odozva senzoru, celkovo ten senzor nič moc
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Celkom nechapem preco hladas mysku v takej vysokej cenovej hladine, ked hrajes len WARFACE a nepotrebujes ziadne serepeticky okolo.
Keby si hral prvu ligu napr cs-ko tak nepoviem ale... Ja osobne by som za mys nedal viac nez 30€ aj keby som zarabal 10x viac.
Noobsz DJ
Guru
Guru

Práve preto som pozeral hlavne po tej Mad Catz R.A.T. 3 a po niektorej A4Tech zo série Bloody Holeless. Cena 70€ je maximum, čo som do myšky ochotný dať, lebo ju budem mať zasa na dlhšiu dobu. Ak sa samozrejme nepokazí. Však túto Trust GXT 14 mám už vyše troch rokov a doteraz mi postačovala. Takže myš je pre mňa investícia na dlhší čas. Preto som sa rozhodol do nej investovať maximálne do 70€.
hezo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa hezo »

Dnes som zobral na skúšku http://www.alza.sk/a4tech-bloody-v8-hol ... .htm#popis. Som príležitostný hráč a za tú cenu myslím neexistuje nič lepšie, spracovanie v skutočnosti lepšie ako na obrázku, padne skvele do ruky a materiály sú taktiež na dobrej úrovni. Uvidíme časom čo spravia mechanické časti a elektronika vnútri :)
Noobsz DJ
Guru
Guru

Ja som zasa pozeral po tejto A4Tech. Po dizajnovej stránke vyzerá, že by mi mohla padnúť do ruky. Teraz zháňam niekoho z okolia, u koho by som si ju mohol vyskúšať, ako mi bude v ruke sedieť. Taktiež by som vyskúšal aj tie ostatné, čo tu boli spomenuté. Rozhodol by som sa pre tu, ktorá by sa mi najlepšie držala.

//autoeditácia príspevku (10 Nov 2013, 11:42)
V sobotu som si bol pre tú Mad Catz R.A.T 3. Nastavil som si na nej dľžku zadnej časti a perfektne mi sadla do ruky. Otestujem ju ale až dnes večer, nakoľko som momentálne mimo domu. No stihol som už vyskúšať jej funkčnosť na notebooku mojej priateľky. Takže zatiaľ som spokojný.
Napísať odpoveď