Práca - kratko za veľa

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: Práca - kratko za veľa

Príspevok od používateľa japaja »

No takéto "štandardy" su v BA ale nie na východe slovenska
gogo956
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa gogo956 »

japaja
a brani Ti nieco odist do Ba? v tejto firme kde teraz pracujem su skoro vsetcia povodom mimo Ba,prisli za lepsim a mnohi to dotiahli na vysoke posty, sluzobne superby,audinky,mozu si dovolit splacat hypoteky,chodit na drahe dovolenky niekolkokrat do roka. Zacinali od nuly ale rozhodli sa s tym nieco urobit, tak zodvihli zadky a o nieco sa snazili.. :wink: Pokial to niekomu nevyhovuje, tak moze zostat aj doma a nadavat na to ze robi za par eur. Zivot je neustala snaha o lepsie,nikto Ti nic neda zadarmo,jedine ze vyhras lotto-to potom mozes nerobit nic a iba si uzivat,v opacnom pripade budes musiet cely zivot makat.
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

japaja napísal:Nepoznám žiadnu firmu v KE kde by si mal plat 2000€ ak ty hej tak povec aku
hociktora IT firma, ale urcite nie hned. dokonca aj v T-systems, ale musis byt zalezeny vo vela ritiach
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

Nechcem odísť z KE kôli ľuďom čo tu poznám, tréningy tiež preto sa pýtam
Markoff
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Markoff »

ja teraz študujem externe na VŠ v KE a popritom si hľadám prácu, ale tu na vychode je to bieda, ani T-Systems ma nechcu zobrat, aj keby ma niekde prijali tak karierny postup je dost obmedzeny, v BA su ovela vacsie moznosti, vsetky firmy maju centra a ustredia tam, rozmyslam ze tam po skole odidem, ale tiez sa mi nechce lebo tu mam uz dom/rodinu
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

http://aktualne.atlas.sk/cas-na-zmenu-p ... ampaign=hp Nenarobíš sa, a môžeš celkom slušne zarobiť. Len to chce zrejme troška silnejší žalúdok.
lumir
King
King

Príspevok od používateľa lumir »

vdaka za upresnenie..
.
v obdore, kde sa pohybujem, sa v danej platovej relacii pohybuje obchody zastupca. Rataj cca 850 - 1000 € v hrubom + 10-30% pohybliva zlozka. Vyhodou je telefon + auto gratis. Su spolocnosti, ktore do aut montuju GPS. To naserie.
Nevyhoodu je, ze na toto miesto sa hladi obrovsky pocet uchadzacov. Na vyssiu poziciu sa posunu len ti najlepsi. Osobne poznam dvoch, ktori sa pekne vysvihli a teraz sedia na centrale za cca 2.000€ v hrubom. Na Slovensku sa strop pohybuje vo vyske cca 6.000 -10.000€ + pohybliva zlozka (vo vyske priblizne rocneho platu). To sa uz jedna o pozicie ako country manager alebo general manager. Na najvyssie pozcie je nutna VS.
.
Osobne by som na zaciatok volil vacsie spolocnosti (korporacie) s dobrym portfoliom: Procter&Gamble, Henkel, Heineken, Pivovary Topvar, Hame, Heinz, Pfiizer, atd atd......
PhYs0c
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PhYs0c »

seth82 napísal:To máš o učení zaujímavé predstavy...Aj platovo a aj časovo.

japaja: IT, prekladateľstvo - napríklad.
prekladateľstvo? z akého jazyka? lebo angličtina veru, to tu už prekladá asi každý desiaty občan...a keď nemáš zrovna zakázku od americkej firmy kde ti dajú 20$/NS tak je tu realita 2-5€/NS, ak máš dobré odporúčania+nejaký zložitejší obor medicína,vývojárstvo tak 8-10€/NS čo tiež neni až tak často, tak robíš v priemere 3€/NS a po tých lepších zakázkach si uvedomíš, že sa ti to už za tie peniaze ani nechce robiť
Markoff
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Markoff »

lumir: ja vacsinou ked vidim pozicie obchodny zastupca tak su to len živnosti so žiadnym fixnym platom, fixny plat davaju asi len tie vacsie spolocnosti
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Pýtal sa, tak som mu odpísal. Moje preklady ako bokovka z AJ do SJ sú za približne 20 eur za stranu. To len tak pre ilustráciu.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Vývoj hardwaru pre komunikačné technológie je tiež lukratívny. Mikrovlnná technika a pod.
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

pekne.. a teraz to čo ste vymenovali skuste najsť aktualne v KE

robim spš strojnicku nie ekonomiku alebo niečo tomu podobne

//autoeditácia príspevku (03 Nov 2013, 18:45)
takze neviem ako by som sa dostal na poziciu obchodneho zastupcu
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

A len tak mimochodom, nechceš aby sme ti za teba našli prácu a absolvovali aj všetky fázy prijatia do zamestnania? Keď ti máme hľadať nami vymenované pracovné pozície v KE? Ty si myslíš, že niekedy niečo dosiahneš, keď si neschopný si nájsť sám prácu v obore, ktorých tu bolo vymenovaných relatívne dosť?
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Aby si robil obchodného zástupcu, tak vôbec nemusíš mať ekonomickú školu. Obchodný zástupca je strašne široký záber, môžeš robiť s akýmkoľvek tovarom alebo službou, takže akákoľvek škola sa ti môže hodiť. Na túto pozíciu sa kladie dôraz na iné vlastnosti a zručnosti a nie je až tak dôležitá škola.
Gulli
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Gulli »

K tomu prekladatelstvu len tolko ze je pravda ze sa da zarobit nadstandartne vela no zalezi od okolnosti a je to drina.

Najlepsie ak mas hromadu sukromnych zakaziek (zivotpisy, vysvedcenia doklady, postupne si narobis sablony a len prepisujes a tlacis) plus si pytas 15/e NS. Ak pracujes na niecom vacsom zvacsa zakazka od firmy, vydavatelstva, televizie tak tam ten plat ide rapidne dole na okolo 5-7e normostrana, odborne veci do 10-12e (avsak toho neni tak vela).
Bezny text ked mas tak 2 rok prax sa da prekladat 2-3 NS/hodina, no garantujem ze viac ako 4-5 hodin sa toto tempo neda udrzat a clovek sa citi jak po 12tke za pasom.
Ale ano v pripade surnej potrebe penazi a dostatok zakazok (hlavne stalej ako napriklad scenare, tyzdenniky plus nejake tie sukromne) da sa zarobit AJ okolo 3000e/mesiac ale vravim nedokazem si predstavit ficat naplno 6 dni v tyzdni po 8-9 hodin denne. A potom este zalezi ci to mas na zivnost, zivnost ako student, ci to robis na cierno, ci mam statnicu a atestaciu na uradne overene dokumenty bla bla bla (robil som to asi tak rok ale nie full time, popri skole no dream-job to rozhodne nie je, tlmocenie je lepsie :P )
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

zaujimave GUlli ja poznam človeka čo je na podpore od štatu opravuje počitače že reinštalacia 50-60e prefukanie a podobne veci a nema ani živnosť a takto žije ale nechapem skadial ma potom tych ľudi čo k nemu chodia či to ma v krvi že vie všetko predať lebo ajtak rozprava spravsa keď s nim niečo riešim alebo to len tak niekde zohnal ľudi čo si to daju opraviť uňho
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

japaja: a nie je to clovek, co zobral 50 iba raz, odvtedy sa tym chvali a ostatne robi za 10? :)
Gulli: poznam, tiez som pocas VS prekladal na zivnost a hodinova mzda tam vychadzala velmi dobre, no mal som ten isty problem co ty - viac ako 6 hodin v kuse bol velky zaberak a dlhodobo to bolo neudrzatelne jednak z hladiska vydrze, ale aj prisunu "materialov"
Niekedy sa tak dalo fungovat aj 2-3 mesiace po sebe, potom bol mesiac pokoj, potom prislo nieco mensie a tak. Ako bokovka popri skole to bolo idealne, ale na TPP by to bolo dost narocne.
Tlmocnictvo nie je zle, ale nie je tych ponuk radovo menej ako pre beznych prekladatelov?
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

gothar praveze nie ked som s nim bol na skype akurat telefonoval a dohodol cenu 50e za reinštal systemu a prečistenie
Gulli
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Gulli »

GothaR napísal: Tlmocnictvo nie je zle, ale nie je tych ponuk radovo menej ako pre beznych prekladatelov?
Viesco tlmocil som len par krat (navsteva lekara a nasledne prekladanie korespodencie, auto, behanie po uradoch) a bolo to vyslovene viac menej pre znamych rodinnych a tusim len raz sa mi na inzerat niekto ozval. Jeden znamy vsak spominal ze prave naopak tlmocenie na dlhsu dobu resp, pravidelne sa zvacsa riesi TPP ale vtedy to uz je o simultannom tlmoceni s technikou a vsetkym co k tomu patri no vraj to je dost behave povolanie nakolko agentury nezamestanavaju mnoho ludi a treba vela pendlovat, ale ako vravim nezaoberal som sa stou problematikou nejak extra mam to len z druhej ruky
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

japaja napísal:gothar praveze nie ked som s nim bol na skype akurat telefonoval a dohodol cenu 50e za reinštal systemu a prečistenie
hej a ja predávam chleby za 10€ :roll:
Napísať odpoveď