softy na komerčné účely
softy na komerčné účely
ahojte, neviem či to správne vysvetlím, ale videá ktoré idú na komerčné účely- do TV, na festivaly (napr. filmové) alebo do rôznych súťaží a pod., musia splniť to, že musia byť robené legálnymi softvérami. a tu je otázka... na spracovanie zvuku je veľa fajn programov, napríklad za myslím celkom prijateľnú cenu je SONY Sound Forge Pro 10- http://syntex.sk/p/sound-forge-pro/c/audio-software ale chcem sa spýtať, ak je AudaCity zadarmo a vlastne sa nedá ani nikde kúpiť, môžem ho používať aj v "komerčných" videách??
-
lekoklatik
VIP
Re: softy na komerčné účely
To by si musel byt neskutocne velke zviera v audio-vizualnom priemysle, aby niekto prisiel za tebou a pytal by si nieco cim potvrdis ze si soft kupil.
Takze neries pre boha krista ziveho -_-
Sú tu ovela lacnejšie a aj lepšie softy než spomínaný predražený sound forge. Just sayin'
na súťažiach a festivaloch sa na toto kladie dôraz takže riešim to pre boha živéholekoklatik napísal:To by si musel byt neskutocne velke zviera v audio-vizualnom priemysle, aby niekto prisiel za tebou a pytal by si nieco cim potvrdis ze si soft kupil.
Kúp si reaper za smiešnych 60 dolárov, je to profi DAW za smiešnu cenu. Alebo ak chceš aj dáky bundle s nejakými vst, vsti či samplami tak popozeraj trebars sonar x3 edície. všetko to je cenovo nižšie než ten sound forge
-
lekoklatik
VIP
A ako ti asi overia exportnute dielo?kerefáček napísal:
na súťažiach a festivaloch sa na toto kladie dôraz takže riešim to pre boha živého
počul som už aj o takých prípadoch, kedy chceli vidieť licencie (podrobne o tom nič neviem, iba som to od niekoho počul, nemusí to byť ani pravda)- samozrejme tam už išlo o nejaké vážne postupovanie v súťaži- stáva sa to málokedy, ale ak je v komisii nejaký trúba, môžeš mať po chlebe- ale o to mi nejde... nepotrebujem si kupovať žiadny nástroj na zvuk, AudaCity mi zatiaľ plne vyhovuje- stačí mi... a kedže berieme málo (ale predsa možný) prípad, že budú vyžadovať legálny soft., bude stiahnutý AudaCity legálny, kedže sa nedá kúpiť a je zadarmo...
Pre takú súťaž/klienta by som nikdy nerobil, a otočil sa na päte.
Leko má pravdu, nerieš to, pre boha.
Leko má pravdu, nerieš to, pre boha.