Vymontovanie baterky na zimu
Vymontovanie baterky na zimu
Pekný deň.
Čítal som si článok - http://auto.zariadim.sk/prehliadnut-auto-pred-zimou
Doporučujem, zaujímavé články aj na iné témy.
Auto nebudem cez zimu používať, budem preč. Je nutnosť vymontovať baterku na zimu ?
Čítal som si článok - http://auto.zariadim.sk/prehliadnut-auto-pred-zimou
Doporučujem, zaujímavé články aj na iné témy.
Auto nebudem cez zimu používať, budem preč. Je nutnosť vymontovať baterku na zimu ?
Re: Vymontovanie baterky na zimu
blbost.. kupoval som auto po takomto majitelovi, vybral baterku na 4 mesiace z auta, proste xenony zblbnute, skrtiaca klapka uplne mimo, atd atd ... nevyberat, len auto raz za 2 tyzdne prestartovat, nechato zohriat, popripadavat, vypnut a o 2 tyzdne znovu...
ani nie prestartovat, ale rovno sa s nim prejst, aspon kolecko okolo sidliska
Dodám, že energia, ktorú minie štart, alternátor doplní za 2-3 minúty jazdy. Čiže naozaj stačí kolečko okolo sídliska.
par ludi co poznam v zime auto nevytahuje len kvoli snehu a soli... ale kazdy rok to iste = Fuxxo mas startovacky?
pri veteranoch to pochopim, resp. vzacnejsich autach, ale inak ich nechapem
ja praveze v zime v poslednej dobe vyuzivam auto castejsie ako v lete, ked je pekne a velakrat si poviem, ze sa radsej prejdem
ja praveze v zime v poslednej dobe vyuzivam auto castejsie ako v lete, ked je pekne a velakrat si poviem, ze sa radsej prejdem
to nechapem ani ja, lebo je to auto a sluzi rovnako v lete ako aj v zime... a v zime ja mam viacej radost z auta
ale kamarat ma nove "medaka" C220, tak si to chce trochu usetrit alebo co.. aj ked som nazoru pri tych zadnych nahonoch, ze staci zaplut pod kolesa a uz to hrabe... ale hold, doba napreduje tak dufam aj pohony 
Podľa mňa preháňate, ak je auto a všetko v poriadku, tak nie je možné aby na prvý šup nechytilo aj po 2 mesiacoch státia.
Mozno na benzinovej Fabii. Ked si precitas diskusie a merania pri strednych ci vyssich tried, tak niekde je treba az 20min casu na to. Ale zase je pravda, ze kto by nechal doma celu zimu stat E, S triedu, BMW 5 a 7, Audi A6, 7 ci 8.begbeee napísal:Dodám, že energia, ktorú minie štart, alternátor doplní za 2-3 minúty jazdy. Čiže naozaj stačí kolečko okolo sídliska.
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
presne, ako hovori heker... okrem toho potrebnu dobu jazdenia na to "dobytie" jedneho startu je mozne pomerne odhadnut na zaklade potrebneho odporucaneho startovacieho prudu na baterii...
Nebuďte baby
Ja jazdím na MX-5 aj v zime bez problémov (samozrejme po meste, nejaké Kysuce by som asi nedal)... Jedine ak solili cesty, tak si dám na pár dní pauzu, kým to dážď nezmije alebo nie je sucho.
Čo sa týka dlhodobého státia, už zopár mesiacov môže autu uškodiť, určite odporúčam aspoň 2x do mesiaca prevetrať aspoň pätnásťminútovou kľudnou jazdou. Kto chce ísť hlbšie, na nete je kopec článkov o skladovaní auta (v angličtine of course).
Čo sa týka dlhodobého státia, už zopár mesiacov môže autu uškodiť, určite odporúčam aspoň 2x do mesiaca prevetrať aspoň pätnásťminútovou kľudnou jazdou. Kto chce ísť hlbšie, na nete je kopec článkov o skladovaní auta (v angličtine of course).
-
RATZINGER666
Darca
whisper: sa nesmej, na Slovensku je to naozaj tak... napadne 5cm snehu a my tu mame cele mesto vecne upchate... vsetci sa boja, vsetci zrazu zabudaju soferovat, vsetci auta radsej nechavaju doma... kedysi kazdy jazdil v zavejoch na letnych gumach a nikomu to neprislo zvlastne... a to boli vacsina zadokolky, sama skodovka, lada a podobne...
Ratz, buď všetci nechávajú auto doma alebo ho všetci upchajú
Vývoj ide dopredu samozrejme, dnešné gumy sa nedajú porovnať, ESP, ASR, ABS a iné srandy pomáhajú, ale zároveň vytvárajú ilúziu bezpečnosti a samozrejme aj rýchlosť resp. hustota súčasnej premávky nie je taká ako pred 20 rokmi.
Dnes je limit tach stovka, na 120-ke sa chodilo 70-80.. Premávka v meste nebola taká upchatá atď. Všetko má 2 strany mince.
Vývoj ide dopredu samozrejme, dnešné gumy sa nedajú porovnať, ESP, ASR, ABS a iné srandy pomáhajú, ale zároveň vytvárajú ilúziu bezpečnosti a samozrejme aj rýchlosť resp. hustota súčasnej premávky nie je taká ako pred 20 rokmi.
Dnes je limit tach stovka, na 120-ke sa chodilo 70-80.. Premávka v meste nebola taká upchatá atď. Všetko má 2 strany mince.
-
RATZINGER666
Darca
to znie sice fajn, ale potom mi vysvetli, ako je mozne, ze pocas celeho roka tu nevidim ani jednu zapchu na tahu krizom cez mesto a cez zimu je to tu kazdy druhy den... sme male mesto s jednoduchou infrastrukturou, ked sa tu prejdes v teplom pocasi, ani Ta nenapadne, ze sa to tu moze nejakym sposobom upchat... myslene to bolo tak, ze nerozumiem, ako je mozne taketo cesty upchat, ked vela z nich je takych, ktori nechavaju auto doma...