Zdravim,
dufam ze som tento topic zaradil do dobrej diskusie. Tyka sa sice IT a videi, ale skor pravna otazka.
Mam taky problem:
Mam klienta, ktory po mne chce zostrihat video ktore ma mat desat hodin ALE, zabery by mali byt postahovane z internetu - teda z youtube videi, su to zabery vselijakych sportov, prirody, lesov, zvierat atd. Ide o to, ze ked to stiahnem a postriham tak ci to bude legalne ked sa to 10 hodinove video bude prehravat na dvd obrazovke v podniku. Zabery sa natocit nedaju. Ako dali by sa, ale to by mi nikto nezaplatil.
co myslite?
Stiahnutie videa z internetu a nasledna distribucia
-
Stoporko
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: Stiahnutie videa z internetu a nasledna distribucia
Nič proti, no klient je riadny pako. Chváliť sa prácou iných mi príde riadne postavené na hlavu a úbohé. Zúčastnil som sa nakrúcania videí o prírode a pobyte v nej a je to neskutočná drina i radosť. Prečo radšej nespravíte 3-5 kvalitných málominútových snímok a tie budú loopovať? Prípadne ich poprekladať fotkami, na každú cca 3 sekundy... a čas sa pekne nahromadí.
O to tu ide, aby sa to neopakovalo ale aby to bolo dlhe, cize hocikedy ked prides do baru tak ti tam v kvazi stale pojde nieco " ine ". ( neverim ze niekto sedi 10 hodin v bare, a ked ano, polku stoho si nepamata).
Su to poziadavky klienta a na natocenie financie niesu (ver mi ze natacania v brazilskych lesoch by som sa velmi rad zucastnil).
Su to poziadavky klienta a na natocenie financie niesu (ver mi ze natacania v brazilskych lesoch by som sa velmi rad zucastnil).
tak z právneho hľadiska to asi úplne v poriadku nebude ... ale aká je šanca, že autor videa príde ku vám do podniku, uvidí svoju časť práve .. a ešte bude mať chuť sa hádať a žiadať stiahnutie videa/náhradu škody 
Asi tak nejak ako pise Lubenečko. Neriesil by som to. A hlavne nebude to primatne sluzit ako zarobkovy produkt.
len to zostrihaj tak, aby nebolo vidiet logo Discovery chanel.. 
Dakujem Pani, tiez som toho nazoru, tak nejak som to aj ja myslel resp. potreboval pocut s inej strany
.