Android alebo WP?
-
Chronix114
Amateur
Android alebo WP?
Ahojte,rozhodujem sa medzi mobilmi Nokia Lumia 520 a Sony xperia u,Nokia má Windows phone 8,a Sony Android,čo preferujete vy,aké sú vyhody Windows phone a aké androidu,mobil potrebujem na prezeranie internetu,fotenie,a natáčanie videa,poslúchanie hudby a keď nebude čo na robote aj niake hry
budem vdačný za každú radu,ďakujem... 
-
MichalkoOo
Zablokovaný
Re: Android alebo WP?
android
-neporovnateľne viac aplikácií
-neporovnateľne viac hier
-obrovské množstvo custom romiek
-možnosť prejsť na iný systém
-obrovská komunita
-maximálne prispôsobenie či už vzhľadu alebo funkčnosti podľa seba
-oveľa viac funkcií
wp
-rýchlejší na pomalších mobiloch
-neporovnateľne viac aplikácií
-neporovnateľne viac hier
-obrovské množstvo custom romiek
-možnosť prejsť na iný systém
-obrovská komunita
-maximálne prispôsobenie či už vzhľadu alebo funkčnosti podľa seba
-oveľa viac funkcií
wp
-rýchlejší na pomalších mobiloch
ty si tak strasne nedovercivy a zadubeny voci WP ze to ani pravda nie je 
a chronix co tak si najprv co to precitat o oboch systemoch a potom sa pytat co nie je jasne?
a chronix co tak si najprv co to precitat o oboch systemoch a potom sa pytat co nie je jasne?
-
Chronix114
Amateur
Neviem kde si vyčítal že som zadubený vočí Windows Phone,presne naopak,skôr sa mi pozdáva viac než Android,len problém je presne v tom čo napísal Michal,je v ňom väčšia komunita,a ja osobne nemám v okolí nikoho kto má Windows Phone,s čítania sa moc nedozviem kedže má každý iný názor,skôr potrebujem vedieť ktorý os a zároveň aj mobil bude lepší na moje požiadavky ktoré som vypísal hore
-
MichalkoOo
Zablokovaný
Android, wp je pipikovina a nepohras sa tam
narazal som na michala
-
MichalkoOo
Zablokovaný
Ešte ani som nebol, WP je 1561x viac obmedzený ako iOS a to už je čo povedať. Je to postrach náročných užívateľov a developerov
pravdu pises, narocni uzivatelia a developeri WP neocenia.
Ale uzivatel, ktory nechce menit system, nema chut mat 10 ploch, nema naladu rootovat system aby odstranil appky od OPERATORA... tak ten WP oceni.
Je rychly svizny, nezasekava sa a to vsetko na HW ktory sa da povedat je low end.
To ze WP ma malo aplikacii nie je pravda, uz je ich dostatocne mnozstvo a je si z coho vyberat. Jasne ze sa to neda porovnat s androidom, ale naco si budem vyberat medzi 300 aplikaciami ktore robia to iste?
Hry na WP nie su boh vie co, no celkom som sa potesil, ze som nasiel TrackManiu v grafike ako je aj na PC
a velmi rad sa to hravam na mobile. Ale to je len vynimka potvrdzujuca pravidlo.
Je to na osobnych preferenciach uzivatela, ak chces telefon na volanie,chat,mapy,net a obcas nejake hry, tak ti bude stacit. Ak sa chces v nom piplat, menit mu system, instalovat kopu widgetov tak WP nie je pre teba vhodna volba.
Ale uzivatel, ktory nechce menit system, nema chut mat 10 ploch, nema naladu rootovat system aby odstranil appky od OPERATORA... tak ten WP oceni.
Je rychly svizny, nezasekava sa a to vsetko na HW ktory sa da povedat je low end.
To ze WP ma malo aplikacii nie je pravda, uz je ich dostatocne mnozstvo a je si z coho vyberat. Jasne ze sa to neda porovnat s androidom, ale naco si budem vyberat medzi 300 aplikaciami ktore robia to iste?
Hry na WP nie su boh vie co, no celkom som sa potesil, ze som nasiel TrackManiu v grafike ako je aj na PC
Je to na osobnych preferenciach uzivatela, ak chces telefon na volanie,chat,mapy,net a obcas nejake hry, tak ti bude stacit. Ak sa chces v nom piplat, menit mu system, instalovat kopu widgetov tak WP nie je pre teba vhodna volba.
Komunita u Androidu vacsia samozrejme je, ale to je vyhoda ? Je to hlavne o tom, ze tu komunitu potrebujes. WP 7.8 budem mat onedlho 2 roky a zatial som nic na fore riesit nemusel. Telefon funguje a co tam nie je tam proste nie je. To iste u iOS. U byvaleho Nexusu 7 som musel riesit zle kalibrovany gyroskop, vadnu klavesnicu a nieco s Dalvikom vdaka comu mal system bezat plynulejsie (no a chvilku aj bezal). Skutocny vyznam komunita potom dostane az zacnes skusat custom romky a hladat tu na ktorej funguje to co chces a nefunguje to co ozelies. Samozrejme, Android nie je zly system, ale je problemovy. Dovoli ti vsetko, ale je otazne, ci potrebujes vsetko. Ak sa nehras hry, pripadne si obcas potrebujes zahrat nasranych vtakov, pocuvas hudbu, telefonujes, obcas ides na net a pises nieco na FB, je podla mna Android hlupost, pretoze tieto cinnosti aspon tie lacne zvladaju problemovo a to navyse co ponukaju nepotrebujes. WP 8 toto zvladne bez problemov. Mimo toho ho sice v podstate neupravis, ale je fakt, ze ten system ma krasne a jednoduche a jednotne GUI a nie "zbastlenicu" ktoru si vacsina uzivatelov vytvori a prezentuje ako vyhoduChronix114 napísal:Neviem kde si vyčítal že som zadubený vočí Windows Phone,presne naopak,skôr sa mi pozdáva viac než Android,len problém je presne v tom čo napísal Michal,je v ňom väčšia komunita,a ja osobne nemám v okolí nikoho kto má Windows Phone,s čítania sa moc nedozviem kedže má každý iný názor,skôr potrebujem vedieť ktorý os a zároveň aj mobil bude lepší na moje požiadavky ktoré som vypísal hore
MichalkoOo: Postrach developerov snad ani nie, kedze MS poskytuje developerom mozno najlepsie nastroje vobec. Je to postrach len pre tych, ktori sa na tom momentalne snazia zarobit
Ja teraz tie z vyberam firemny telefon a idem do wp. Potrebujem zariadenie, na ktore sa mozem spolahnut a ktore bude fungovat. Nie take kde kupim vdaka reklame aplikaciu lacnejsie...
Hlavne maju dnes Lumie dost vyhodne ceny a nekupit ich je skoro hriech. Sam by som bral L920, no nema SAMOLED a L925 ... dufam, ze zlacnie 
Ja idem do L820. Len trochu počkám, keď L825 stlačí cenu a WP sa mi strašne páči čo sa týka bežného používania 
necakaj, zase o vela ju nestlaci ak vobec o nieco, telefon sa zaradi do uplne inej kategorie, aj ked seriove cislo mozno bude nadvazovat na prave tento model 
-
galbavymartin
Light Professional
Mne sa páči L1520
mal som android, WP a iOS, ktorý používam aj aktuálne. Vyhovuje mi iOS ale fandím Lumiam. Veci, ktoré Nokia pridáva sú veľmi fajn. Android som používal najviac ale stále som mu neprišiel 100% na chuť a asi ani neprídem. Na WP mi ale vadia niektoré veci najmä nedostatok niektorých aplikácii (YouTube) a nutné používanie Exploreru.
No tie prehliadace vo WP skutocne nijak zazracne nie su, ale taky UCbrowser je podla mna uplne v pohode.
-
galbavymartin
Light Professional
Mne nevyhovoval UCBrowser, ak sa nemýlim aj ten je postavený na jadre Exploreru.
Je, pokial viem, tak musi byt, ale nic zasadne mi tam nechybalo. Oproti vstavanemu IE je to rozhodne pokrok.
Ak môžem aj ja k tomu niečo:
Mal som android a teraz mám WP8. Android by som už asi nechcel. Uvediem aspoň zopár rozdieľov na základe mojich osobných skúseností:
Android:
- fakt veľa aplikácií, ale väčšina je nefukčných, nekompatibilných alebo inak nepoužiteľných. Treba odskúšať najmenej osem aby ste našli jednu čo dobre funguje.
- ak nechcete na všetko čakať musíte mať fakt výkonný hardware a teda aj tučnejšiu peňaženku.
- skoro všetko sa dá nastaviť a skoro na všetko existuje nejaká aplikácia. To ale môže byť niekedy aj na škodu. Veľa aplikácií na pozadí žerie aj dosť energie a hlavne pamäte čo je v Androide dosť bežné.
- systém sa zdá dosť zložitý najmä pre začínajúceho používateľa. Všetko treba hľadať! No ano, môžete si síce dať na hlavnú plochu spúšťaciu ikonu, lenže veľmi rýchlo sa vám plocha zaplní a aj tak ste odkázaný na vedlajšie plochy alebo na menu.
Windows Phone 8:
- menej aplikácií, ale zato všetky funkčné. Kvalita rozhodne prevláda nad kvantitou. Ešte som nenašiel nefunkčnú aplikáciu.
- rýchly, ale že fakt rýchly systém. Kvalitný mobil z WP8 kúpite za celkom slušnú cenu a v porovnaní z Androidom dosť ušetríte.
- systém je jedoduchý a prehľadný. Máte k dispozícii iba jednu pracovnú plochu, ale zato rolovaciu, takže sa vám zmestí všetko čo potrebujete. Menu vyvoláte pohybom do ľava a v ňom sa ľahko zorientujete. (jesneže si treba zvyknúť kde čo je)
- niektoré videá neprehrá, ale aspoň ponúkne konverziu.
- bezpečnosť systému. Všetky aplikácuíe sa spúšľajú v samostatnom sandboxe.
Toľko len moje postrehy čo ma momentálne napadli. Snáď to aspoň trošku pomôže. Asi každý bude chvátiť to čo má doma, takže jak už tu bolo písané: treba si naštudovať aj jedno aj druhé a potom sa príp. popýtať na to čo ťa zaujíma. Rozhodnutie je už na tebe.
PS: Inak mám Nokiu Lumia 820 ako by ťa niečo zaujímalo.
Mal som android a teraz mám WP8. Android by som už asi nechcel. Uvediem aspoň zopár rozdieľov na základe mojich osobných skúseností:
Android:
- fakt veľa aplikácií, ale väčšina je nefukčných, nekompatibilných alebo inak nepoužiteľných. Treba odskúšať najmenej osem aby ste našli jednu čo dobre funguje.
- ak nechcete na všetko čakať musíte mať fakt výkonný hardware a teda aj tučnejšiu peňaženku.
- skoro všetko sa dá nastaviť a skoro na všetko existuje nejaká aplikácia. To ale môže byť niekedy aj na škodu. Veľa aplikácií na pozadí žerie aj dosť energie a hlavne pamäte čo je v Androide dosť bežné.
- systém sa zdá dosť zložitý najmä pre začínajúceho používateľa. Všetko treba hľadať! No ano, môžete si síce dať na hlavnú plochu spúšťaciu ikonu, lenže veľmi rýchlo sa vám plocha zaplní a aj tak ste odkázaný na vedlajšie plochy alebo na menu.
Windows Phone 8:
- menej aplikácií, ale zato všetky funkčné. Kvalita rozhodne prevláda nad kvantitou. Ešte som nenašiel nefunkčnú aplikáciu.
- rýchly, ale že fakt rýchly systém. Kvalitný mobil z WP8 kúpite za celkom slušnú cenu a v porovnaní z Androidom dosť ušetríte.
- systém je jedoduchý a prehľadný. Máte k dispozícii iba jednu pracovnú plochu, ale zato rolovaciu, takže sa vám zmestí všetko čo potrebujete. Menu vyvoláte pohybom do ľava a v ňom sa ľahko zorientujete. (jesneže si treba zvyknúť kde čo je)
- niektoré videá neprehrá, ale aspoň ponúkne konverziu.
- bezpečnosť systému. Všetky aplikácuíe sa spúšľajú v samostatnom sandboxe.
Toľko len moje postrehy čo ma momentálne napadli. Snáď to aspoň trošku pomôže. Asi každý bude chvátiť to čo má doma, takže jak už tu bolo písané: treba si naštudovať aj jedno aj druhé a potom sa príp. popýtať na to čo ťa zaujíma. Rozhodnutie je už na tebe.
PS: Inak mám Nokiu Lumia 820 ako by ťa niečo zaujímalo.
Vald: aky je rozdiel medzi tym, ked na pracovnej ploche budem rolovat do dola a hladat ikony alebo do stran?)(ako na androide
) co tak vytvorit zlozku a do nej ikony?
vo vela veciach mas inak pravdu. Zas ak chces mat vsetko a kvalitne musis si zaplatit, to je zas jasne. Ak mas dobry výkonný fon, tak android je bezkonkurenčný.
Android bohuzial robi problemy aj na vykonnych telefonov. Mas s nim sice more moznosti, ale musis tomu nieco obetovat