Assetto Corsa
Re: Assetto Corsa
Zrejme nechcu skoncit ako rF2, ten vysiel priskoro a je vidiet, ze mu este vela veci chyba. Teraz fanusikovia stracaju zaujem (vratane mna), pretoze sa uz rok ladi jazdny model. Radsej nech AC este trochu podrzia a vydaju zakladnu hru v plnej kvalite - teda ze engine bude vyladeny a uz bude stacit pridavat obsah. Odkial mas informaciu, ze teraz robia na kampani? Ja som to nikde nenasiel. Posledne info co mam je take, ze sa to proste zdrzalo a medzitym stihli dokoncit BMW auta, takze to zdrzanie nebolo kvoli pridavaniu obsahu.
Presne tak, oni sa už raz popálili keď netkar vydali v rozjebabranom stave, a tak sa snažia vyhnúť rovnakým chybám
-
PhYs0c
King
- Kontaktovať používateľa:
Žeby som konečne využil ten volant?
Vy hrávate na klávesnici, gamepade či volante? Veľmi málo hier dobre spolupracuje s volantom, jedine pri pohľade z vonku, ale tak ide tam o pohľad z interiéru kvôli zážitku a na to som ešte hru dobre spravenú nevidel. Dúfam, že toto pôjde lepšie.
To preto lebo si slabo hladal 
Samozrejme že dobrý volant je proste neporovnateľné s inými vstupnými zariadeniami, ak to myslíš s racingom trošku vážnejšie tak sa bez volantu nedá.
Ale AC nebude iba čisto simulátor na aké sme boli doteraz zvyknutí, takže bude mať dosť čo ponúknuť aj klávesnicovým/gamepadovým hráčom ktorí ulietavajú na simcade (grand turismo, forza...), stačí vybrať z niekoľko úrovní obtiažnosti
Samozrejme že dobrý volant je proste neporovnateľné s inými vstupnými zariadeniami, ak to myslíš s racingom trošku vážnejšie tak sa bez volantu nedá.
Ale AC nebude iba čisto simulátor na aké sme boli doteraz zvyknutí, takže bude mať dosť čo ponúknuť aj klávesnicovým/gamepadovým hráčom ktorí ulietavajú na simcade (grand turismo, forza...), stačí vybrať z niekoľko úrovní obtiažnosti
GothaR: to nehovorili ze koli kariere sa to zdrzii, ale mam pocit, ze ked to vydaju chcu tam mat aj tu karieru, co je podla mna zbytocne. V sime staci absolutne quick race a MP. Ale tak samozrejme chcu co najviac ludi nalakat, co sa dufam neprejavi negativne.
Najhlavnejsi je ale MP, a modovatelnost, to ked zvladnu, tak maju vyhrate.
PhYs0c: samozrejme volant, ked som zacinal
tak bola klavesnica, ale neni to ono, a je to pomalsie ako volant aj s pomocnikmi. Netreba kupovat neviem aky super volant. Ja mam len logitech EX, taky zaklad. Jedine co jazdim je rF liga, a vynimocne ked je nejaka hra, kde sa oplati pouzit volant, cez leto ho ani nepouzivam skoro.
Najhlavnejsi je ale MP, a modovatelnost, to ked zvladnu, tak maju vyhrate.
PhYs0c: samozrejme volant, ked som zacinal
Nejake info:

Dear followers, finally the AC release is very close.
The Assetto Corsa's official site, www.assettocorsa.net is under maintenance: when it will come back online, all the information about the game, its contents and features, the hardware requirements and much more, will be finally available.
More importantly, the release of Assetto Corsa is imminent. Because of some issues (you can read about that here:
https://www.facebook.com/Assetto.Corsa/ ... 8147390506), we have had to change some assets of our strategy, finding the solution that will make you happy and will let the development team complete its job as soon as possible, and at its best.
Assetto Corsa will be available on Steam Early Access very, very soon. The game will cost 34,99 Eur (allowing to save 22% of the retail price!) and will give you access to the beta version, including its updates, plus the final version.
The latest news is that we have decided to include the Spa-Francorchamps track and three additional GT cars (Mercedes-Benz SLS AMG, Mercedes-Benz SLS GT3 and Lotus Evora GTC) in the main build of the game, to offer to you the best selection of cars and tracks that we are able to deliver, without any additional cost. We hope you appreciate it. Thanks to this addition, Assetto Corsa will include in total 35 cars, 16 vehicle classes, 11 circuits and 3 additional scenarios. Other extra contents will be added in 2014, in order to guarantee a long-life to this simulation.
The first build of Assetto Corsa includes the main structure of the game and 8 classes of cars for a total number of 11 vehicles, with the aim to guarantee just from the beginning the chance to enjoy the dynamic model of the game racing with different kind of vehicles.
As part of the early access program, an update with new cars, tracks and features will be available every two weeks, adding new contents and improving the existing ones. All the vehicles and tracks will be released in a level of completion close to the final one, with the aim to deliver, starting by the first version, an enjoyable and satisfying simulation, featuring cars and tracks reproduced at their best, with the exception of unknown minor bugs that will be fixed and polished in time for Assetto Corsa 1.0.
During the whole process, the AI, Multiplayer and damage model features will be progressively added in the scheduled time, in order to close in short time the final release, that will include the career mode and other exclusive contents.
Gentlemen, start your modems!
Šialeno nízka cena, až sa čudujem ako sa im vrátia obrovské náklady za laserscanning, licencie a samotný vývoj.
Táto hra bude nobrainer, neporovnatelne najlepšie čo racing na trhu ponúka a bude ponúkať v buducich rokoch. Len zase neviem či to nebude aj trochu na škodu keď tu budeme mať dovolím si povedať - monopol
Táto hra bude nobrainer, neporovnatelne najlepšie čo racing na trhu ponúka a bude ponúkať v buducich rokoch. Len zase neviem či to nebude aj trochu na škodu keď tu budeme mať dovolím si povedať - monopol
Strasne sa mi paci tato hra ak bude tak perfektna ako ju prezentuju tak budeme mat na hranie 3 perfektne simulatory 
Vyzera ozaj paradne, ale asi je to hriech nehrat to na volante ze? Moc sa v tejto hre neorientujem, ale bude tam aj controller support, alebo sa da hrat iba klavesnica/volant?
// dik
// dik
Ktore 2 dalsie myslis? Ja som skusal uz asi vsetko a na AC podla mna nic nema. Grafikou sa moze vyrovnat tak akurat Project CARS a na niektorych tratiach rfactor 2, ale v oblasti fyziky a FF nic.UN2552 napísal:Strasne sa mi paci tato hra ak bude tak perfektna ako ju prezentuju tak budeme mat na hranie 3 perfektne simulatory
A dalsi podstatny bod je v tom, ze AC sa zameriava aj na cestne verzie aut s ktorymi je podla mna omnoho vacsia zabava ako s okruhovymi (iR, rF2).
Slayter: vzhladom na to, ako su cela hra a interface uhladene, by som povedal, ze aj na klavesnici sa to bude dat zahrat. No vdaka vybornemu FF by som jednoznacne odporucal volant, najlepsie so spojkou a H radiacou pakou.
UN2552: Na AC sa (možno bohužial) nebude chytať nič, možno s výnimkou iRacingu.com s prižmúrenými očami, ten je však už po grafickej stránke už za zenitom a cenovo je dosť mastný. rFactor2 nemá laserom skenované trate (čo okram iRacingu nemá žiadna hra) čo je v podstate day and night rozdiel (každý obrubník, každá nerovnosť presne ako v reali s odchýlkou maximálne 1-2mm), pCars je simcade čiže taktiež nič. A simbin vyvojari taktiež zaspali dobu čiže tí sú z kola taktiež bohužial von. Čiže v skratke, AC bude asi o kilometer pred všetkým čo tu máme a aj najbližších dovolím si povedať 4-5 rokov budeme mať.
Slayter, v tejto hre bude na výber viacero (myslím že sú tri) možností obtiažnosti priamo v menu, čiže stačí si vybrať a môžeš z toho mať simcade ala pCars alebo gran turismo, alebo totálne profi software kde už ale využiješ potenciál v podstate iba s dobrým volantom. Každopádne samozrejme controllery naplno podporované budú, a budú tam aj dáke drift mody a pod.
Čiže taká univerzálna kôpka kde si na svoje prídu jak casual raceri tak hardcore jazdci
Slayter, v tejto hre bude na výber viacero (myslím že sú tri) možností obtiažnosti priamo v menu, čiže stačí si vybrať a môžeš z toho mať simcade ala pCars alebo gran turismo, alebo totálne profi software kde už ale využiješ potenciál v podstate iba s dobrým volantom. Každopádne samozrejme controllery naplno podporované budú, a budú tam aj dáke drift mody a pod.
Čiže taká univerzálna kôpka kde si na svoje prídu jak casual raceri tak hardcore jazdci
Myslim Project Cars a rF2
podla mna ich este netreba odpisovat. Ale urcite nebudem hrat hru len koli tomu ze nema laserom skenovane trate.
PS: A laserom skenovane trate ma tiez forza 5 aj ked to neni simulator.
PS: A laserom skenovane trate ma tiez forza 5 aj ked to neni simulator.
Ono samozrejme laserscanning sám o sebe moc výhod nemá. Na jeho využitie je potrebná špičková fyzika, force feedback, zložitý tyre model algorytmus a podobne. Také niečo vo forze samozrejme nebude, takže to bude plus mínus len reklamný ťah, respektíve uľahčenie práce nakoľko po oskenovaní už odpadá 3D modeling. A taktiež záleží na druhu skeningu, resp presnosti. Niekde som čítal jednu trefnú vetu na túto tému od vyvojara, a ten vravel niečo v zmysle že darmo budeš mať najlepšiu fyziku s force feedbackom, keď tvoja trať bude rovná doska. A to platí aj opačne.
Okrem samotného force feedbacku a reálneho vplyvu nerovností na auto vidím obrovské pozitívum skenovaných tratí trebars aj v presnej polohe asfaltu a zákrut. Trebars niektoré okruhy sú známe že majú jemne negatívne zákruty (opak klopených) a teda tam je vyššie ryziko šmyku a nižšieho gripu. A toto všetko laserscanning zachytí na milimeter presne. A to nehovorím o veciach keď do AC pridajú dážď a model aquaplaningu ktorý sme už mohli vidieť v ich staršom počine, kde sa bude voda držať presne v miestach kde treba
Proste laserscanning je o level vyššie než modelovanie trate od oka len z fotiek alebo satelitných snímkov zvrchu. Laicky by som to prirovnal k analógovému vs digitálnemu fotoaparátu, obe robia v podstate to isté ale predsalen inak 
rF2 je fajn, a bude fajn, lenže počas vývoja spravili viacero zlých rozhodnutí z ktorých sa už nevyvlečú. pCars bude taká alternatíva grand turisma na kompy. Stovky áut s +/- generickou jednoduchou fyzikou, v podstate to bude Shift 3 (rovnakí vývojári, rovnaký engine, akurát už nie pod záštitou EA). Simulátor z toho nebude nikdy pretože to kôli značne obmedzenému konzolovému madness enginu nieje možné. V podstate to asi bude fajn v tej svojej kategórii, ale AC + mody resp konverzie aut z inych hier budu lepšie
//Goťar, GTR3 chystajú už asi tak 4 či 5 rokov a myslim že už je dávno ten projekt ukončený respektíve bol pretransformovaný na raceroom. Aj teraz pracujú na DTM experience či jak sa to volá, všetko sú to/budú free2play ktoré okrem užasneho zvuku nemajú čo ponúknuť, a to vravím ako ich fanušík
Okrem samotného force feedbacku a reálneho vplyvu nerovností na auto vidím obrovské pozitívum skenovaných tratí trebars aj v presnej polohe asfaltu a zákrut. Trebars niektoré okruhy sú známe že majú jemne negatívne zákruty (opak klopených) a teda tam je vyššie ryziko šmyku a nižšieho gripu. A toto všetko laserscanning zachytí na milimeter presne. A to nehovorím o veciach keď do AC pridajú dážď a model aquaplaningu ktorý sme už mohli vidieť v ich staršom počine, kde sa bude voda držať presne v miestach kde treba
rF2 je fajn, a bude fajn, lenže počas vývoja spravili viacero zlých rozhodnutí z ktorých sa už nevyvlečú. pCars bude taká alternatíva grand turisma na kompy. Stovky áut s +/- generickou jednoduchou fyzikou, v podstate to bude Shift 3 (rovnakí vývojári, rovnaký engine, akurát už nie pod záštitou EA). Simulátor z toho nebude nikdy pretože to kôli značne obmedzenému konzolovému madness enginu nieje možné. V podstate to asi bude fajn v tej svojej kategórii, ale AC + mody resp konverzie aut z inych hier budu lepšie
//Goťar, GTR3 chystajú už asi tak 4 či 5 rokov a myslim že už je dávno ten projekt ukončený respektíve bol pretransformovaný na raceroom. Aj teraz pracujú na DTM experience či jak sa to volá, všetko sú to/budú free2play ktoré okrem užasneho zvuku nemajú čo ponúknuť, a to vravím ako ich fanušík
Dunlop: Simbin nevylucuj, chystaju GTR3, ktore bude minimalne po zvukovej stranke dokonale (asi tak ako vsetky posledne veci od Simbin), graficky bude zrejme tiez na urovni a ostava len dufat, ze aj fyzika a FF budu porovnatelne s AC. Nevyhodou vsak bude aspon u mna zameranie na GT auta, ktore su menej zabavne na riadenie ako cestne.
Ci to GTR3 vobec, bude, ziadne info nic.
AC a rF2 budu hlavna konkurencia. Dolezite bude, ako AC zvladne MP, ked to dokaslu, tak skoncili. rF2 zas zaostava s grafikou, ale simuluju toho dost vela, realroad je super funkcia.
pCars ide svojov cestou, zabrat co najvacsie publiku, fyzika mi vobec nesadla, neda sa tam ist na plno, tlacit co to da a uberat stotiny, auto sa hned zacne cudno spravat.
AC a rF2 budu hlavna konkurencia. Dolezite bude, ako AC zvladne MP, ked to dokaslu, tak skoncili. rF2 zas zaostava s grafikou, ale simuluju toho dost vela, realroad je super funkcia.
pCars ide svojov cestou, zabrat co najvacsie publiku, fyzika mi vobec nesadla, neda sa tam ist na plno, tlacit co to da a uberat stotiny, auto sa hned zacne cudno spravat.
S tym realroadom to je pravda a asi hlavny nedostatok vsetkych ostatnych simov, hlavne AC, kde je vsetko ostatne vyborne zvladnute. S rF2 to nie je take ruzove, multiplayer trpi kvoli novemu systemu modov a ISI od neho nechce upustit. Na forach sa to rozoberalo x-krat a stale tvrdia, ze ludia si len musia zvyknut. Navyse to stale nie je poriadne doladene. Najlepsie sa mi tam jazdi s historickymi F2 a F3, ale zazitok sa straca kvoli nespravnej simulacii H prevodovky.
U AC si podla mna na MP daju pozor, pretoze vsetko ostatne je prekvapivo dobre pripravene a s modmi by nemal byt problem vdaka Steam workshopu. Staci uz len pridat realroad a bude to dokonale
U AC si podla mna na MP daju pozor, pretoze vsetko ostatne je prekvapivo dobre pripravene a s modmi by nemal byt problem vdaka Steam workshopu. Staci uz len pridat realroad a bude to dokonale
Early Access!
http://store.steampowered.com/app/244210/
http://store.steampowered.com/app/244210/
Uz stahujem, o 40 minut je to doma
(1.5 GB)
Imola & Ferrari 458
//No tak toto je oproti rF2 nebe a dudy. Konfiguracia ovladania zvladnuta za par minut, krasne prehladne menu, rychle loadingy a zvuk F458...nadhera. Dnes bude dlhy vecer 
Nejake screeny tu: http://steamcommunity.com/id/gotharsk/s ... pid=244210
PS: optimalizacia je vyborna, mam zapnuty plny AA, full HD a ide to na stabilnych 60 fps s vsyncom (i3 [email protected] GHz, GTX 660, 12 GB RAM)
Imola & Ferrari 458
Kód: Vybrať všetko
CARS
PRODUCTION
- ABARTH 500 ESSEESSE
- LOTUS ELISE SC
- LOTUS EXIGE SCURA
GT
- BMW M3 E30 EVOLUZIONE
- BMW M3 E92
- BMW Z4 E89
GTR
- BMW M3 GT2
CLASSIC GP
- CLASSIC TEAM LOTUS TYPE 49
SUPERCAR
- FERRARI 458 ITALIA
TRACKDAY
- KTM X-BOW R
OPEN WHEEL
- TATUUS FA01
TRACKS
- AUTODROMO DI MAGIONE
- AUTODROMO DI IMOLA
- SILVERSTONE - INTERNATIONAL
- AUTODROMO DI MONZA CLASSIC 60'S EDITIONNejake screeny tu: http://steamcommunity.com/id/gotharsk/s ... pid=244210
PS: optimalizacia je vyborna, mam zapnuty plny AA, full HD a ide to na stabilnych 60 fps s vsyncom (i3 [email protected] GHz, GTX 660, 12 GB RAM)
Takze vravis ze je to pecka ? 
Ano, jednoznacne prekonava vsetky sucasne simulatory.
Grafika je velmi pekna, mozno nema tolko specialnych efektov ako pCARS, ale v tej rychlosti je to aj tak jedno a aspon to ide krasne plynulo.
Ma vyborne menu, vsetko je prehladne a logicky usporiadane.
No a fyziku a FF asi ani nemusim spominat. Ja som plne spokojny, no na forach sa objavuju ludia, ktorym tech demo islo bez problemov, ale toto nespustia, takze coskoro by mal byt nejaky patch. Mne to ide tak ako ma.
//uz su vonku aj nejake gameplay videa:
Grafika je velmi pekna, mozno nema tolko specialnych efektov ako pCARS, ale v tej rychlosti je to aj tak jedno a aspon to ide krasne plynulo.
Ma vyborne menu, vsetko je prehladne a logicky usporiadane.
No a fyziku a FF asi ani nemusim spominat. Ja som plne spokojny, no na forach sa objavuju ludia, ktorym tech demo islo bez problemov, ale toto nespustia, takze coskoro by mal byt nejaky patch. Mne to ide tak ako ma.
//uz su vonku aj nejake gameplay videa: