Nespokojny kupujuci cez bazar

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
M4rek
Medium Star
Medium Star

Nespokojny kupujuci cez bazar

Príspevok od používateľa M4rek »

Predaval som jednu vec na bazosi. Nasiel sa zaujemca, poslal som to na dobierku na 35€. Prislo mu to a volal mi, ze nie je spokojny, ze sa mu to nepaci, ze ide ma podat na policiu za podvod. Pritom tam boli fotky tej veci a napisal som tam, ze je to pouzite ... on asi cakal, ze to bude vyzerat ako nove, pretoze vobec tomu nic nie je, ale vidno ze to nie je nove, ze to uz bolo pouzite .. trosku zazltnuta biela a podobne.

Ale kedze bol to dost nervak, do telefonu vrieskal tak nech ma pokoj som mu napisal, nech posle naspät, ze mu vratim peniaze. Napisal, ze dobre, ze posiela naspät, suma 35€.

Lenze teraz mi prisiel ten balik a dobierka je na 40€, pretoze k tomu zaratal aj postovne. Ale napisal mi, ze suma bude 35€. Tak som to neprebral. Chcel som mu vyhoviet, ked sa mu to nepaci, ze mu vratim peniaze, ale ked este chce aby som platil postovne, tak to nie.

Moze mi nieco keby isiel na tu policiu ? Podla mna nie, ale pre istotu sa spytam, nechcem mat problemy.
Arkaz
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Nespokojny kupujuci cez bazar

Príspevok od používateľa Arkaz »

Nemoze nic. Nemaj strach.
Merco_
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Merco_ »

Takýmto primitívom by som automaticky skladal telefón.
M4rek
Medium Star
Medium Star

Keby so mvedel, ze je taky nervak tak by som mu veru nezdvihol. Ale este mu napisem, ze na takej sume sme sa nedohodli aku dal na dobierku a ze ked chce aby som to vzal naspät, nech mi posle na ucet ten rozdiel ceny a potom preberiem balik. Aj ked sa kus bojim, ci s tym nieco nespravil, ci to nebude v baliku v nejakom zlom stave.
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

njn od takého kkta by som čakal, že tam bude tehla v balíku...

//autoeditácia príspevku (07 Nov 2013, 17:23)
čo sa toho týka, fotky tej veci na nete boli, napísane v popise bolo, že sa jedná o použitý tovar, o podvod sa nejedná a bodka. ak chce, nech to rieši cez políciu, ak potom dostaneš predvolanie tak sa dostavíš, vysvetlíš celú vec a že si ochotný vrátiť mu peniaze (ale iba tých 35€) ak sa všetko spíše a v prípade, že by ti danú vec nevrátil (tehla v krabici), pôjdeš na políciu ty a to, že je to spísané im potom pomôže ho nájsť a môžu jeho ľahšie stíhať za podvod.
M4rek
Medium Star
Medium Star

Ale riesila by to vobec policia ked ide o taku nizku sumu ?
Markoff
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Markoff »

Nemal si mu to ani dovolit poslat naspat, ked si tam mal predsa fotky a popis tak to nie je ziadny podvod, policajti by ti nic nemohli spravit
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

v najhoršom prípade on dojde na políciu, dá svoju verziu bez akýchkoľvek dôkazov, predvolajú teba, ty im ukážeš inzerát (vytlač si ho) povedz, že bol jasne oboznámený a o podvod sa nejedná, hodí sa to do PC a nikoho to viac nebude zaujímať :D
Slayter
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Slayter »

Bazos v minulosti posielal aj vymazane inzeraty na poziadanie. Skus im napisat a ak nemas vlastnu verziu tak ti poslu.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Policia takuto kravinu za 35 eur nebude ani riesit. A ked si pisal, ze je to pouzite, tak sa neda hovorit ani o podvode, proste sa na to vykasli. A nech si vrieska kolko chce.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

"Policia takuto kravinu za 35 eur nebude ani riesit"
To co je za nezmysel. Ked mi ukradnu 0,30€ lizatko na ulici a ja to pojdem nahlasit na policiu tak policia je povinna so mnou spisan zapisnicu a v pripade znameho vinnika samozrejme spisat zapisnicu aj s vinnikom (po predvolani na podanie vysvetlenia) a dalej vyvodit nasledky.
To by som sa teda pozrel ako by to neriesili.
K predavajucemu, vies jeho adresu, poslal by som mu nejaky odznacik s podobiznou pozitivneho smajlika a nejaky bylinny caj na ukludnenie s venovanim.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...jáj Hegy, polícia to bude "riešiť"...mne napr. vykradli auto...prišli mestskí policajti a pofotili si to...potom sa ma opýtali, či chcem podať trestné oznámenie...ja som sa ich spýtal, aký bude rozdiel medzi tým, keď ho podám a keď ho nepodám...vraj "Mesiac budeme mať spis na stole a keď sa nikto neprizná, tak to hodíme medzi ostatné nevyriešené." "Aha, no tak diki a dovi." Nemienim stráviť ešte hodinu zapĺňaním papierov na policajnom inšpektoráte. Takže takto sa "riešia" prípady. Alebo ty si si myslel, že tebe niekto ukradne z peňaženky 5€ a celý policajný zbor aj s principálom budú v pozore hliadkovať aj so psami v uliciach a aktívne hľadať zlodeja? Ach tá utópia...
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Mas pravdu, ale ked poznas vinnika?
Skor som narazal na gro ze policia to riesit nebude, policia to riesit bude... Proste uz z principu by som ich k tomu dokopal nemam rad ciganskych a policajnych parazitov nech si tie peniaze aspon nejak zasluzia ked uz robia pcu.
Ak nepoznam vinnika nikam to zrejme nevedie aj mne ukradli telefon a som to bol nahlasit a samozrejme odvtedy ani ň, kazdopadne, fizel musi riesit vsetko a nebude si snad vyberat on ze aka skoda je pre neho zaujimava robota :)
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

A tu je aky vinnik, ked predaval pouzivanu vec v bazari a zrazu sa mu to nepozdava, aj ked vedel, ze co kupuje??? Aky priestupok alebo trestny cin spravil predavajuci, ktory zalozil tuto temu? Porovnavat to s ukradnutym lizatkom je absurdne.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

hrban napísal:njn od takého kkta by som čakal, že tam bude tehla v balíku...

//autoeditácia príspevku (07 Nov 2013, 17:23)
.... vysvetlíš celú vec a že si ochotný vrátiť mu peniaze (ale iba tých 35€) ak sa všetko spíše a v prípade, že by ti danú vec nevrátil (tehla v krabici), pôjdeš na políciu ty a to, že je to spísané im potom pomôže ho nájsť a môžu jeho ľahšie stíhať za podvod.
M4rek napísal:riesila by to vobec policia ked ide o taku nizku sumu ?
Uz sa chapeme?
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

vravím, v najhoršom prípade (to je prípad, keď ten trtko bude mať niekoho známeho u polície), ináč nič z toho nebude
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Hegy a testovi si preco neodpovedal?
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

test sa ma nieco pytal?
Slayter
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Slayter »

2 otazky?
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Lubenečko »

heker, .. podľa mňa Hegy reagoval na ten argument, že polícia nebude riešiť takú škodu za "35€" ... ale, že ťa rovno pošlú odkiaľ si prišiel. Nemalo to súvis s prvým príspevkom. V podstate je úplne jedno o koľko ťa obtiahli .. právo nahlásiť to máš aj keby to bol fakt to lízatko. To už by bolo potom tak isto "absurdné" ísť nahlásiť krádež ukradnutého telefónu z akcie na paušál za jedno euro ?
Napísať odpoveď