Tak som sa rozhodol realizovať predsa len ten vlastný server na emaily a podobne ako som tu už riešil v inom príspevku.
Net by bol, verejná IP tiež na doméne sa pracuje ale aktuálne potrebujem server čo moc nežerie a samozrejme za čo najlepší pomer ceny a výkonu.
Ale možno to nieje ideálnejšia voľba a dá sa v tejto kategórií zohnať aj výkonnejší či lacnejší stroj.
Ak poznáte takéto zariadenia tak poraďte ktorý použiť ?
Alze dobre zadrbava s tou cenou. Lacnejsie uz nic nenajdes. Mozno by som sa zamyslel este nad nejakym starsim eeepc (alebo nieco podobne s atomom, nech to vela nezere).
To máš pravdu že alza prestrelila tu cenu - a dá sa nájsť o dosť lacnejší ten pc ale mňa skôr zaujímalo či sú nejaké alternatívy k tomu.
Lebo staré počítače mám na ktorých by to mohlo bežať ale to kto bude za nich elektrinu platiť keby ten desktop starý bežal non stop.
Našiel som na internete že existuje dokonca rozšírený model tohto raspberry čo má 1giga ddr 3 a sata port čo by sa mohlo neskôr hodiť tak rozmýšľam že ten by mohol byť do budúcna lepší.
atom uz neni ani dedusko, ale rovno pra pra dedo
Uz nejaky ten piatok su ovela lepsie alternativy (lepsia spotreba, vykon niekolkonasobne vacsi, a cena v norme)
Bude to bežať na raspberry, už som ho objednal z jedného obchodu u nás. Utorok bude.
Ale otázka znie aký disk do neho respektíve otázka znie - čo je rýchlejšie a lepšie pre operačný systém ak použijem ako pevný disk
SD kartu alebo bude lepší usb kľúč 2.0, Predbežne tam pobeží linux aj keď na tom nezáleží.
Čo si o tom myslíte možno niečo je rýchlejšie alebo spoľahlivejšie alebo to znesie viac prepisov...
Trosku obnovim tuto temu, tiez som mal RPI ako mini server. V tejto dobe uz RPI3, kde som mal rozbehanu sambu, radarr, sonarr, torrent a este zopar sluzieb. System bol na SD karte a po par mesiacoch sa pokazil, resp. na SD karte sa pokazila tusim particia. Chcem sa opytat ci ma vyznam RPI ako dlhodoby mini home server, kedze SD karty maju zivotnost 10 000 - 100 000 zapisov a predpokladam ze system zapisuje dost casto.