Práčka
-
aviceN
Guru
- Kontaktovať používateľa:
Práčka
Zdravim, mam otazku z ineho sudku, mamke sa pokazila pracka, tak by sa rada pozrela po niecom novom, oprava sa neoplati, kedze by to vyslo draho...toto su podmienky, ktore mi dala:
-spredu plnena
-otacky odstredovania min. 1200
-cca 6kg pradla
-sirka max. 64 cm
-uspora vody
-cena cca 300-350 e
Snad sa najde niekto, kto ma prehlad aj v tomto...dakujem
-spredu plnena
-otacky odstredovania min. 1200
-cca 6kg pradla
-sirka max. 64 cm
-uspora vody
-cena cca 300-350 e
Snad sa najde niekto, kto ma prehlad aj v tomto...dakujem
Re: Práčka
Kukaj znacky ako Gorenie, Wirlpool, Electrolux, Zanussi
Tie su pomerne dobre a hlavne s normalnym servisom. Najdu sa aj ine ale dalej uz prehlad nemam.
Na usporu vody nekukaj, to ma dnes kazda pracka. Nejake A+++++++++ je uplne irelevantne. Prave naopak, ak je pracka s brutal mega super usporov tak sa to len je*e (zlozita riadiaca jednotka)
btw co bolo so starou prackou? foter je servisak tak mam celkom prehlad
Tie su pomerne dobre a hlavne s normalnym servisom. Najdu sa aj ine ale dalej uz prehlad nemam.
Na usporu vody nekukaj, to ma dnes kazda pracka. Nejake A+++++++++ je uplne irelevantne. Prave naopak, ak je pracka s brutal mega super usporov tak sa to len je*e (zlozita riadiaca jednotka)
btw co bolo so starou prackou? foter je servisak tak mam celkom prehlad
-
aviceN
Guru
opytam sa na to a dam ti vediet
-
Ryan Giggs
VIP
Whirpool? To ma kazdy druhy v mojom okoli a pekneho slova som nepocul. Ja zas od servisakov pocuvam Bosch, Siemens, AEG. Kazdy ma asi ine skusenosti.
Ja som akurát piatok kúpil tento model http://pracky.heureka.sk/electrolux-ewp1064tdw/
a) kúp overeného výrobcu, Whirpool sa možno kazí, ale máš k nemu najlepší servis, podobne Electrolux, Gorenje, Samsung... Philco a podobné divočiny by som nekúpil
b) energetická trieda je úplne irelevantná, rozhodoval som sa medzi jednou Gorenje A+++ a mala na chlp rovnakú spotrebu ele./vody ako táto Electroluxka A++
c) vysoké otáčky sú super, ale čím vyššie tým viac máš prádlo pokrčené a ak nemáš sušičku, veľmi vysoké otáčky strácajú zmysel
d) dôležitý údaj je hmotnosť náplne, obecne čím vyššia tým lepšie na druhej strane napr 8 kg práčka do 2-člennej domácnosti je zbytočne veľká
e) dobré funkcie sú odložený štart, najmä ak máš nočný prúd alebo aj 6. zmysel
Electrolux u mňa nakoniec vyhral kvôli brutálnej veci a tou je TimeManager, ktorú má patentovanú a neponúka ju žiadny iný výrobca.
a) kúp overeného výrobcu, Whirpool sa možno kazí, ale máš k nemu najlepší servis, podobne Electrolux, Gorenje, Samsung... Philco a podobné divočiny by som nekúpil
b) energetická trieda je úplne irelevantná, rozhodoval som sa medzi jednou Gorenje A+++ a mala na chlp rovnakú spotrebu ele./vody ako táto Electroluxka A++
c) vysoké otáčky sú super, ale čím vyššie tým viac máš prádlo pokrčené a ak nemáš sušičku, veľmi vysoké otáčky strácajú zmysel
d) dôležitý údaj je hmotnosť náplne, obecne čím vyššia tým lepšie na druhej strane napr 8 kg práčka do 2-člennej domácnosti je zbytočne veľká
e) dobré funkcie sú odložený štart, najmä ak máš nočný prúd alebo aj 6. zmysel
Electrolux u mňa nakoniec vyhral kvôli brutálnej veci a tou je TimeManager, ktorú má patentovanú a neponúka ju žiadny iný výrobca.
-
aviceN
Guru
dakujem za rady, idem si pozriet nieco ohladom toho 6. zmyslu
-
Ryan Giggs
VIP
6. zmysel už ma v podstate každa pračka. To si nejako zvlašť stražiť netreba.
-
aviceN
Guru
Co poviete na tuto? http://www.tpd.sk/katalog/velka-biela-t ... tail=26766
To je skoro to isté, čo som kúpil ja a určite splní vaše nároky. TimeManager je skvelá vec.
Určite nekupuj žiadnu práčku od Samsungu. Jednu máme doma. Budúci rok vo februári bude mať tri roky a už mala menený bubon kvôli ložisku. Teraz je to isté ložisko znova hlučné ale záručnú opravu neuznali. Takže pôjde na smetisko a tiež budeme kupovať inú.
Ja by som tiež nešiel do Whirpool. Mali sme zhora plniteľnú, po 2 rokoch sme vymenili za AEG.
Nedá sa ani porovnať...
Jo a už sme mali pokazený aj AEG a jak som zavolal do servisu, na druhý deň bol u nás technik. Pokazený bol lebo sme vyprali vela vecí s vreckovkami
Nedá sa ani porovnať...
Jo a už sme mali pokazený aj AEG a jak som zavolal do servisu, na druhý deň bol u nás technik. Pokazený bol lebo sme vyprali vela vecí s vreckovkami
Ešte by mohol niekto napísať ako to je.. lebo Electrolux-AEG-Zanussi je tuším jeden koncern a tak podobne.
-
aviceN
Guru
no, k tomuto som sa aj ja dostal, ze spajaju electrolux s AEG, ako to je?
AEG je dajaká podznačka Elektroluxu.
aeg je drahsia electrolux, technologicky modernejsia, patri pod electrolux
-
hrban
Addict
tak oživím tému, tiež zháňam práčku + sušičku, jednu som si vyhliadol, ale nemám poňatia ako to je s tou značkou teraz
https://www.alza.sk/hotpoint-ariston-aq ... 528142.htm
kedysi boli aristonky kvalitné železo, ale časi sa zmenili tak by som potreboval vedieť či sa to oplatí alebo nie.
Práve tá má veci, ktoré sa mi hodia, hlavne 11kg pranie a 7kg sušenie, iné požiadavky nemám, hlavne nech to perie a veľa, a nech to čosi vydrží. Ináč wifi a lan kábel v kúpelni nemám takže samsung a ich inteligentné pranie nevyužijem. Viacmenej zháňam kvalitu s velkým bubnom a šetrnú k veciam, čo mám dobré skúsenosti bola kedysi Bosch Maxx sensitive a ja som ju dal preč...
https://www.alza.sk/hotpoint-ariston-aq ... 528142.htm
kedysi boli aristonky kvalitné železo, ale časi sa zmenili tak by som potreboval vedieť či sa to oplatí alebo nie.
Práve tá má veci, ktoré sa mi hodia, hlavne 11kg pranie a 7kg sušenie, iné požiadavky nemám, hlavne nech to perie a veľa, a nech to čosi vydrží. Ináč wifi a lan kábel v kúpelni nemám takže samsung a ich inteligentné pranie nevyužijem. Viacmenej zháňam kvalitu s velkým bubnom a šetrnú k veciam, čo mám dobré skúsenosti bola kedysi Bosch Maxx sensitive a ja som ju dal preč...
Môžem sa spýtať na čo potrebuješ 11 kg bubon? Nechcem rýpať, len ma fakt zaujíma do akých podmienok to ide, pretože pre 4 člennú rodinu je 8 kg až-až.
Ja so ženou sme dvaja a čistotný
a so 6 kg bubnom je to občas poloprázdne.
Ja so ženou sme dvaja a čistotný
-
hrban
Addict
Ono s malým dieťaťom (1 rok) sa plní bubon pekne rýchlo, hlavne ak chceš hneď po praní aj sušiť (čo ja chcem) tak máš max váhu 7kg, iné práčky majú s 8 kg bubnom sušenie len 3-4 kg a to mi príde fakt málo. Čo som pozeral review na tú práčku, tak je tam nejaký senzor čo kontroluje váhu a podľa toho láduje aj vodu, takže prať tam budem aj tak len max 7kg ináč sa sušenie nespustí. Práveže sušičky majú bubny oveľa vačšie a keď je to kombinácia (šušička práčka) máš buďto obrovský bubon, ktorý počas prania nevyužiješ alebo zas narvanú práčku, ale sušíš na dva razy alebo vonku, čo v NL nie je možné.
A vies o tom ze 11 Kg pracka je na 11 Kg pradla? Ked das menej tak prave tie senzory vahy ti zakyvaju a zablokuju start 
-
hrban
Addict
dnes sa tu cítim jak u debilov, akože vysvetli mi to, že keď je na práčke napísané, 11kg pranie 7kg sušenie tak ako to má kur*a fungovať ? Z toho čo píšeš, by som potom musel prať presne 11 kg, nie menej a potom z toho polku vybrať a sušiť, to mi znie ako pekná kktina... nehnevaj sa.
No nič, z manuálu k práčke som už stihol vyčítať, že ak sa perie do 7kg prádla a navolíš aj sušenie tak sa sušenie spustí, ak tam bude viac tak sušenie nespustí. ináč môžem prať aj jedno tričko ak chcem, spodná hranica nie je obmedzená... Takto to funguje u každej kombinovanej, a každá kombinovaná dokáže sušiť len max 50-60% maximálneho objemu bubna, čiže ak kúpim 7kg tak sušiť môžem max 3-4 kg čo je málo..
No nič, z manuálu k práčke som už stihol vyčítať, že ak sa perie do 7kg prádla a navolíš aj sušenie tak sa sušenie spustí, ak tam bude viac tak sušenie nespustí. ináč môžem prať aj jedno tričko ak chcem, spodná hranica nie je obmedzená... Takto to funguje u každej kombinovanej, a každá kombinovaná dokáže sušiť len max 50-60% maximálneho objemu bubna, čiže ak kúpim 7kg tak sušiť môžem max 3-4 kg čo je málo..