Android alebo WP?

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Yogi120
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Android alebo WP?

Príspevok od používateľa Yogi120 »

Je to asi ako s pc. Dokáže toho velmi vela, ale ak do neho budes len pchat a nerobit s nim sem tam poriadky , tak Ti bude blbnut. V technológií je to už raz tak.
vald
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa vald »

Yogi120 napísal:Vald: aky je rozdiel medzi tym, ked na pracovnej ploche budem rolovat do dola a hladat ikony alebo do stran?)(ako na androide :-) ) co tak vytvorit zlozku a do nej ikony? :-) vo vela veciach mas inak pravdu. Zas ak chces mat vsetko a kvalitne musis si zaplatit, to je zas jasne. Ak mas dobry výkonný fon, tak android je bezkonkurenčný.
O tom by sa dalo tiež podebatovať a okrem toho nie každý je ochotný vysoliť zo 500€ za kvalitný mobil z Androidom. To už za tie prachy pomaly dostane I-phone.
No a čo sa týka tých ikon, tak to nie je až tak úplne jedno, pretože po prepnutí na ďalšiu obrazovku zase treba počkať až systém načíta všetky ikony. Nie že by to bolo až také dôležité pri výbere, ale predsa.
Ja som mal možnosť skúsiť aj Android, aj WP8 a tak som mal možnosť ich aj porovnať, ale súhlasím s tým čo píše Johnnny - je to niečo za niečo a to už si musí každý rozhodnúť sám.
Ja som uviedol len zopár vecí ktoré mi momentálne napadli; isteže je toho viac, ale to už nie je problém si vyhľadať.
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Neviem aky mobil s androidom si skusal ale ja som ich mal nejakych 5 (vlastných) a rukami mi ich prešlo desiatky a nieco ako docitavanie ikon som este nevidel a to hovorim o fonoch rôznych tried. Mozno tak pri fone s malou pamäťou ak doslo sem tam k restartu launcheru a to isto nie je štandardne správanie androida. . Pises za tu cenu iphone? A to povazujes za nejaku vyhru ci dobru kúpu?
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Asi tak nejak. Mal som viacero androidov v rukach a NIKDY som nevidel, ze by sa nacitavali ikony pri prechadzani z obrazovky na obrazovku. Ako bolo spomenute, mohol niekedy padnut launcher ak mal fon velmi malu RAM, ale aj to sa stava zriedka.
K iPhonu: radsej Android ako iPhone za tu cenu a to uz asi radsej aj WP ako iPhone. Podla mna ziadna vyhra kupovat iPhony. Od mapplu tak akurat tablet, nic viac.
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Johnnny »

Hosi, poviem to asi takto. O tom, ze je Android obecne najschopnejsi mobilny OS na trhu vie kazdy a nik sa o tom s vami nehada. Obcas sa najde nieco co vie iOS alebo WP navyse, pripadne lepsie nez Android, ale nie je zrejme nic co by sa po par upravach s Androidom robit nedalo. Mal som Nexus 7, takze viem co ta hracka dokaze. Ak by bol ten system teda tak funkcny a tak spolahlivy, preco by potom vobec ludia prechadzali na nieco ine ?
laforez
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa laforez »

Uz to tu tlacite do flamu. Toto bude nekonecna vojna, kazdy si obhajuje svoje a kazdemu aj vyhovuje nieco ine...
K tomu co ste sa bavili o tom scrolovani obrazoviek. Ak sa chces dostat v androide napr na stvrtu obrazovku, musis 3 krat swipnut, na wp iba raz scrollnes dole.
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

No hlavne sa bavime o lacnych modeloch. Zatial co high-end u Androidu je aspon istu dobu funkcny, low-end u Androidu povazujem za nastroj masochizmu, takze tu je volba asi jasna ...
Yogi120
Light Professional
Light Professional

laforez napísal:Uz to tu tlacite do flamu. Toto bude nekonecna vojna, kazdy si obhajuje svoje a kazdemu aj vyhovuje nieco ine...
K tomu co ste sa bavili o tom scrolovani obrazoviek. Ak sa chces dostat v androide napr na stvrtu obrazovku, musis 3 krat swipnut, na wp iba raz scrollnes dole.
Mne to nepripada ako flame. Vsak sme na fore a preberame nejaku temu a k tomu patri to, ze clovek povie nejaky nazor a argumenty......
Takze - je vidno, ze mas s androidom malo skúsenosti, ked pises, ze jedna z jeho nevyhod je práve to, ze ikony na obrazovke a prístup k nim je zlozitejsie ako na wp. Praveze on v tomto smere ma najviac možnosti a vyhod. Je len na užívateľovi a jeho sikovnosti ako ich využije. Mozes si nechat aj jednu obrazovku na ktorej budes mat zlozky podla kategórii a vnich svoje ikony, napr. Internet, hry, kontakty atd, atd, ...... alebo, najcastesie aplikacie vyvolávať gestami ako mam napr. ja, fotak spustim tak, ze len potiahne prstom po obrazovke do dola, cize sa nemusim ani pozerat na mobil a dokazem ho zapnúť, proste v tomto je adroid dokonalý ako sa da prispôsobiť.
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Johnnny napísal:Hosi, poviem to asi takto. O tom, ze je Android obecne najschopnejsi mobilny OS na trhu vie kazdy a nik sa o tom s vami nehada. Obcas sa najde nieco co vie iOS alebo WP navyse, pripadne lepsie nez Android, ale nie je zrejme nic co by sa po par upravach s Androidom robit nedalo. Mal som Nexus 7, takze viem co ta hracka dokaze. Ak by bol ten system teda tak funkcny a tak spolahlivy, preco by potom vobec ludia prechadzali na nieco ine ?
Kazdemu len nemusi vyhovovat jeho zložitosť, ktora je dan za to ake ma moznosti, tak ako aj jeho stabilita v určitých prípadoch. .. Ano, najdu sa taki ktorí prejdu z androida na iny os , ale podla mna je viac takych, ktori prejdu z ineho os práve na android.
Je malo veci ktore android nedokaze a ine os ano aspon mne sa ich nepodarilo nájsť, ked som si prezeral fony z wp a ios, zato je veľmi vela veci ktore dokaze len adroid. Tot moje skusenosti a moj nazor. Nikomu neberiem ten jeho.
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Ale to je predsa samozrejme. Ak by som sa ale riadil diskusiami, tak viac ludi prechadza z Androidu. Ale ako som povedal, za predpokladu, ze by bol Android skutocne tak rychly, stabilny a spolahlivy podla mna vzhladom k jeho moznostiam neexistuje ani pol dovodu prejst na iny system. Napriek tomu to ludia robia. Koniec koncov, nedavno ked som zvazoval ze dam Androidu poslednu sancu kupou Nexusu 4 som si cital co bude obsahovat 4.3. Jednym zo zlepseni je pridanie TRIMu, pretoze obecne znamy problem Androidu je, ze casom sa spomaluje. Ak si je tohto vedomy aj samotny Google, tazko by som sa nechal v niektorych diskusia presvedcit bandou adolescentov ktori maju z povodneho Androidu maximalne mailoveho klienta, ze je to v skutocnosti inak ...
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Stale je tu jeho zložitosť ktora nemusi kazdemu vyhovovat, ako som uz pisal. Ta nemusi kazdemu vyhovovat. Je to predsa tak jednoduche. Ak chces fon na bezne veci ako net, mail, volanie, chat, tak Ti postaci aj wp a to za dobru cenu. Ak chces telefon, ktory si vies uplne prispôsobiť k obrazu svojmu, rad sa hras a chces mat z fonu doslova multimediálne zariadenie plne moznosti, a nástrojov, musis si priplatiť (za co dostanes aj kvalitny hw ako dobry fotak, dispel atd. ) a zadovazit si lepsi fon z androidom. Uz potom si len osvojiť nejake zaklady o androide aby si si ho vedel prisposobit a zachoval si pri tom aj stabilitu. Rovnako ako je to aj pri praci s pc.
laforez
Light Professional
Light Professional

Yogi120 napísal: Mne to nepripada ako flame. Vsak sme na fore a preberame nejaku temu a k tomu patri to, ze clovek povie nejaky nazor a argumenty......
Takze - je vidno, ze mas s androidom malo skúsenosti, ked pises, ze jedna z jeho nevyhod je práve to, ze ikony na obrazovke a prístup k nim je zlozitejsie ako na wp. Praveze on v tomto smere ma najviac možnosti a vyhod. Je len na užívateľovi a jeho sikovnosti ako ich využije. Mozes si nechat aj jednu obrazovku na ktorej budes mat zlozky podla kategórii a vnich svoje ikony, napr. Internet, hry, kontakty atd, atd, ...... alebo, najcastesie aplikacie vyvolávať gestami ako mam napr. ja, fotak spustim tak, ze len potiahne prstom po obrazovke do dola, cize sa nemusim ani pozerat na mobil a dokazem ho zapnúť, proste v tomto je adroid dokonalý ako sa da prispôsobiť.
Neviem kde si videl, ze som napisal, ze to je nevyhoda androidu. Ja som len napisal, ze to je rozdiel. Kazde z toho so sebou nesie urcite vyhody a nevyhody.
S androidom mam dostatok skusenosti. Neviem, co take prevratne robis na telefone, ale na to co vyzaduje 95% ludi staci wp a na 99% veci staci ios. Pre mna je zakladna poziadavka aby ten telefon fungoval v kazdej chvili, aby som sa mohol nan spolahnut a toto som bohuzial pri androide nedostaval - naposledy sgs3. Po dobe neustale lagovanie, pol minuty cakanie na odozvu, nemoznost zdvihnut, nechodenie mailov, nemoznost komunikacie s yahoo a hlavne ked som nieco chcel riesit tak googli, pobehaj fora a hladaj riesenie. Ked niekto na to mas cas, tak prosim, takemu cloveku to vyhovuje. Mne nie, ja sa len potrebujem na to zariadenie spolahnut. A zvlast v takejto cenovej kategorii mu jednoznacne odporucam wp, aj ked ho nemam. Ale sam si ho idem zadovazit ako pracovny telefon.
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Citujem: " Ak sa chces dostat v androide napr na stvrtu obrazovku, MUSIS 3 krat swipnut, na wp iba raz scrollnes dole."...
- Podla toho mal niekto usudit, ze mas akoze skusenosti s androidom? Kedze nieco akoze "MUSIS" kvôli niecomu spravit? Preco si to potom spomenul, ked to neberies ako nevyhodu? Ja take nieco povazujem za nevyhodu (ked nieco musim) , .a za nevedomost, ak niekto nieco take napise napriek tomu, že v tomto prípade určite nemusi, pokiaľ vie ako na to (cize nie je v tomto smere nevedomy) .... fungujem na androide uz dost vela rokov a naucil som sa s nim pracovať tak, aby fungoval spolahlivo.(opakujem sa) ako aj napr . pc. Vyuzivam fon s androidom velmi, ale nebudem tvrdit, ze tie najpodstatnesie veci by som nespravil aj na fone s wp. Urcite ale nie tak komfortne. Vela veci co mi ulahcuju a spríjemňujú prácu a zivot by som na wp fone urcite nenasiel.
vald
Light Star
Light Star

To že je android najmasovejčí OS ešte nezanamená, že je najlepší. Každý kupujúci si v prvom rade spočíta svoje finančné možnosti a na základe toho koľko je ochotný investovať do nového stroja si vyberá z toho čo je momentálne na trhu. Také HTC one pod 500€ asi ani nekúpite a za tú sumu sa dajú kúpiť dva už slušné stroje z WP8.
Inak mal som HTC One V a tam načítavanie ikon, stránok, aplikácii a pod. rozhodne nebolo bezproblémové. Prečo HTC one V? Mal som svoj finančný limit, tak preto. Od toho sú resp. vtedy boli ešte slabšie stroje, rovnako ako aj lepšie, takže som volil zlatý stred. Mal som tiež pár dní požičaný Samsung galaxy, presný typ si nepamätám, a tam to bolo o trošku lepšie hoci tiež žiadna sláva.
Chcel som tým povedať len to, že množstvo dostupných aplikácií pre Android nemusí byť vždy výhodou. (skúste si ich posťahovať 5 a skúste si ich posťahovať 30. Hneď uvidíte ten rozdieľ). Pokiaľ je systém v základe dobrý a nie je nutné ho "vylepšovať" dodatočnými aplikáciami už to samo o sebe je výhoda.

V čase, keď som kupoval HTC One V začínala distribúcia Nokie 800, ale každý mi odporúčal niečo z androidom. Dnes mnohým z nich vidím v rukách Nokie. (ktovie prečo?)

Mimochodom čo znamená " mal som v rukách desiatky fonov"? Mal som každý z nich v ruke 2 minuty? 2 dni? 2 mesiace?

Viem že načítavanie ikon/aplikácií je taká maličkosť, že pri výbere nového stroja to nehrá zásadnú úlohu. Išlo len o ilustrovanie jedného z rozdieľov správaní OS.
Sečteno potrženo: Všetko závisí od toho aké kritériá si kladie nový zákazník pri kúpe nového stroja.
Tie moje boli asi takéto:
1. - Nový mobil v strednej triede v pomere cena/výkon za slušnú cenu.
2. - Prevedenie, desiqn, odolnosť, a pod.
3. - Spoľahlivosť značky, spokojnosť iných zákazníkov, odb. recenzie
4. - Možnosti a prehľadnosť systému (t.j. čo všetko mi konkrétny stroj prinesie)

Nechcem v žiadnom prípade odrádzať priaznivcov Androidu. Uviedol som len moje osobné skúsenosti z obomi systémami. Pokiaľ to niekomu pomôže fajn, ale ak sa to niekomu nepáči tak to už je len jeho problém.
Opakujem ešte raz: Vyjadril som len svoj osobný názor na základe mojich osobných skúseností! To je všetko.
Skilex2
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa Skilex2 »

ake je to mat windows na mobile? hrate tam hry a mate ofice? neseka to?
vald
Light Star
Light Star

Skilex2 napísal:ake je to mat windows na mobile? hrate tam hry a mate ofice? neseka to?
V mojej Nokii Office je, sekať nič neseká ani nemrzne. Hry tam dostupné samozrejme sú. Ak je problém tak maximálne z výdržou batérie, ale to je myslím problém všetkých mobilov sa väčším displejom. Ako som už uviedol treba si zvyknúť kde čo hľadať. Ja som sa zorientoval rýchlo.

PS: mrznutie spôsobovali v minulosti vraj pamäťové karty, ale to už je vyriešené. Tiež nie je pravda, že baterka v mobile hrká. Teda aspoň u mňa nehrká.
Yogi120
Light Professional
Light Professional

vald: nik nikomu nekaze do fonu inštalovať 30 aplikácií. (aj ked v pripade lepsieho fonu nieje problem ani 50) To som tym nechcel povedat. Ale to, ze je vyhodou ked tych 5 aplikacii si vyberieš zo 100 podobnych, cize tie najviac vyhovujuce. Tym " preslo rukami" som myslel to, že mam taku "uchylku" - ked som s nejakym známym a mam cas, tak si zvyknem o neho fon požičať a preskumat co je to za kusok, dalej sa par znamym "staram" o fony v podobe flashovania noveho alebo ineho fw, plus mam znameho v orange ktory mi da omakat kazdy mobil co ma zaujima a ma ho v predajni. .. Ja Ti tvoj nazor samozrejme neberiem. Ja pisem len ten moj získaný tiez svojimi skúsenosťami.
laforez
Light Professional
Light Professional

Niekto z vas ste tu rozoberali, ze na androide musis prejst a pockat na "vykreslene" ikoniek a otom znova na dalsiu stranu. Ja som tymlen chcel povedat, ze povodny majitel mal zrejme na mysli, ze musi viac krat swipnut, pricom na wp len raz scollne. Vyhoda to moze byt, ale pre niekoho to moze byt aj nevyhoda.
Ja ti neberiem, ze si s androidom spokojny, to je len dobre, ze si rad. Ja som androidy vyskusal a potom som presiel na iphone. Az pri nom som pochopil ake moze byt vsetko jednoduche, rychle a hlavne nemusim s tym telefonom nic nastavovat, len ho pouzivat. Ked chcem na nieco app, tak ju najdem a hned na prvy raz funguje. A to je nieco co som pri sgs3 nikdy nebol schopny dosiahnut, o rychlosti a vyladenosti toho systemu s ostatnymi periferiami ani netvrdim. A s tym telefonom len netelefonujem, vyuzivam ho viac ako akykolvek znamy s androidom...
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Paradoxne u mna je to zas tak, ze uz znameho co ma iphone ani nema :-) (vsetci presli na android) a kedze su to vsetko bývali majitelia iphonov, nemusim pisat v akej cenovej kategórii si tie android fony pokupili :-) to asi aj vysvetluje ich momentalnu spokojnost :-)..
laforez
Light Professional
Light Professional

Ved ako vravim, kazdy mame ine poziadavky. Ja co mam znamych, tak drviva vacsina presla na iphony. Vsetci ostali a su spokojni a uz by sa nikdy nevraciali (jeden sa musel nutene vratit, lebo mu ho ukradli a uz zhana dalsi). Ako hovorim, kazdy mame ine poziadavky...
Napísať odpoveď