zarobok v zahranici

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: zarobok v zahranici

Príspevok od používateľa begbeee »

V share-house pokojne ubytko za 200+ a strava ako mnohý spomínajú nejde moc cez 100, drahší je hlavne alkohol.
Minimálka je tuším 980 libier teraz, čo je niečo málo cez 6/hod z tohto pohľadu je skoro 7 slušný zárobok.
Má to však veľké ale!
Mať istú prácu je v UK teraz veľký luxus, skôr je to tak, že ju "predajú" nejakej agentúre a bude rada za 60 hodín mesačne.
Rovnako bolo spomenuté, že nie je sklad ako sklad..iné je baliť handry a elektroniku a iná je práca v potravinárskom sklade. Ktorá je lepšia nemusím hovoriť.

Takže môže to skončiť ako veľmi príjemná brigáda s pekným čistým ziskom cez 1000€ za 2 mesiace a môže to skončiť aj ledva prekrytými nákladmi /ak vôbec/ a neslávnym príchodom domov. O týchto prípadoch sa ale moc nehovorí, skôr má každý otcovho koňa bratranca v UK, ktorému sa náramne darí.

Vo všeobecnosti - UK už zďaleka nie je to, čo bývalo, Írsko jakbysmet. Najväčšia ryža je v súčasnosti Nórsko, Švédsko, Holandsko a čiastočne Dánsko a Belgicko.

//autoeditácia príspevku (menej ako pred minútou)
Pamätám chlapov, ktorí po 2 mesiacoch v mäsových skladoch Tesca vyzerali ako vojnoví utečenci z Kambodže. Vlhko, -18°C a 5-6 nočných do týždňa rýchlo preverí odhodlanie zotrvať v UK.

Ja som mal viac šťastia, tovarový sklad, makal som jak drak, v čase keď minimálka bola ešte pod 6 som dokázal zarobiť skoro 500 libier *týždenne*...a aj tak to nestačilo na TPP, bol som len agentúrna mrdka, aj keď som makal oveľa viac ako TPP. Dalo to zabrať ale príjem 2000€ mesačne za nekvalifikovanú robotu je jak sen na Slovensku...ale tiež to bola drina. Nohy som si po 3 mesiacoch necítil a v priebehu 6 týždňov som mal dokopy voľné 2 dni, nebol nadčas, ktorý by som nezobral.

Niektorí to flákali a boli doma s holou po 2 mesiacoch.

//autoeditácia príspevku (menej ako pred minútou)
Prirátaj k tomu priateľku, čiže náklady klesajú a po návrate sme si po necelom roku v UK obaja kúpili viac ako slušné jazdenky. Boli sme tam asi 3/4 roka.
Gulli
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Gulli »

6,50 je bieda podla mna i ked momentalne makam za 5 :/. Priatelka robila 3 roky v londyne zakazdym ako letna brigada, pochvalovala si no nejak extra nezarobila skor si chvalila prazdniny ako take v UK.
Kedze je tema o zarobkoch v zahranici tak sa moze podelit o skusenosti v Rakusku kde som pracoval ako cateringovy casnik s nastupnym platom 9,95 na hodinu a v priebehu troch mesiacov to bolo zvysene na 10,65 co vsak uz bolo maximum. Robilo si 12tky 14 tky a dokonca aj 16tku som zazil, fyzicky velmi namhave ale oplatilo sa to clovek si zajednal 10 sluzieb v mesiaci podla toho jak mu vyhovovalo a mal 1200e pricom ubytko sa da zohmat do 300 eur na mesiac, jedinym problemom je rec treba vediet perfektne po nemecky a anglicky. Teraz robim na poste ako letna vypomoc a za 5 na hodinu sa o 4,30 neoplati robit podla mna... potom uz mam len z mladi skusenosti zo strazenia bikov Na kupku za 50 sk na hodinu :D
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Kks si pamatam ked som bol fagan mi prischla taka brigada kde som si lahkou manualnou pracou zarobil od 10 do 30 tisic korun za vikend.
Vidim, ze casy sa dost pomenili :mrgreen:
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

:smt118 ? alebo ako si si mohol zarobit 30k za vikend?
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Znamy dostal zakazku zabezpecit nejake priestory na filmovanie pre nejaku telku (narkoza tusim)
Ja osobne som robil predlzovacky. Neskor rozvodove skrine.
Moj popis prace bol asi taky ze som si dosiel s fotrom pre cca 500kg kablu do skladu, par krabic koncoviek a sup ho dom, do treniek, pustit hudbu, a dokola odblankovat, napinovat, osadit, zasrobovat, skusacka-pipipip- dalsi...
za jednu som dostal 120 SK.
mmisata
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa mmisata »

Chlapi pokračujem v téme- ako si nájdem nejakú prácu v Anglicku? Preferujem túto krajinu lebo viem dosť dobre po Anglicky a chcem si trošku preveriť svoje znalosti, ako aj privyrobiť. Poznáte nejaké overené agentúry alebo niečo ako by som sa tam mohol dostať?
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

O tom je tu tém habadej. Okrem toho, nič si nešpecifikoval - čo to znamená "dosť dobre po anglicky", aké máš vzdelanie, aké máš skúsenosti, čo chceš robiť, v akom odvetví, kam chceš ísť a podobne. A čo sa týka agentúr - skús sa im vyhýbať.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

ak pojdes cez agenturu tak si znalost anglictiny mozes radsej zdokonalovat u nas v jazykovkach pretoze ta vacsinou supnu do prace s poliakmi, slovakmi a cechmi
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

"dost dobre" znamena, ze ked na teba native speaker, najlepsie mlady, prehovori osobne alebo v telefone, tak budes pozerat ako tela na nove vrata ;) je to tak. akcent, narecie a slang ta v skole nenauci nikto a americke filmy a serialy ta nespasia.
ked agentury, tak len domace. takze prides sme, vybavis si papiere, ucet v banke a vsetko co potrebujes, aby si tu mohol pracovat a s refrenciami nacvalas do agentury.
mmisata
Amateur
Amateur

Takže v podstate je mi jedno akú prácu. Podmienkou pre mňa je že nechcem ísť zbierať ovocie a podobné plodiny.

A keďže neodporúčate agentúry, ako inak? Zabudol som upresniť že tam nechcem ostávať nejak extra dlho- pol roka maximálne.
jackb
Redeemer
Redeemer

ja som mal na mysli agenturu miestnu. takze postup: najst byvanie, vybavit NINo, otvorit si ucet, zajst do agentury. najdes si adresu a pojdes osobne. pred tym im zavolaj kedy mozes prist, lebo niektore nepustaju ludi, ktori nemaju dohodnuty appointment...
mmisata
Amateur
Amateur

jackb napísal:ja som mal na mysli agenturu miestnu. takze postup: najst byvanie, vybavit NINo, otvorit si ucet, zajst do agentury. najdes si adresu a pojdes osobne. pred tym im zavolaj kedy mozes prist, lebo niektore nepustaju ludi, ktori nemaju dohodnuty appointment...
Ajo toto sa mi páči. A čo tak sa z domu s miestnou agentúrou skontaktovať a dohodnúť sa s nimi tak? Nebudú mať s tým problém?
jackb
Redeemer
Redeemer

ked ti povedia ze maju pre teba termin o dve hodiny, ci zajtra asi si nepomozes :)
plus mam pocit, ze bez NIN sa s tebou o robote ani nikto nebude rozpravat. a musis to brat tak, ze na kazdu poziciu caka zastup inych imigrantov, takze nemas cas spekulovat a kym nie si top vo svojom odbore, nikto na teba cakat nebude.
mmisata
Amateur
Amateur

Čo je to to ‘NIN‘?
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

National Insurance Number
KE10
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa KE10 »

zdravim
potrebujem radu ohladom agenturi vie mi niekto poradit ktoru mam kontaktovat?na profesii je ich plno maju tie iste podmienky zaujmam sa o pracu v sklade
jackb
Redeemer
Redeemer

Staffline.co.uk :)
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

jo staffline, priprav sa, ze budes robit pod polskym vedenim
jackb
Redeemer
Redeemer

so Staffline je aspon istota, ze neide o ojepodvod ako u agentur, ktore posobia u nas. mudrlanti pytaju cez internety prachy a ked prides na miesto, tak ani job mat nemusis, alebo vacsina tvojej vyplaty pojde agenture
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

to ano, v tomto smere som bol spokojny, ze ma nikto neodrbal..len som cakal, ze pre nich budu pracovat domaci
Napísať odpoveď