Android alebo WP?
Re: Android alebo WP?
Tiež netreba zabúdať, že pred pár rokmi bol jediný schopný systém iba Android. Windows mobile a po ňom Windows phone 6 - 7 bol dosť biedny a Iphony boli sakra drahé. Preto som rád, že dnes je situácia už oveľa lepšia. Treba si uznať, že veľa zákazníkov si vyberá Android práve preto ak nie iba preto, lebo ho pozná a k WP8 pristupujú ešte z nedôverou. Toto ale nebude naveky. Do akej miery bude WP8 konkurencie schopný ukáže až čas, ale už len jeho príchodom prišiel zároveň Androidu vážny konkurent a to je len dobre, pretože oba tábory budú nútený si udržať krok aby im zákazníci nepoutekali ku konkurencii. Dokonca už aj vychýrené Iphony odvtedy klesli na cene, hoci len nepatrne. Táto technika veľmi rýchlo stárne a dnešný zákazník je čoraz náročnejší.
S tou konkurenciou mas pravdu, dobre by bolo, hlavne pre nas zakaznikov. Len adroid je uz dost daleko od nej, hlavne co sa predajnosťi google zariadení tyka a to bude mat tiez veľký vplyv na celkovy vývoj dalsej predajnosti, keďže tym, ze si ludia kupujú nejaku znacku ci systém vzniká urcita komunita a ludia su uz tak nastaveny, ze do nej budu chciet patrit. Dokazom toho je aj to, ze predajnost lowend fonov s androidom je stale dobra a to napriek tomu, že take fony su nic moc co sa stability alebo funkcnosti tyka. Proste ludia ho uprednostia aj napriek tomu ze za tu cenu by mali o dost kvalitnejsi fon napr. s wp. Ludom ako sa zda viac vyhovuje mat viac moznosti ako stabilita ci maximalna funkčnosť. Dalsia vec je pocet výrobcov, ktorí preferujú wp vo svojich zariadeniach.
Ale to vobec nie je pravda. 85% ludi ani nevie aky tam ma system. Kupuju podla vzhladu. A jedina lowend nokia doteraz bola len lumia 520 a pekne vidiet ako zahybala penetraciou wp na trhu. Low end androidov je ako maku. Doteraz tam android defacto nemal konkurenciu, pretoze wp bol zatial len v drahych kuskoch a apple neda svoj ios do lacnych telefonov. Teraz ked microsoft zacina vydavat lacne verzie, tak sa tie pomery trocha pomenia. Ludia nekupuju preto ze tam je android, staci im ze to je nokia, nokiu mali cely zivot a preto pojdu do nej - hovorim o vacsine. A dalsia vec je to co som uz spominal - wp je na slabsom zeleze ovela sviznejsi a to ludom staci ako padny argument, aj tak budu s tym len fotit, volat smskovat, mozno niekto obcas nejaka appka ci web. Jednoducho to je profil zakaznika co kupuje totalne low endy.
Neviem v akom svete zijem alebo zijes Ty ale ja som nokiu nevidel ani nepamätám, naposledy u jedneho uja pri lekarke a bola to tusim 3310.. No ale nespolieham sa na nahody v mojom okolí... http://www.dsl.sk/article.php?article=14229
Android ako sa zda je a aj bude najrozsiahlejší os a od toho sa bude odvijat aj jeho podpora ci už vyrobou zariadeni alebo aplikáciami
Android ako sa zda je a aj bude najrozsiahlejší os a od toho sa bude odvijat aj jeho podpora ci už vyrobou zariadeni alebo aplikáciami
Tak podiely wp rapidne narastli po uvedeni lumie 520. Tak vychadzam z tychto faktov. Ci si myslis, ze co ine by si ludia co si kupili lumiu 520 kupili? No predsa lacny android. Jasne ze android si udrzi stale vysoky podiel, ved to je zrejme z celej filozofie toho systemu. Google nepotrebuje na tom systeme zarabat, ulohou toho systemu je co najvacsia penetracia az moze presnejsie cielit reklamu. Vsak z toho google zije. Ale uz z logiky veci mozu lacne wp telefony ubrat len androidom, lebo nikomu inemu ubrat nemozu 
A co sa tyka tych aplikacii, tak to nie je len o podiele. Taky ios nie je najrozsirenejsi, ale aplikacie ma kvalitnejsie, aj podpora je na lepsej urovni.
A co sa tyka tych aplikacii, tak to nie je len o podiele. Taky ios nie je najrozsirenejsi, ale aplikacie ma kvalitnejsie, aj podpora je na lepsej urovni.
Tak pokial si lepsi analytik ako tí co pisali odhady na uvedenom webe, tak jo
. Aby sme sa rozumeli, mna by ovela viac potesilo ak by aspoň tri os boli rovnocenné bo cenova politika a aj celková podpora zariadeni by bola úplne niekde inde, ale som realista..
Takych analyz ti najdem dalsich x s uplne inymi vysledkami. To je varenie z vody. Vsak chod na to logicky, kedy predas svojich zariadeni viac? Ked si jediny na trhu, ci ked mas konkurenciu? Je jasne, ze wp cosi v segmente lowendov cosi androidu ukroji z podielu. Staci, ze si tu lumiu kupi jeden clovek a uz je jasne, ze cosi z toho podielu androidu cosi ubudlo v tomto segmente, inak by si ten clovek musel kupit android...
Vsak ja ani netvrdím, ze wp celkovo zanikne. Len ze android podľa všetkého bude stale top a tym bude aj naj vdaka jeho podpore a výrobcom ktorí z logických dôvodov budú prevazne vyrabat fony pre tento os. Preto pouzitie vyrazu ako konkurencia alebo konkurencie schopny je v pripade wp na mieste. Je to len firma ktora si vyraba fony pre urcitu malu (v porovnani s androidom) komunitu ludi.
Neviem co si predstavujes pod pojmom top system,ale ak najvacsi podiel na trhu, tak suhlasim. Uz som popisoval preco tomu tak je.
Preto lebo ma najlepsiu podporu, ponuka najviac možnosti, dostupny vo vsetkych možných zariadeniach od low az po highend. Vdaka tomu je sice sem tam problem so stabilitou ci kompatibilitou, ale vhodným výberom zariadenia a manipulaciou sním sa stava najlepsi os vo vsetkych smeroch, ktory ponuka takmer neobmezene moznosti uprav a vyuzitia a podla predajnosti a rozsirenia tohto os sa zda, ze ludom ide hlavne o to. Aspoň väčšine.
Nie som zaryty androista, daval som sancu inym os a priam som sa nutil do nich ale vzdy som sa vrátil k droidu bo ma práca s telefonom ma baví (co nemusi kazdeho) a ked si mam za niečo zaplatit, tak nech mi to dava aj volnost a moznosti. Ak budem chcieť fon len na volanie pripadne par beznych veci kupim si taky za pár supov, ale ja chcem ako aj väčšina od fonu ovela viac za tie peniaze
Nie som zaryty androista, daval som sancu inym os a priam som sa nutil do nich ale vzdy som sa vrátil k droidu bo ma práca s telefonom ma baví (co nemusi kazdeho) a ked si mam za niečo zaplatit, tak nech mi to dava aj volnost a moznosti. Ak budem chcieť fon len na volanie pripadne par beznych veci kupim si taky za pár supov, ale ja chcem ako aj väčšina od fonu ovela viac za tie peniaze
No ja pouzivam iphone a v nicom ma neobmedzuje, robim na nom este viac veci ako na S3.
-
galbavymartin
Light Professional
Podobne, iPhone využívam prakticky naplno čo sa o Androidoch nedalo povedať. Nemal som ich malo. Posledné dva roky som mal cca 26 zariadeni a 80% bol Android (Note2, SGS3, Nexus 4, Xperia S, Optimus G, L9 atd), WP (L800, L900, 8X, L920). Android aj na Note 2 nebol vždy 100% plynulý. Mna iOS vôbec neobmedzuje, hlavne každá app funguje tak ako ma. Ak je update systému mám ho okamžite, Note 2 dostáva 4.3 až teraz! Podpora okrem Nexusov, Xiaomi je veľmi mizerná, občas sa ale stane, že motyka vystreli. Napr. Snáď rýchly update G2. WP ma zatiaľ slabú podporu, Nokia sa síce snaží ale zatiaľ je sama.
Tema je sice wp vs android ale jediny android ktory ma ukojil bol uplne moj prvy na HTC hero. Potom len a len sklamanie. Doteraz vlastnim 2 androidy a ios, ktory mi vyhovuje viac. Wp som mal raz v ruke a vadilo mi prave to "scrollovanie". Je to ale o zvyku podla mna
Presne tak. Vsetko je sila zvyku a schopnosti. Ja som mal ios dva dni a zbavil som sa ho a uz som na neho ani nepozrel. SGS4 mam uz polroka a ziadny lag som nezaznamenal a to ho mam sakra na tuningovany
... Spravny launcher správne appky spravne nastavenia a mobil fici ako blesk a sluzi ozaj dobre a dokaze ozaj vela veci.
Ja teda neviem, ale nie je lepší systém ktorý už netreba dodatočne tuningovať? 
Polozme si otazku inak
Nie je lespi system, ktory sa da uplne tuningovat? Ja nepíšem, ze sa musi alebo ho treba, ale ze sa da, a to bez obmedzenia
tym sa stava kazdy fon jedinecny a da sa dotiahnut k dokonalosti podla predstav uzivatela. Treba len vediet tuningovat, lebo kazdy vie, ze aj tuningom sa da vec posrat 
Ty si nal ios dva dni a podla toho si ho odsudil?
ako mozes mat o tom systeme uceleny nazor, ked si ho poriadne ani nepouzival?
Asi mas vydareny kus, pretoze kolega ma sgs4 a ja tam teda lagy vidim.
Asi mas vydareny kus, pretoze kolega ma sgs4 a ja tam teda lagy vidim.
Stále si myslím, že pokial je niečo dobré už od základu, t.j. že to funguje dobre, tak už nie je potrebné to dodatočne vylepšovať. Keď je niečo perfektné (ako tu čítam), tak k čomu ešte tuning?
Asi záleží aj na tom čo všetko sa považuje za tuning. Bežné aplikácie samozrejme nie - to by človek ani počasie nesmel mať. Ja som mal na mysli tuning samotného systému jak píše Yogi.