Zdravím vedel by mi niekto pomocť vytvoriť na toto diagram ? lebo mne to akosi nejde
Hammingova vzdialenosť medzi dvoma reťazcami bitov je počet bitov v ktorých sa retazce odlišuju. To je možné vypočitat napr prostrednictvom funkcie XOR napr.:
A= 0100101000
B= 1101010100
A XOR= 1000111110
hammingova vzdialenosť H medzi týmito 10-bitovými retazcami je 6, pretože počet jednotiek vo vyslednom retazci je 6.
Vašou ulohou je určiť všetky možné retazce B, ak poznáte retazce A a Hammingovu vzdialenosť H.
Vstup nech sú dve celé čisla vačšie ako 1, N a H predstavujúce počet bitov a Hammngovu Vzdialenosť.
Ulohou je nájsť všetky možné variácie druhého reťazca B, ak je známa Hammingova vzdialenosť a zároven prvý reťazec A obsahuje samé nuly o počte N.
Ulohou je tiež oštetriť neplatné hodnoty čísel zadaných na vstupe. V takom prípade nech program vypíše oznam o chyb a ukončí sa.
Výstupom nech sú všetky možné kombinácie reťazca B, čiže všetky možné kombinácie retazcov o dlžke N bitov s počtom H jednotiek. Platí že počet takýchto retazcov je rovný kombinatorickému výpočtu C(N,H) teda všetky možné kombinácie s N-H nulami a H jednotkami, čo je možne vypočitať aj ako:
N!
-------
(N-H)! H!
kedže počet vystupov može byť veľmi vyskoý vstupne hodnoty N a H nech su obmedzené na intervaly 1<N<=10 a 1<H<=10
Ukažkový vstup:
N=4 H=2
Ukážkový výstup:
0011
0101
0110
1001
1010
1100
Vývojový diagram Hammngova vzdialenosť
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: Vývojový diagram Hammngova vzdialenosť
Domáce úlohy tu za nikoho robiť nebudeme. Pomôžeme ti opraviť chyby, ale musíš preukázať aspoň trošku snahy
Problémom je pre mna čast výpisu bitov , vobec nemám tušenie ako vypíšem všetky riešenia , nenapadá ma už nič nevedel som sa pohnúť či už pri náhodnom hádzaní jednotiek a nuliek za učelom vypisania riešení alebo zmenami čísel v roznych cykloch. Skúsil som rozne varianty ale asi som na toľko blbý že na riešenie nedokážem prísť..
-
weroro
Flash coder
Wegeta: audiotrack tým chcel povedať, že máš ukázať zdrojový kód, ktorý si zatiaľ napísal.
// hopla
// hopla
-
audiotrack
VIP
on má za úlohu nakresliť vývojak, nie napísať kod 
-
harrison314
Hardcore addict
Maly hint XOR, je sama sebe inverzna operacia => (A xor B) xor B = A
A neviem ci sa vypisom do dvojkovej sustavy musis vobec zaoberat, ved vo vyojovom diagrame si vies vymysliet akukolvek operaciu, ale ci to pouzit zavisi od cloveka co to bude opravovat.
A neviem ci sa vypisom do dvojkovej sustavy musis vobec zaoberat, ved vo vyojovom diagrame si vies vymysliet akukolvek operaciu, ale ci to pouzit zavisi od cloveka co to bude opravovat.
-
audiotrack
VIP
presne tak. Funkciu xor nemusíš rozkreslovať na rozdelovanie po bitoch a negácie. Je to proste funkcia, ktorá je základná a v každom jazyku už implementovaná. Výpis po bitoch by som tiež neriešil, to záleží od jazyku. V céčku je to záležitosť pár znakov pre printf kde definujem že to chcem binárne. To je už záležitosť implementácie a nie návrhu.
tvoj diagram bude mať načítanie vstupu, ošetrenie vstupu, vypočítanie 2^N, generovanie čísel od 0 po vypočítanú hodnotu, overovanie či má binárny zápis čísla H jednotiek
takže jedouchý cyklus, a dve funkcie. Overovanie vstupu (či sú iba jednotky a nuly) a overovanie počtu jednotiek
tvoj diagram bude mať načítanie vstupu, ošetrenie vstupu, vypočítanie 2^N, generovanie čísel od 0 po vypočítanú hodnotu, overovanie či má binárny zápis čísla H jednotiek
takže jedouchý cyklus, a dve funkcie. Overovanie vstupu (či sú iba jednotky a nuly) a overovanie počtu jednotiek