Poistné matice kolies - problém

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
energy00
King
King
Používateľov profilový obrázok

Poistné matice kolies - problém

Príspevok od používateľa energy00 »

Nazdar, takže pri výmene letných kolies za zimné sa nám stala nepríjemná vec, ktorej sa obáva každý majiteľ bezpečnostných matíc na kolesách a to je to, že SA STRATIL NÁDSTAVEC na povolenie / dotiahnutie matíc. Kartičku s originálnym číslom od toho už nemám, pretože pri kúpe auta sme to neobdržali (ani som nevedel, že niečo také vôbec je) takže doobjednať náhradu neviem.
Stretli ste sa niekto s týmto problémom ? Ako postupovať ? Koľko za to pýta servis ? Známy ma strašil sumou 30€ za jedno koleso....
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Re: Poistné matice kolies - problém

Príspevok od používateľa audiotrack »

známemu sa to stalo na bmw x5 a tam platil 50 za koleso. Treba ten šrob odpíliť, plus nový šrob. Na tvojom aute to možno bude lacnejšie, zrejme záleží od viacerých faktorov a aj či ti tam dajú zase bezpečnostný alebo obyčajný a pod. Skús sa popýtať priamo v pneuservisoch a budeš mať presnejšie info
energy00
King
King

no zatiaľ sa prikláňam k alternatíve navariť na bezpečnostnú matku ďalšiu - štandardnú 19tku a odkrútiť to...
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

energy: navar na to cosi a odkrut to... alebo sa popytaj v servisoch, mozno budu niekde mat tieto sady...
tacosi
Moderátor
Moderátor
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tacosi »

No ze si vypitali za jedno koleso 50€ je obycajne zdieracstvo a okradanie.
Typov bezpecnostnych nadstavcov zas nieje az tak vela a niektore servisy a pneuservisy su tym vybavene,a logicky nepyta sa za 1 kus,ale vcelku a nie takato suma.
Nic to,,,ved sme na Slovensku.
Juicy
King
King

Príspevok od používateľa Juicy »

Obehni vacsie pneuservisy je velka sanca, ze taky nadstavec budu mat niekde v sufliku. Urcite nebudes prvy s takym problemom, chalani uz budu vediet co robit, len sa vopred opytaj co to bude stat...
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

čo je to za auto ? značka ? sú to skrutky od výroby ? či to nevieš ? a veď daj foto, tieto štandardné stoja okolo 30€ sada, si zbehneš do predajne a kúpiš nové aj s nadstavcom, teda ak to nie sú nejaké super drahé špeci, do pneuservisov chodiť, tam si zapýtajú leda, že by si našiel nejakého normálneho mechanika, ale to som ja ešte nenašiel

//autoeditácia príspevku (13 Nov 2013, 7:54)
a to varenie je možné, len ak máš plecháče, tam to ide krásne, ak máš hliník a skrutky sú v dierke tak tam nenavaríš ani keby sa po...., tam jedine odvŕtať, ale zas poniektoré sú z kalenej ocele a to nenavŕta ani boh...
fakt ide o to aké skrutky to sú a aké kolesá tam máš
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

tacosi napísal:No ze si vypitali za jedno koleso 50€ je obycajne zdieracstvo a okradanie.
Typov bezpecnostnych nadstavcov zas nieje az tak vela a niektore servisy a pneuservisy su tym vybavene,a logicky nepyta sa za 1 kus,ale vcelku a nie takato suma.
Nic to,,,ved sme na Slovensku.
platí sa za koleso. Aj pri prezutí máš v cenníku demontáž a montáž kolesa, nie 4 kolies (Jedine ak nejaký pneu v garáži ti to zaúčtuje komplexne ako prezutie auta). Ak niekto dostane jeden defekt, bude platiť za celé auto rovnako ako ten, kto dostal 4 defekty? To tam máte zvláštne pneuservisy.

s tým že 50 je zdieračstvo súhlasím. Na druhú stranu, keby mám pneuservis a príde ku mne niekto s bmw x5 tak tiež nemám problém vypýtať si viac. Načo si kupuje také auto, keď potom nemá 50€ na prípadne servisné zásahy. Mal si dávať pozor na kľúč. Písal som že pre jeho auto to možno bude lacnejšie, istotne sa to odvíja aj od "značky". Ale ako bolo napísané, nie vždy to ide navariť, nie vždy to ide odvrtať.. takže to nie je zas tak jednoduchý úkon ako sa niekomu môže zdať. Preto je tá suma taká aká je, a tých spomenutých 30 sa mi nezdá až tak nereálnych
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

ono je na to viacej postupov, to záleží od situácie, tzn aký šrób a diera a takisto či to predtým nenil kkt alebo človek (človek to dotiahne na predpísaný moment, kkt to robí 1,5m trubkou a nedostane to von nik ani s nádstavcom
tacosi
Moderátor
Moderátor
Kontaktovať používateľa:

audiotrack napísal: Ak niekto dostane jeden defekt, bude platiť za celé auto rovnako ako ten, kto dostal 4 defekty? To tam máte zvláštne pneuservisy.
Neviem,preco to zbytocne prekrucas. Ked pridem,tak si uz dam asi demontovat vsetky 4 poistne sruby nie?
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

no ak je 50€/kolo tak za všetky 4 je to 200€ nie ?
ako neviem čo riešiš, mechanici sú povečšina ľudia, ktorí rozmýšľajú asi takto: hmm došiel s tým za mnou, takže si to nevie spraviť sám, čiže ho o*ebem a ešte lepšie je keď hráš blbca, to také veci čo oni dokážu povedať,
bol som sa pýtať v garáži, že mi nejde turbo, on hneď naštartuj, trošku popočúval a hovorí, turbo je KO, to treba repas, (mal som na aute 100tis km :D ) cena kolo 1500€
na druhý deň som za ním došiel s tým, že som bol v škode a dal si spraviť diagnostiku, že čidlo tlaku sacieho potrubia a on hej hej tiež si to myslel ale lepšie by bolo repas, že to i tak odíde, a za senzor pýtal 500€ a robota je vraj na celý deň, že treba skladať celý motor, že to je niekde pod hlavou ....čiže 300€
tretí deň som prišiel, že som si zohnal čidlo za 30€ či by mi ho namontoval a on zas rozprávky, že to nie je len tak, to treba nakódovať samoté čidlo, to robí iba škoda a za veľké peniaze, ale on má od dodávateľa už predkódované, tak si musím kúpiť od neho za 500€ to moje mi vraj nepôjde a len zbytočne zaplatím monzáž 2x...
len na záver rozprávky, na 4-tý deň mi konečne došlo čidlo poštou, výmena za 15 minút s jedným šroubovákom pred domom

čiže sú to kur*i čo nevedia niekedy čo pýtať a rozprávky takéééé.....

ale sp5 k téme, asi najelegantnejší postup pri odšróbovaní lacnejších a stredne drahých šróbov:

sada gola
ideš od najmenšieho a skúšaš, ktorý prvý na šrób padne
od neho zoberieš o číslo menší
trošku nahrej a natrieskaj tú golu na šrób veľkým kladivom
počkaj kým vychladne
nahoď račňu a veselo odšróbuj

tým trieskaním sa čiastočne povolí pnutie, takže to potom pôjde o čosi ľahšie a gola si do neho spraví pekne drážky

alebo potom je tu len varenie, ale všetko závisí od fotky čo by si mohol poslať

a ešte je univerzál kľúč ale ten je len na staršie typy (malé kovové trubičky tesne vedľa seba, ktoré sú odpružené, kopírujú tvar ktorý treba)
JCM01
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JCM01 »

No ono to dost zalezi od typu a vyrobcu bezpecnostnych matic.
Ak su to znackove tak tam je tych kombinacii dost vela a ziaden servis nebude mat ani nahodou vsetky.
Dalej existuje taka vtipna vec, ktora ma po vnutornom obvode akoby cepielky, ktore sa zarezu do matice a ta sa da vykrutit - avsak uz su vonku nove sady ktore maju otocnu hlavicku - teda na ne to nefunguje..
Potom sa to este da rozvrtat... Ale na to treba mat nervy a vela vrtakov.. :)
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

vŕtanie je posledná možnosť, povačšine je to kalená oceľ a do toho vrtáky :D rozbiješ celý elelktrón

na tie otočné sa dáva matka a zvnútra matky sa to varí, a potom normálne golou, ale traba zvarača a poriadnu zváračku
JCM01
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JCM01 »

neviem, aj v servise sme to uz viackrat vrali, a co sa tyka elektronu, nebolo ziadne poskodenie.. :wink:
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

nehovorím, že to nejde, tie najzáknadnejšie navŕtaš aj doma s nejakým narýchlo spraveným prípravkom (len pre lahšie vŕtanie) ale potom tie drahšie kusy idú veľmi tažko, hlavne ak majú nejakú oválnu hlavičku, že tam poriadne nevieš ani dierku naklepnúť
energy00
King
King

Takže posielam foto, momentálne matica drží aj puklicu....
Prílohy
20131113_192827.jpg
tacosi
Moderátor
Moderátor
Kontaktovať používateľa:

Si mohol dat zo sruby dole aj tu plastovu krytku
bonno50
Star
Star

Príspevok od používateľa bonno50 »

mojeju znamemu sa stalo to iste prisli sme do pneuservisu a chlapik na nas vytiahol asi 200 nadstavcou a bezproblemov to dali dole
energy00
King
King

Takze problem solved :) V original Honda servise 4€ za koleso.
Trussardi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Trussardi »

ja mam nejake bezpecnaky za pendu co v kazdej sade je iny nadstavec
takze ak by som stratil asi by som to musel riesit privarenim
Napísať odpoveď