Windows 8

Informácie o software, ankety...
Chalesnik
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Windows 8

Príspevok od používateľa Chalesnik »

este sa chcem opytat som administrator s jedinym uctom na pc ... ako mam vypnut tu hlasku ked chcem nieco kopirovat tak mi tam napise ze potrebujem povolenie spravcu, staci stlacit pokracovat ale dost ma to otravuje, tu kontrolu v nastaveniach pouzivatela mam vypnutu ..
Paťko
King
King

Príspevok od používateľa Paťko »

Chalesnik napísal:este sa chcem opytat som administrator s jedinym uctom na pc ... ako mam vypnut tu hlasku ked chcem nieco kopirovat tak mi tam napise ze potrebujem povolenie spravcu, staci stlacit pokracovat ale dost ma to otravuje, tu kontrolu v nastaveniach pouzivatela mam vypnutu ..
To by aj mňa zaujímalo.
Beybo
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Beybo »

Zdar. Pred pár dňami som si aktualizoval W 8 na W 8.1
Včera som chcel volať na FB cez chat.
Po 1. tú ikonku na volanie som tam any nemal
Po 2. ak mi chce ísť niekto iný zavolať vypíše mu niečo v zmysle že mám iný OS...
Tak som si nainštaloval staré dobré skype... a to mi neišlo any spustiť... Mám niečo prenastaviť alebo v čom je chyba?
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

asi v gramatike
skus sa prihlasit na stare dobre skype integrovane v 8.1
pise ti na ploche vpravo dole Build... ?

//autoeditácia príspevku (11 Nov 2013, 19:59)
vymyslel som si taku hlupost, chcel by som aby ze ked stlacim WIN klavesu tak mi zamkne uzivatela, dalo by sa?
rochedo
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa rochedo »

To je taky problem stlacit jednu klavesu navyse (Win + L) ?

// :)
CheZteR
Redeemer
Redeemer

vybavene :D
dik, nevedel som
Emppu
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Emppu »

Vo Windows 8.1 ak niekomu nechce spustiť skype pre pracovnú plochu, chodťe na ovládací panel -> Programy a súčasti --> (vľavo) Zapnúť alebo vypnúť súčastí systému Windows .. a zaškrtnite NET framework 3.5 aj 4.5 ;)
janci.p
Expert
Expert

Príspevok od používateľa janci.p »

Mám na výber win 8.1 pro a enterprise..ktorý z nich je lepší pre bežného užívateľa? Vďaka za info..
LatteMacchiatoo
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa LatteMacchiatoo »

Zdravím :)
Chcel by som vás poprosiť o radu, mám Windows 8.1 a Razer Mambu 2012 Edition a v Razer Synapse som si nastavil 1000 polling rate, ale vo Windowse je že vraj povolené maximálne 200Hz. Tak som si stiahol mouse rate checker a naozaj som mal len okolo 200Hz. Dá sa to nejak nastaviť, aby mi myš išla na 1000Hz?
Ďakujem
rochedo
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa rochedo »

janci.p napísal:Mám na výber win 8.1 pro a enterprise..ktorý z nich je lepší pre bežného užívateľa? Vďaka za info..
Tu si mozes porovnat rozdiely. http://www.microsoft.com/en-us/windows/ ... fault.aspx Pre bezneho pouzivatela uplne staci Pro.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

mal som dlhe mesiace enterprise, teraz mam zo skoly zdarma 8.1 pro a naozaj nevidim ziadny rozdiel
akurat ten pocit ze mam offiko windows :D
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

Mám otázku na ľudí, čo majú Win 8.1 Pro, že či vám fungujú aplikácie založené na Bing-u (počasie, šport, spravy, zdravie, cestovanie atď..). Pretože mne tieto aplikácie nefungujú, vypisuje chybu, že sa stránka nedala načítať. No hneď po inštalácii, mi tieto appky fungovali. Na nete som našiel niečo, že to má nejaký súvis s driverom na grafiku, teda s AMD Catalyst. Čo by asi aj bolo možné, lebo asi deň inštalácii Catalystu som to postrehol. Catalyst momentálne nemám, no aj tak nefungujú. Tak sa chcem spýtať či máte niekto podobný problém a či sa vám ho podarilo vyriešiť.
jackoff8
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa jackoff8 »

Zdravím, chcel by som sa opýtať, či sa dá nastaviť pri zobrazení priečinka, aby mi všade zobrazovalo "stredne veľké ikony". V win7 si to systém pamätal, 8-čka s tým má nejako problémy.
Chalesnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Chalesnik »

zdravim potrebujem poradit.... ked si hadzem aplikacie do metra vzdy mi to hadze zaradom az teraz sa mi podarilo to nejako oddelit a neviem ako neviete mi s tym poradit to oddelenie myslim v tej 3 karte ta medzera ... ?
Prílohy
Bez názvu.jpg
rufus59
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa rufus59 »

Zakladna 8smicka neobsahuje Windows media center ? Pozeral som store tak pytaju dolare zaneho ci mam kupit alebo to prinasa aj nejaka aktualizacia.
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Cez sviatky, keď bude voľno chcem konečne nahradiť svoj 8.1 Preview finálnou 8.1-kou. Upgrade priamo nespravím, lebo mám len kľúč na 8-čku, a 8.1 mi to nezhltne.

Tá utilitka na stiahnutie 8.1-ky mi píše, že kľúč nebude fungovať.

Musím teda stiahnuť a nainštalovať 8, aktivovať, a potom stiahnuť 8.1?

Vďaka.
Emppu
Medium Expert
Medium Expert

Ak máš zakúpený originál nosič s Windows 8, tak stačí ak ho nainštaluješ, aktivivuješ, po inštalácii stiahneš a nainštaluješ všetky potrebné aktualizácie, po dokončení inštalácie aktualizácií pôjdeš do Windows Store a malo by ti tam hneď ako prvé naskočiť, aby si si stiahol aktualizáciu na Windows 8.1. Ďalej už len postupuješ podľa pokynov.
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Zdravíčko :-)

Neviete náhodou poradiť?
Kúpil som notebook z Win 8 org. a všetko som si ponastavoval a nainštaloval nejaké tie programy a asi 2 Hry. Teraz mi vyskočila hláška že môžem zdarma aktualizovať na Win 8,1.
Otázka: Budem musieť programy a hry znovu inštalovať alebo všetko ostane ako bolo?
Prípadne o čo dojdem? Viem že o súbory nie. Niekto tu spomínal že po aktualizácii na 8,1 niečo nešlo.

Vopred Ďakujem.
mARILYN mANSON
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa mARILYN mANSON »

Vedel by mi prosím niekdo poradiť? Aké je optimálne využitie pamäťe v 64 bit Windows 8? Mám ntb Lenovo G700 i5 3230m 2,60 GHz, 6 Gb RAM. Bežne sa mi využíva od takých 30% až do 50%. Najviac zaťauje Hostiteľ služy: lokálne systémi a Eset, prieskumník a Opera. Osobne som sa pokúsil to znížiť a vypol som rôzne programy a aplikacie (nie systemove), ale stále mám pocit že je to moc privysoké. Ospravedlňujem sa ale som v tomto dosť amatér. Ak by mi niekdo vedel pomôcť budem mu veľmi vďačný.
Emppu
Medium Expert
Medium Expert

vladenko007 - áno, môžeš pokojne nainštalovať bezplatnú aktualizáciu Windows 8.1, ktorá sa ti sama ponúka prostredníctvom Windows Store bez straty osobných súborov aj nainštalovaných moderných či desktopových aplikácií. Jediné čo ti zmizne, je pracovná plocha, inak ostane všetko tak ako si mal :) Čo sa týka tých problémov pri aktualizácii na Windows 8.1, tak ak používaš program Autodesk Inventor (2013 a staršie), nie je kompatibilná s Windows 8.1, nespustí ti tento program. Môže sa stať, že ti nespustí Skype pre pracovnú plochu. Vtedy postupuj krokmi ako som už raz spomínal vyššie. Ak by ti náhodou spôsoboval problém nejaký ovládač, skús vyhľadať aktualizácie. Inak ostatné všetko vporiadku :)
mARILYN mANSON - ja mám pri 4 GB RAM využitie pri spustení 28%, no potom pri spustení rôznych aplikácií to vyskočí aj mne na 50-60%, myslím že je to vporiadku
Napísať odpoveď