HP Pavilion g6

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

HP Pavilion g6

Príspevok od používateľa Michaelo »

Zdravím,

včera sa mi do rúk dostal tento book s tým, že pri zapnutí raz blikol capslock a obrazovka zostala čierna.
Podľa kódu som zistil, že by to malo byť nefunkčné CPU, dnes ráno som sa naň šiel pozrieť a pripojil som externý monitor, zapol a book sa v pohode naštartoval.
Trochu som na ňom pracoval (či náhodou nepadne) a potom som ho vypol. Pri zapnutí sa už nenaštartoval a robí to, čo robil pred tým.
Šiel z neho horúci vzduch, tak som ho kompletne rozobral, vyčistil, prepastoval CPU, no nepomohlo to. Vzduch je o poznanie chladnejší, no book sa nezapne.

Rozmýšľam nad tým, či je chybný CPU, socket na doske alebo len niekde studený spoj. Nemám ho ako otestovať a nemám ani náhradný CPU ktorý by som tam mohol vložiť na test.

Nenapadá niekoho čo s tým?

Reset CMOSu som skúšal a tiež nepomohlo.
Momentálne som ho dal nabiť a skúsim ho zapnúť o pár hodín.

Book nemá záruku a povedal by som, že v servise by si vypýtali slušnú pálku za opravu. Ak nepôjde, asi to vyzerá na kúpu nového kusu čo majiteľa nepoteší :/
mulatt
Darca
Darca

Re: HP Pavilion g6

Príspevok od používateľa mulatt »

Na 99% bude odpalena gpu nie cpu. Uzivatel hopkok vykupuje take nb.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Ja som tiez na prvy pohlad rozmyslal ze to bude GPU a nie CPU, no podla error kodu to je vraj CPU.

Notebook nie je moj, tak neviem no. Ja im poviem nech to zavezu do normalneho servisu, kde to mozu normalne zdiagnostikovat, alebo rovno nech kupia novy book.
Ale aj tak si myslim, ze ani v servise to neopravia (jedine vymena dosky (ak to nie je CPU), co je cena rovno noveho booku).

//autoeditácia príspevku (14 Nov 2013, 22:31)
Takze, nechal som ho poriadne sa zahriat, aby som preveril studeny spoj a book sa mi teraz v pohode zapol.
Tak teda premyslam co s tym.
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

u booku to môže byť všetko, na ten kód sa nespoliehaj, hlavne nie u pavilionu,
čo môžeš skúsiť je povyberať ram ak je ich tam viac a prehazdovať poprípade nechať iba jednu, ak je to NB s integrovanou grafikou čo má 2+1GB ram, je práve možné, že tá ramka pre grafiku blbne, vybrať vyčistiť, pri týchto bookoch s 2+1 ram sa nezapne ak čo i len jedna chýba, leto tá druhá je práve pre GPU a zas ak tam nieje tá prvá tiež to nejde bo nieje žiadna RAM v normálnom slote
píšem jak tatar po nočnej ale snáď chápeš čo myslím :D
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Viem čo myslíš, je tam len jedna RAM a pri tom ako som ho skladal som ju prehodil z jedného slotu do druhého a nepomohlo.
Včera ako sa naštartoval, som ho vypol a teraz som ho otvoril, skúsil zapnúť a v pohode funguje. Tak by som to fakt videl na studený spoj.
Čo ja viem, tak práve HP využíva teplo notebooku na opravu studených spojov.
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

nooo :D skôr by som povedal, že to hovoria len ako zásterku na to, že paviliony nevedeli uchladiť :D
njn tam ak prdlo čosi v doske tak s tým veľa nenarobíš
čo sa dá spraviť je všetko čo sa dá odpojiť odpojiť, vyčistiť a poriadne zasunúť, alebo reflow/pečenie ale to je také neortodoxné riešenie :D
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Notebook som už vrátil, momentálne funguje, tak uvidíme.

Ja som ho komplet rozobral, prepastoval CPU, divil sa nad tým, čo bolo prilepené obojstrannou lepiacou páskou na GPU (ani to už nedržalo, tak som to prilepil teplo-vodivou podložkou), kompletne ho prečistil, ale nepomohlo mu to.

O pečení viem, práve preto ma napadlo pečenie vo vlastnom teple :lol: Keby že to je môj book, tak by som nemal problém dať ho do rúry, ale cudzí nie.
Napísať odpoveď