bol som povedený a prišiel som o 220€ ... čo mám robiť? Email neexistuje, číslo je nejakej cudzej staršej ženy, ktorá o ničom nevie..
Meno odosielateľa je vymyslené, adresa taktiež.. uvidím niekedy svoje penaize? našiel som ešte 4 prípady, boli podvedené tou istou osobou..
Skontaktujte sa spolu a podajte trestné oznámenie.
Podľa Trestného zákona č. 300/2005 ide o trestný čin krádeže (§ 212): Kto si prisvojí cudziu vec tým, že sa jej zmocní a spôsobí tak malú škodu, potrestá sa odňatím slobody až na dva roky.
Na to, aby išlo o krádež, ktorou bola spôsobená malá škoda, musí byť celková suma odcudzených predmetov minimálne 266 eur (§ 125). Škodou malou sa rozumie škoda prevyšujúca sumu 266 eur.
Preto musíte podať trestné oznámenie spolu. V takomto prípade sa hodnoty predmetov spočítajú. Ak by si podal trestné oznámenie sám, išlo by iba o priestupok proti majetku (zákon č. 372/1990), keďže škoda nepresahuje 266 eur.
-----
Každopádne, je hlúposť kupovať niečo také drahé na dobierku alebo nebodaj ešte poslať peniaze vopred na účet. Každú chvíľu sú podobné krádeže či v TV alebo na nete, no hlúpy slovenský národ je nepoučiteľný.
rados915: nemyslím si, že by to bolo hodnotené ako krádež. Aj podpriemerný právnik by to prekrútil na podvod. Sám si tam citoval "Kto si prisvojí cudziu vec tým, že sa jej zmocní . Technicky vzaté, sa ničoho nezmocnil. Tie peniaze mu poslal poškodený dobrovolne. On ho iba oklamal.
a takýchto tu už bolo veľmi veľa. Vždy to isté. Sám si blbý že si netrval na osobnom stretnutí. Keby trošku použiješ ten net tak sa dočítaš stoviek prípadov takéhoto podvodu. A aj tak sa necháš podviesť. Cez internet jedine osobne
A bol ten album aspoň vyplnený všetkými nálepkami ? Ak áno, tak by som ho vzal, keď som bol malý, tak som to nedozbieral a dodnes to ľutujem, chýba mi pár kusov.
A k téme: peniaze neuvidíš nezaregistroval som nejaký prípad, kde by sa toto vyriešilo. Môžeš si búchať hlavu o stenu, že aj keď z každej strany sa objavujú podvody s telefónmi sa necháš oklamať tak lacným spôsobom ako kupovať relatívne drahý telefón za nízku cenu na dobierku. Do budúcna vieš, že keď si chceš kupovať drahé veci, tak si buď našetri, alebo si žiadaj osobné stretnutie.
pracoval som na odbore priestupkov MV SR 3 roky a taketo pripady boli bezne. Bohuzial, v takychto pripadoch je mimoriadne narocne urcit pachatela, nasledne mu preukazat umysel, a nasledne vymoct nahradu skody. Popravde, ani jeden pripad, o ktorom viem, sa neskoncil uznanim viny obvineneho a poskodeny bol vzdy odkazany s narokom na nahradu skody na sud, pretoze sa konstatovalo, ze v danom pripade islo o obcianskopravny, pripadne obchodnopravny vztah, na ktorych riesenie je prislusny sud.
Jedna rada, nenakupovat elektroniku prostrednictvom elektronickych bazarov a snazit sa kupovany tovar vzdy osobne prezriet.
Tie peniaze niekto musel prevziať, nebude ťažké určiť páchateľa. Vytlač si vašu mailovú komunikáciu, ostatné podklady a keď podáte oznámenie všetci, škoda sa spočíta a bude to suma na tr. čin. Priamo v trestnom konaní si potom môžte uplatniť nárok na náhradu škody (súd ho zaviaže nahradiť škodu ak bude odsúdený).
A najlepsie ze mladi ludia sa cuduju, ze dochodcovia otvaraju dvere podvodnikom a sami tu robia taketo primitvne chyby. Co uz na ludskej hluposti sa najlepsie zaraba
Bez osobneho stretnutia pri takej sume nehrozi aby nieco clovek kupoval.
Zaujimave. Bazos som sice nikdy neskusal ani som nikdy tu stranku dobrovolne neotvaral ani som tam nikdy nic nehladal a ako vidim po skusenostiach inych ani nebudem. Zlaty ebay
Ja som z www.bazos.sk kupoval viac krát a vždy všetko OK. Ale raz sa mi stalo, že som posielal grafickú kartu a maník si ju neprebral, takže som platil nejaký poplatok za vrátenie tovaru odosielateľovi. A ten dotyčný bol natoľko drzí, že chcel aby som mu kartu poslal ešte raz. Že vtedy nemal peniaze aby ju prebral.