Citate knihy?

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Citate knihy?

Príspevok od používateľa begbeee »

Oboje vynikajúce knihy. Nechápem ako nemôžeš pokračovať :)
Pre mna je inak vyber autora kľúčový :)

Na tvojom mieste by som od Puza prečítal ešte aj knihu Sicilcan. A metro treba aj 2034 nielen 2033 :)
UN2552
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa UN2552 »

Metro som myslel zamozrejme obe :) skor by som sa chcel zamerat na knihy ako I am zlatan alebo nieco z historie ww2 atd.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

od Puza aj nieco nemafianske - Temnu arenu, Sest mrtvych na ceste do Mnichova ci Pre blazonov len smrt
- Arena a Mnichov sa odohravaju tesne po vojne :wink:
Pnr
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Pnr »

Co takto spravit hojko skupinu na goodreads? Kolko tu je vlastne citatelov, ktory to vyuzivaju?
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

Potreboval by som poradit knihy. Precital som teraz inferno.bolo to dobre putave citanie a teraz citam metro 2033 . Hladam ale knihy s podobnym zanrom. Bud ako metro hororove alebo nieco na sposob kvalitnej detektivky alebo obdobia z 90 tych rokov. Cital som totiz vekslaka a bola to pecka. Tak nieco na podobny styl co nenudi a je to perfektne v deji a obsahu.
Croven
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Croven »

Ja som docital trilogiu Černoknaznik od Červenaka. Bolo to celkom dobre,ale niako rychlo a jednoducho zakoncene mi to prislo
jackb
Redeemer
Redeemer

Kapitan Bathory bol super, tesim sa na stvrtu knihu.
ziegel
Star
Star

Príspevok od používateľa ziegel »

Dobra sprava pre fanusikov serie blog.martinus.sk/2013/10/novy-sapkowski
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Čítal už niekto toto? Nejak to neviem zohnať a nemám toľko kníh aby sa mi to z netu oplatilo kúpiť (poštovné).
https://www.facebook.com/photo.php?v=10151684651670785

Ja som dočítal Pražský cintorín od Eca a tradične je to strašne komplikované, ale úchvatné čítanie, kde samotný Eco hrá s čitateľom veľmi zvláštnu hru..nie je to pre každého, ale ak Vás to chytí (+ je nutný istý rozhľad) je to čistý knižný orgazmus.

Zhltol som ... takmer doslova :lol: - Svet podľa Garpa od Johna Irvinga. Je to jedna z najlepších kníh aké som čítal. S Garpom sa smejte, tešíte, smútite i radujete.. Kniha je strašne sarkastická, ale zároveň je v nej veľa múdreho. A tiež je to tak trocha meta-príbeh alebo meta-kniha podobne ako Ecove (ale značne prístupnejšie bežnému čitateľovi), nakoľko Irving stvoril Garpa spisovateľom a v knihe si prečítate aj Garpove knihe..zaujímavé, minimálne Svet podľa Benshavera je rovnako dobrá ako Svet podľa Garpa :smt025

No teraz čítam Ostrov včerajšieho dňa, zase od Eca (ešte mám v pláne aj Foucaltovo kyvadlo), ale ešte je skoro na hodnotenie. Opäť je to ale typická Ecovská hra rozprávača s čitateľom. Meno Ruže hoci zostane jeho opus magnum, je asi naj(ne)typickejšia kniha, akú napísal.

@qwerty: Ak ta bavilo Metro 2033, čo neprečítaš aj Metro 2034 :P Skús Svetovú vojnu Z od Brooksa. To je hodne dobré.

A čo si mám myslieť o tomto? Je to nejaká sračka pre teenagerky alebo seriózna literatúra pre mladého muža? :lol:
http://www.martinus.sk/?uItem=104009
jackb
Redeemer
Redeemer

begbeee napísal:Čítal už niekto toto? Nejak to neviem zohnať a nemám toľko kníh aby sa mi to z netu oplatilo kúpiť (poštovné).
https://www.facebook.com/photo.php?v=10151684651670785
ja si bursim zuby na ebook, a martinus tvrdi ze ma na sklade aj papierovu verziu
Ja som dočítal Pražský cintorín od Eca a tradične je to strašne komplikované, ale úchvatné čítanie, kde samotný Eco hrá s čitateľom veľmi zvláštnu hru..nie je to pre každého, ale ak Vás to chytí (+ je nutný istý rozhľad) je to čistý knižný orgazmus.
mne to prislo ako cira dokonalost
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

begbeee napísal:A čo si mám myslieť o tomto? Je to nejaká sračka pre teenagerky alebo seriózna literatúra pre mladého muža? :lol:
http://www.martinus.sk/?uItem=104009
osobne som necital, ale zevraj to nie je ziadna teen kniha. len zasa necakaj ani ziadne postapo, v spoileri napisem zhruba o com to je, prakticky by si sa to iste dozvedel na zaciatku knihy, ale pre istotu to skryjem.
Spoiler
nemrtvi v tejto knihe neutocia, aj ked sa spravaju cca ako zombie, co je celkom originalne, takze ani nejde o boj s nimi ako skor problem co s nimi robit.
theBliZZard
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa theBliZZard »

Ahojte, viete mi poradit nejaku dobru kriminalku, detektivku, ... ? Moze byt aj viacdielna. Dakujem (Nie Domink Dan, od neho mam vsetko)
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Tak skús nórsku sériu Millénium (Muži nenávidia ženy, etc...)
Svetová jednotka je dovolím si tvrdiť Jo Nesbo. Menej hororové a viac detektívne knihy má niektoré aj Stephen King. Alebo ak si nerd, tak skús Katie Reichs - seriál Kosti a najznámejšiu antropologičku Dr. Brennenovú určite poznáš.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

Jo Nesbo je v súčasnosti asi top čo sa kriminálok týka. Je ako svojho času Dan Brawn, že každý ho chcel mať lebo sú to knihy čo sa jednoducho nedajú prestať čítať keď začnete. A v poslednej dobe ho kritici dosť porovnávajú s Larsom Keplerom, ktorý píše rovnako pútavé thrillery. K tomu spomínaný Stieg Larsson a vychádza z toho že všetci severania to nejako vedia
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Inak ja som v živote detektívny žáner nečítal :D Ale priateľke sa na stolíku povaluje Katie Reichs, tak možno skúsim :P
theBliZZard
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa theBliZZard »

Ono to nie je pre mna, ale ako darcek :) Ale to Millenium som cital, bolo to do celkom dobre. Tak skusim toho Nesba, uz som o nom nieco cital, ze sa oplati.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Umberto Eco - Ostrov včerajšieho dňa
Prvý román od Eca, ktorý ma neoslovil. Niektoré veci ma fascinovali a to objavovanie a bádanie bolo zaujímavé, ale vo výsledku tam už bolo naozaj príliš málo deja na to, aby ma poháňalo ďalej. Fanúšikovia meta-príbehov si však prídu na svoje. Príbeh rozpráva rozprávač, ktorý ho akoby číta z poznámok hl. hrdinu. Popri tom však hlavný hrdina má imaginárneho (?) brata - dvojča, o ktorom píše román a to sa s ním v skutočnosti deje... buh... nič na pláž no :smt017

Červenák - Mŕtvy na pekelnom vrchu
Kto žral Báthoryho šup šup do kníhkupectva! Má to nejakých 300 strán a zbúchal som to za 2 večery :D
Tentokrát sme v Štiavnici koncom 16. storočia, kde kapitán Stein vzhľadom na neschopnosť bojovať dostáva od Pálffyho šancu vypátrať zradcu, ktorý má priviesť cez štolne do BŠ Turkov. Výdatne mu v tom pomáha kaprál Jaroš, ktorý je nedocenenou postavou príbehu - je to totiž vyhlásený kat a Červenák pri vypočúvaní tortúrou nešetrí :lol: V BŠ sa k tejto dvojke pridáva notár Barbarič, vyštudovaný právnik a logik.
Nebol by to Červenák keby tam nebolo čosi strašidelné, ale tentokrát sa žiadne nadprirodzené fantasy (vďakabohu, žiaľbohu ?) nekoná.
Inak zaujímavá je aj iná paralela - Jaroš sa oháňa na tú dobu zastaralým obojručným katovským mečom, Stein používa modernú pušku a dobovo rozšírený typ meča paloš. Naproti tomu najinteligentnejší z trojice Barbarič používa rapier z ktorého sa všetci smejú, vtedy ešte málo rozšírený, ale o 80 rokov neskor ho Báthory už používa ako bežne zavedenú zbraň.

Szapkowski - Veža Bláznov, Boží Bojovníci, Svetlo Večné
doplním keď dočítam toto veľdielo
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa japaja »

čaute, nejaka dobra kniha o mafii,podsveti ?

môže to byť aj kľudne okolo roku 1950 v amerike povecme
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

ma niekto skusenosti s knihou Khrushchev Remembers?
http://www.amazon.com/Khrushchev-Rememb ... 0316831409 ?

planujem bratovi cosi z historie zase, toto sa mi zdalo ako vhodny kusok, len kade tade na nete sa objavuju spravy ze to v skutocnosti je cele cenzurovane/editovane KGB/CIA a teda ze vypovedna hodnota toho je 0, vie mi to niekto potvrdit/vyvratit? :)

japaja napísal:čaute, nejaka dobra kniha o mafii,podsveti ?

Godfather predsa
cssco
Star
Star

Príspevok od používateľa cssco »

japaja napísal:čaute, nejaka dobra kniha o mafii,podsveti ?

Popripade aj sicilcan. Zaujimave je aj precitat od murina volaco, a aj dominik dan par knih je zaujimavych ale to je ine obdobie
Napísať odpoveď