Aký NAS server?
Aký NAS server?
Zdravím Vás!
Chcel by som poradiť s kúpou NAS servera. Postačí, resp. úplne postačí jednodiskový ale aby mal HDMI výstup.
Ďakujem.
Chcel by som poradiť s kúpou NAS servera. Postačí, resp. úplne postačí jednodiskový ale aby mal HDMI výstup.
Ďakujem.
-
Sphinx
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Aký NAS server?
mas cenovy strop? oblubeny vyrobca? alebo je ti to jedno len aby to slapalo ?
ono v podstate kazdy model ma to iste jedna sa len o dizajnove prevedenie e a prevedenie webui pripadne dostupnost roznych pluginov staci ak si pozries napr http://www.alza.sk/pc-zostavy/servery/d ... &pn=7&po=1 HDMI ma kazde
osobne by som bral nieco od synology maju slusny interface aj doplnky
ono v podstate kazdy model ma to iste jedna sa len o dizajnove prevedenie e a prevedenie webui pripadne dostupnost roznych pluginov staci ak si pozries napr http://www.alza.sk/pc-zostavy/servery/d ... &pn=7&po=1 HDMI ma kazde
osobne by som bral nieco od synology maju slusny interface aj doplnky
Práveže s hdmi je problém, lebo pozeral som značky Synology, Qnap, D-Link, Zyxel, Netgear, Asustor ale v jednodiskovom prevedení nemá žiadny hdmi, ale ani v dvojdiskovom nemá žiaden iba Asustor AS-202TE, čo je síce dvojdiskový a o niečo drahší ako som pôvodne chcel ale ani tu nie je cena na to čo to dokáže veľká, takže mi neostáva iba ísť do tohoto modelu.....
Dík....
Dík....
-
Sphinx
Addict
Vlastne naco potrebujes hdmi? Priame pripojenie k tv?
ano ano, chcem to mať ako multimediálne centrum....
NAS server funguje cez ethernetovu siet...
Ja viem, ale hdmi je plus pre prehrávanie v TV....
-
Sphinx
Addict
Na to je dlna
Dlna je kravina... Ma ten dhcp dostatocne silny hw na prehravanie filmov? Ma dialkovy ovladac? Ja mam taku predstavu, ze nas bezi niekde v pivnici, v chladnom priestore kde nezavadza a pripadny hluk mi nevadi. Do obyvacky by som si ho nedaval.
Pleties jablka z hruskami. Ty hladas MMC. Popripadne si poskladat HTPC
-
Sphinx
Addict
Nas nie je na prehravanie filmov je to predovsetkym storage device , a prepajat to s tv cez hdmi je hlupost
MMC mám vyskúšané a nemám s tým dobré skúsenosti, mrzlo to, odpájalo HD, čo je u nich dosť častá závada a nechcem to neustále pripájať k PC aby som tam niečo nahrával potom naspäť na TV. HTCP je pre mňa už dosť drahé (teda ak by som chcel niečo s lepším výkonom)....
Nas jednoducho nikdy nebude prehravac. Ked ti to je drahe tak si poskladaj htpc. Cena ti moze stacit aj vykon budes mat dostatocny. Das tam openelec s xbmc a mas nekompromisne domace kino.
laforez - akurat ze HTPC stoji minimalne dvojnasobok nez MMC
na trhu je za tri prdele vyrobcov MMC a kazdy z nich ma za tri prdele modelov...ty si kupil jeden z nich ktory ti blbol takze vsetky MMC su tym padom zle?pavucek napísal:MMC mám vyskúšané a nemám s tým dobré skúsenosti, mrzlo to, odpájalo HD, čo je u nich dosť častá závada
MMC vies tiez ako NAS pripojit na siet a tak isto bude sluzit ako LAN ulozisko. Akurat rychlost nic moc. Ked stahujes 1080p tak celkom otrava.pavucek napísal:nechcem to neustále pripájať k PC aby som tam niečo nahrával potom naspäť na TV
A mmc je polivicne riesenie, kde ked nieco vyrobca pokasle, tak nic nezmozes. Sw podpora takmer ziadna a nestabilne softy v tom. On chcel dat za nas cca 250e, za 300e mas uz hotovy xtreamer ultra 2, na ktorom prehra uplne vsetko co ho len napadne. Nejaky oceanic life je pre tuto masinu malina, taka podpora formatov o akej sa hociakemu mmc moze len snivat a spotreba tiez super kedze tam bezi atom.
laforez - a co tak Popcorn Hour ? Maju velmi dobru podporu SW. Samozrejme bez moznosti nejakeho cz/sk tv archivu a podobnych blbosti ale ucel plni nad ocakavania (osobna skusenost samozrejme)
Popcorn hour je uz za zenitom. Nikdy nebude mat take moznosti ako htpc s openelec xbmc. Ta otvorenist xbmc a jej podpora robis z toho softu bezkonkurencne najlepsi system pre domace kino. To ze pre teba su to blbosti je jedna vec, sle v tom systeme si mozes nechat bezat nas server, stahovat torrenty cez utorrent, archivy tv, stahuje komplet info o kazdom filme z csfd, prisposobitelnost, atd. A hlavne ten vykon. Napriklad ked prisla podpora na 3d, tak xbmc vydala novsiu verziu a islo 3d. Keby som mal mmc, musim si kupit novu krabicku. Ta podpora formatov je obrovska vyhoda, to ti ziaden pseudo chip realtek nezabezpeci... A to nevravim o tom, ze keby chce si tam moze nahodit windows ci linux...
Och. Samozrejme ze HTPC je uplne ina liga. Kde som tvrdil ze je to blbost? Tomu ale odpoveda aj cena. Ale nie kazdemu sa chce hrajkat so skladanim a nastavovanim HTPC
Ved vravim, ze napr za 300e mas xtreamer ultra 2, mas tam ovladac, 2 jadro atom, geforce gt520m, 4gb ram, 32gb ssd. Aj openelec s xbmc tam uz je. Hotove riesenie outofbox. Daval tu nejaky nas za 250e, toto htpc nie je az tak nad cenu, ked si uvedomis tu pridanu hodnotu.
Atom? Omg tak to je pekny pradedo. Tam toho vykonu teda na rozdavanie nebude. Dnes su 100x lepsie moznosti ale treba rucne pokladat.