Prosight - pyramida?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
ferdinand19
Medium Expert
Medium Expert

Re: Prosight - pyramida?

Príspevok od používateľa ferdinand19 »

Gulli napísal:zaujimave a ako sa dostane ten vyssie ktory je najvyssie ? :roll:
Ten sa uz vyssie nedostane. Teda v Prosight. Tam si zbieras body na postup a ked postupis najvyssie. Uz vyssie sa neda, a ked ta niekto dobehne, tak uz za neho nedostavas peniaze.
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

A keď tam skončia všetci, tak nikto nebude za nikoho nič dostávať? Takže budú musieť všetci robiť?
To sa im ale nebude chcieť tak založia druhú firmu a začnú od začiatku.
obhajca
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa obhajca »

pre boha čo to sú za teórie...keď všetci skončia, všetci budú musieť robiť? to čo je za veta? stále je to na tvojej šikovnosti, keď si do svojej obchodnej siete zoberieš šikovných ľudí, prečo by končili? je to len na tebe, či na teba niekto bude robiť, alebo nie.
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

Prečítaj si predchádzajúce príspevky, ty veta.
Keď si tam zoberieš šikovných ľudí, ktorí sa dostanú na tvoju úroveň, tak už na teba nebudú zarábať, takže budeš musieť robiť sám.
matki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa matki »

A o to presne ide, aby sa co najvacsie mnozstvo ludi dostalo na rovnaku uroven a premie dostavalo len par ludi na vrchole. Tam sa je urcite prakticky nemozne dostat, mozno tak teoreticky. Urcite kazdy poistovak ma najakeho toho "kamarata", ktory sa tam dostal a strasne zaraba, pozname tie pribehy. Rovnako som presvedceny, ze na zaciatku kde vacsina ludi prepoisti svoju rodinu a skonci, lebo nevedie ziskat dalsich ludi.Tak v tomto zaciatocnom obdobi sa este nedostavaju premie. A v tom je ten krasny odrb :)
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Starší článok: http://cmorej.blog.sme.sk/c/250750/Psyc ... upuju.html

A ten novší: http://cmorej.blog.sme.sk/c/342149/Doch ... paign=blog

//autoeditácia príspevku (20 Nov 2013, 14:09)
Odporúčam lokálnym poisťovákom prečítať si to - všetko je to jeden pes, len aby ste vedeli. Nie ste ničím iní, nemáte iné produkty, všetko je to blud tak, ako som to v minulosti napísal už X krát. Akurát, že nie som tak trpezlivý ako Cmorej, ten to vypočítal všetko jasne a zreteľne. Lovu poistiek zdar.
ferdinand19
Medium Expert
Medium Expert

94jakub napísal:A keď tam skončia všetci, tak nikto nebude za nikoho nič dostávať? Takže budú musieť všetci robiť?
To sa im ale nebude chcieť tak založia druhú firmu a začnú od začiatku.
Presne tak, budu musiet vsetci robit. Ved tym ze sa tam dostali, znamena ze niekto robil. Mslim ze ked uz niekto dosiahol poziciu a ma nejake percenta, asi by bol hlupy zacat odznova kde by mal nizsie. Ale clovek nikdy nevie
obhajca
Amateur
Amateur

seth, áno pekné články, ale jediné, čo hovorí je že MLM je zlý a žiadny dôvod.
osobne chodím na stránku http://www.transparentne.info/ , tam je to tiež nestranné
Nieje to stránka vytvorená skupinou prosight, ale aj tak súhlasíme vo veľkej miere s touto stránkou.
Prečo vám poisťovák uzatvorí vždy, aj keď to nepotrebujete, IŽP? najväčšie provízie. pri ižp existuje strašne veľa poplatkov. A jeden z nich je, že prvé dve roky zo "sporenia" nemáte nič. No hádajte, kde sa podejú tie peniaze. To sú presne tie, ktoré dostane sprostredkovateľ, či už z danej poisťovne, alebo ak vám to bude robiť niekto z nezávislej spoločnosti (OVB, partners,....)
Už len to je naozaj dobrým menom pre ProSight, že my tieto produkty nepredávame. Keď poviete, že chcete byť krytý a ostane vám ešte niečo aj na sporenie, tak každý poisťovák si mydlí ruky. Ale ProSight vám ani v takom prípade neuzatvorí ižp (iba žeby ste si to naozaj vyžadovali aj po predstavení všetkých nedostatkov ižp).
v ProSighte budete krytý len na to, čo naozaj budete potrebovať a nie cez ižp ale cez rizikovku, kde v podstate nie sú poplatky, pretože si platíte službu.

94jakub, myslíš, že peniaze, čo ti budú chodiť každý mesiac sú zadarmo? vôbec nie. Ak si chceš udržať príjem, musíš stále získať niekoho nového a celý rok ho školiť, aby mohol robiť to isté. Samozrejme, že to nejde len tak, že si zoberieš ľudí a hotovo. Inak ťa všetci dobehnú a áno prídeš o nich. Ale to je úplne normálne a nemám s tým vôbec žiadny problém, že to takto funguje. Je to spravodlivé.
Nechápem, čo si všetci myslíte, že tí čo sú hore, sú len trápny chudáci, ktorý nikdy nič nespravili, len sa im podarilo naverbovať niekoľko ľudí?...
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Ja si myslím, že vo svojich článkoch všetko vysvetlil dosť podrobne. Ak to tam nechceš nájsť, nenájdeš.

A áno - myslíme si, že tí hore sú oblbováci, ktorí využili moment tuposti tohto národa a nabalili sa na predaji zbytočností.

Vlastne ma už nebaví o tom ani diskutovať s ľuďmi, ktorí nevideli ozajstný svet financií, obchodu a ekonomiky ani z vlaku.

It is difficult to free fools from the chains they revere.

Voltaire
ferdinand19
Medium Expert
Medium Expert

Prosight je predaj poistiek nema to nic spolocne s ozajstnym svetom financii a ekonomiky. Inak kde si hranice ozajstneho svetu financii a ekonomiky aby som vedel ci som ho uz videl. A ozajstny svet obchodu? Ozajstny svet obchodu je vsade naokolo. Je to biznis kde ponukaju ludia produkty, a ti su presvedceni ze su dobre a im ich treba. Ak su zle, je to ich problem ze nie su schopni na to prist. Hlavne vec ze niekto kto nevidel Prosight o tom diskutuje a snazi sa presviedcat ake je to zle.
icefiresr
Addict
Addict

Príspevok od používateľa icefiresr »

ferdinand19 svatu pravdu pises. Nechce sa ti o tom este trosku rozpisat podrobnejsie ? Takto to zbytocne stale zle svetlo hadze na Prosight a zislo by sa to este ocistit, nie?
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

ferdinand19 píše:
No je to taka ista pyramida ako v beznom obchode: vyrobca- dovozca - regionalny distributor - predajca.

Na toto si ešte pamätáš? Napísal si to v téme s názvom Multi level marketing. Osoba, ktorá takéto niečo dokáže napísať/povedať a neskôr ešte začne obhajovať skupinku príživníkov (rozumej agenti spoločností OVB, Partners Group, Prosight a podobne) mi vie vyčariť na tváry taký veľký úsmev, že ak by som nemal uši, tak mi odpadne vrchná polovica hlavy. A takáto vzorka ľudí mi má radiť s mojími peniazmi a mojím hospodárením? Ďakujem pekne, už len to by mi chýbalo, aby mi taký nejaký gašpar diktoval, čo a ako mám ja so svojími peniazmi robiť.
Chlad
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Chlad »

Son-Goku napísal:blbci su vsade dneska som bol v Uniqa poistovni a pozdravil ma pracovnik:dobryyy..som ho napodobnil :D a sadol si.riesili sme nieco a zrazu za mnou:kur*a.ale to kur*a bolo take ako ked sa vam nieco nedari a potrebujete si ulavit cize ani hlasne ale ani tiche.otocim sa a tam pootvorene dvere do nejakeko kanclu.potom odtial vysiel cca 50 rocny chlapik zjavne netusil ze tam som.ten pracovnik co som snim kecal bol cely divny ked som chcel nieco vediet vecsinou som podostaval odpoved netusim neviem :D.tym chcem povedat ze kazda spolocnost si robi meno.mne osobne nevadi volnejsia debata ale ten kripel brilaty s nagelovanou hlavou na mna neposoboil profesionalne na jeho poziciu.ked budete chcet vediet o ktoru pobocku sa jednalo aby ste sa vyhli exotom piste ss :D
NO chlape neviem neviem asi si niečo kompenzuješ .
ferdinand19
Medium Expert
Medium Expert

icefiresr: O com mam este pisat podrobnejsie? Ak budem vediet napisem. Nevidim potrebu ocistovat meno Prosight, je to normalna firma. Je dost mozne ze kazdy prisiel do styku s mizernym financnym produktom, takze je predpoklad ze si ludia daju pozor aby sa to neopakovalo.

Noobsz DJ: Viem si predstavit ze nevies vyvodit zaver z toho co pisem. Ja chcem povedat. V takychto pripadoch a v sucasnosti je zmluva, ktora sa plni, a vsetko sa robi v sulade so zmluvou. Ak niekto podpise nevyhodnu zmluvu ja hovorim: jeho problem, mal sa s niekym poradit, naprikald so sethom82, lebo na zaklade toho co pise som dospel k zaveru ze je, resp. sa povazuje za odbornika.
Napriklad predpokladam ze nie si blby a ked ti bude niekto nieco nukat si schopny dospiet k zaveru, ci je to dobre alebo nie. Inak tito ponukaju zmluvy financne produkty a napisem to takto: Minimalne poniektori su schopni ponuknut lepsie produkty ako keby si isiel do poistovne resp. banky.
Noobsz DJ
Guru
Guru

Lenže nezabúdaj na to, že s takou zmluvou príde za tebou gašpar v obleku s tým, ako je to pre teba výhodná zmluva. A odkiaľ že to taký gašpar príde? No predsa z nejakej sprostredkovateľskej spoločnosti typu OVB, Partners Group, Prosight a podobne. A nakoľko to nie sú žiadny finančný poradcovia, ale iba sprostredkovatelia, tak ti nikdy neporadia dobre. Príde za tebou vždy iba kvôli tomu, aby si podpísal zmluvu, vďaka čomu on za teba skasíruje províziu. Ak by to bol skutočný finančný poradca, tak by za tebou nikdy neprišiel so žiadnou zmluvou. Taký by ti vedel skutočne aj poradiť, čo by bolo pre teba najlepšie. Lenže na to potrebuje človek v prvom rade príslušné vzdelanie ekonomického smeru a certifikáciu (myslím, že ju vydáva NBS po nejakých skúškach), o ktorej sprostredkovatelia nemajú ani šajnu. Nikdy si preto nenechám radiť od nejakého šuhaja v maturitnom obleku, ktorý je po absolvovaní vstupných školení a vydáva sa za finančného žraloka. Mám svoj rozum, vezmem si do ruky pero, papier a kalkulačku. To mi bohato stačí na to, aby som si vedel zrátať, či na niečom zarobím alebo prerobím.
Son-Goku
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Son-Goku »

Chlad napísal: NO chlape neviem neviem asi si niečo kompenzuješ .
co ti nie je jasne?
ferdinand19
Medium Expert
Medium Expert

Noobsz DJ: Poznam jedneho co je odbornik jemu by som aj veril. Ja samozrejme pouzivam rozum a preto analyzujem co mi kto tvrdi. To ze niekto iny veri cudziemu a podpise nevyhodnu zmluvu je uz potom pre neho bohuzial problem. Su to sprostredkovatelia a mozu mi poradit ktory z danych produktov je "pre mna lepsi", co znamena "menej horsi", lebo vlastne uplne vsetky financne produkty si nevyhodne, aj tie ktore sme uzavreli, lebo vlastne my hladame "najmenej zle produkty". Vidis, sme podobneho uvazovania, lebo keby mne dakto chcel daco poradit a ja poviem: moment toto je blbost, tak sa s nim viac nestretnem a bude to pre neho skoda. Lenze bohuzial je stale malo takych ludi ako ja.
obhajca
Amateur
Amateur

Nikdy som nepočul, že človek z Partners, OVB, ProSight, by prišiel za človekom s hotovou zmluvou. to je skrátka BLBOSŤ. Zisti si najprv odkiaľ tí ľudia sú, a kľudne môžu byť aj z danej poisťovne. OVB je hlavne finančné poradenstvo a tí ľudia sú nútený predávať životné poistky (videl som jeden mail - vyhlásenie súťaže a tam sa písala taká vec, že je vyhlásená súťaž v predaji, ale s tým, že sa počítajú body, len zo životných poistiek :D to som sa vtedy nasmial...)
ProSight zase pracuje inak. Viem, že to znie trošku trápne, že niečo za to skrývame, ale my sme hlavne vzdelávací projekt. A preto, keď sa s niekým stretneme, hneď ho pozývame na vstupný seminár, aby sám vedel aj do budúcnosti niečo, kde nebude potrebovať naše služby a ešte si k tomu môže zarobiť províziami za zmluvy, ktoré spraví do svojej rodiny. Len si zoberte koľko iných spoločností chodí na školy vzdelávať finančnú gramotnosť? Ja viem len o ProSight.
A teraz si možno poviete, že to pozývanie na vstupný seminár je naschvál tak nastavený, aby "tí hore" zarobili najviac. No ale keď sme NAOZAJ SPRÁVNE pochopili MLM, zistíte, že to tak vôbec nieje. Tým úplne hore je jedno, či to spraví človek nový alebo starý, dostane z toho to isté. A čo tak tí, čo tých nových ľudí zavolali? Pre nich je to len a len mínus. Pretože medziprovízia z obchodu je menšia ako keby ju sprostredkoval sám. Zbytočne mať pod sebou neproduktívneho človeka. A predsa to robíme stále.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

ale ved to je len nahananie novych oveciek, je jedno ako to nazves, "ti hore" vedia, ze aj par novych ludi vie zohnat kontakty na dalsich, ktorych mozete odrbavat dalej a tym viac rozsirovat svoju siet

zabudol si podotknut, ze za seminar sa plati
Noobsz DJ
Guru
Guru

Aha, takže ty si o tom ešte nepočul. Ja som to už niekde písal, že ma do OVB ťahal jeden človek a zopár "školení" som si tam odsedel. A ešte sa magori aj chválili, že každý jeden "finančný poradca" má so sebou v taštičke tie zošity ku každému nimi ponúkanému produktu. Do tých zošitov len spíšu všetky iniciály nejakej obete, ktorú nahovoria na tie ich super špeciálne produkty a pošlú to do danej spoločnosti. Tak tu láskavo nevypisuj, že ty si o niečom takom nikdy nepočul. Ja som si to zažil na vlastnej koži na tom akože školení. A aj tak najlepšie z celého školenia bolo to, ako treba klientovi vysvetliť sporenie. Použili príklad snehovej gule. Že čím dlhšie sa kotúľa dole, tým viac rastie. A tí ľudia čo tam boli? Všetko chalani zo stredných škôl, čo sa nevedeli zamestnať a uverili kecom nejakých kravaťákov, ako budú nezávislý a zabezpečený. A čo to je podľa teba NAOZAJ SPRÁVNE pochopiť MLM? Že si naberáte rovnakými kecami o nezávislosti ľudí, čo nemajú absolútne žiadnu perspektívu v živote a Vy im ju akože ponúknete? Že budú robiť záslužnú prácu pre ostatných ľudí a ešte si na tom aj pekne privyrobia? Žiadna záslužná práca. Všetko sú to len dobre formulované ťahy, aby ste si nabrali sprosté ovečky, ktoré porobia zopár zmlúv vo vlastnej rodine a medzi svojimi priateľmi. A ešte sa ideš chvastať tým, ako robí Prosight nejaké prednášky na školách. Ja byť riaditeľom školy a prišli by tam šašovci z Prosight robiť prednášku, tak by som ich hnal svinským krokom. Aby nejaký gašpar bez príslušného ekonomického vzdelania a certifikátu/poverenia od NBS išiel niekomu kecať niečo o financiách. Nepoviem ak by na prednášku došiel taký pán ako je Warren Buffett. Ani všetci poradcovia z Prosight alebo inej obdobnej spoločnosti nebudú mať dokopy toľko vedomostí, ako tento pán Buffett. A dôvod? Ani jeden nemá potrebné vzdelanie.
Napísať odpoveď