sluchadla+zvukovka 200€

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
ebb
Amateur
Amateur

sluchadla+zvukovka 200€

Príspevok od používateľa ebb »

zdravim..
moje stare sluchadla (steelseries siberia) dosluzili, takze by som si chcel zadovazit nove, ktore su podstatne kvalitnejsie(co sa tyka zvuku), spolu so zvukovou kartou.
Vyuzitie:
> hudba - rock, metal (vacsinou symphonic), pop
> filmy
> hry - potrebny precizny priestorovy zvuk
Typ sluchadiel:
> otvorene
> over-ear
Budget: 200€
K starym sluchadlam som mal zvukovku, ale to je predpokladam srot. Nevyznam sa velmi do tychto veci, ale najviac ma zaujala kombinacia Audio-technica ATH-AD700 + ASUS Xonar DX
Dakujem za kazdu radu.
Ryan Giggs
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: sluchadla+zvukovka 200€

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Vyber sluchadiel je bez vyhrad, len treba mat na pamati ze maju dost svetly, vyrovnany zvuk. Vyber zvukovky uz dobry nie je.
Za rovnake peniaze Fiio E10.
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Johnnny »

V tej cene sa mne osobne na tvoj ucel dost pozdavaju Beyerdynamic DT990 PRO(ktore sam vlastnim) http://www.techhouse.sk/sluchadla/studi ... dt-990-pro.

Nie su dokonale rockove, pretoze maju trochu vyraznejsie basy, ale mne osobne sa to pozdava. Maju teplejsi, vcelku agresivny zvuk. Priestor je tiez uplne v poriadku, hoci verim, ze nejake AKG K612 ho zvladnu lepsie. Oproti Siberiam budu ale priesotorovo uplne inde. S FiiOm je to uz ale trochu nad limit, no nic lepsie by som neodporucal. V kazdom pripade budu prechod zo Siberii menej "bolestny", nez na AD700.
Ryan Giggs
VIP
VIP

DT990 su tiež v pohode, ale priestor maju AD700 lepši ako DT990. A o dosť. A su aj detailnejšie, čo sa na hry hodi.
Na K612 je treba poriadne železo. A hlavne sa neoplatia, kedže už za nejakych 40 eur naviac su K 701.
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Toho som si vedomy, ze ten priestor u DT 990 je skor priemer zatial co AD700 (obecne rada AD) priestorom dost vynikaju. Na druhej strane si myslim, ze je to mensi kompromis nez pouzivat AD700 na rock. Predsa len, oproti Siberiam je ten priestor u DT 990 PRO obrovsky.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Praveže nevidim žiaden problem použivať AD na rock. Prave naopak. DT už maju predsalen veľa basu.
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Mne na AD 700 vadi, ze su dost "nezne". Rock je na nich prirodzeny, ale pre mna nudny. Tazko povedat, chce si to vyskusat.
ebb
Amateur
Amateur

Dakujem za rady. Co sa tyka sluchadiel, tak este popozeram obidve, a uvidim ako sa rozhodnem. Nad Fiio E10 som rozhodne rozmyslal, ale odradza ma to, ze E10 je vraj obrovskym prinosom iba pre hudbu. Ja by som to chcel nejako vyvazene medzi hudbu+filmy+hry zamerane na priestorovy zvuk. Samozrejme neviem či je to pravda, lebo som nikdy nemal moznost otestovat to. Docital som sa to v > http://www.overclock.net/t/1369585/fiio ... t_19483921 + http://hardforum.com/showpost.php?p=103 ... ostcount=5 + http://www.head-fi.org/t/644926/looking ... st_9030296 + http://forum.notebookreview.com/accesso ... stock.html
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

To trochu je a trochu nie je pravda. FiiO nepodporuje rozne tie "gaming" technologie ako EAX a podobne. Ako problem by som to videl mozno pri reproduktoroch, ale pri sluchadlach to nicomu nevadi. Vsetky tie technologie sa tykaju but priestoru (a ten bude s FiiO obrovsky), alebo odlahcenia CPU (vypocty na seba berie zvukovka, ale pri dnesnych CPU to tak ci tak nema realny prinos). S tymto ti skor pomoze Ryan. Keby to nebolo FiiO, tak ako alternativa mozno Crrative X-FI HD ktora ma velmi slusny DAC, no horsi AMP nez FiiO.
Ryan Giggs
VIP
VIP

ebb napísal:Nad Fiio E10 som rozhodne rozmyslal, ale odradza ma to, ze E10 je vraj obrovskym prinosom iba pre hudbu. Ja by som to chcel nejako vyvazene medzi hudbu+filmy+hry zamerane na priestorovy zvuk.
To su samozrejme nezmysly. Jediny problem je vtedy ak ma človek 5.1 repro s analogovym vstupom. Vtedy to Fiio k reprakom nepripoji. Inak su to hluposti.
ebb
Amateur
Amateur

Na DT770 mi nevyhovuje to, ze su uzavrete. To je pre mna velke minus. Taktiez momentalne pozeram na AD700x. V europe sa ich cena pohybuje okolo 240€. V amerike dokonca nove pod 100€. Neviem ci tomu mam verit, lebo je to ohromny rozdiel.
Ryan Giggs
VIP
VIP

AD700 nestoja 240 eur. Toľko stoja AD700X. AD700 stoja 140 eur.

To že su nejake sluchadla uzavrete ešte neznamena že su horšie.
ebb
Amateur
Amateur

Ryan Giggs napísal:AD700 nestoja 240 eur. Toľko stoja AD700X. AD700 stoja 140 eur.

To že su nejake sluchadla uzavrete ešte neznamena že su horšie.
no ved to pisem.. v amerike stoja ad700x okolo 100eur, tak sa pytam, ze ci to nie je lepsia kupa. Ked mam na hlave uzavrete sluchadla, tak ma to jednoducho neskutocne znervoznuje. Neviem aku maju tie D770 priepustnost, ale urcite by som chcel pocut aj nieco z nahodneho okoliteho hluku.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Modely A aj AD su všade v Europe predražene. V Azii sa daju niektore kupiť aj o polovicu lacnejšie. Pokiaľ nemaš problem kupovať vonku, tak je samozrejme lepšie kupiť to tam. Nie su to fejky, proste taka je obchodna politika vyrobcu resp. predajcov.
AD700X hraju trochu inak ako AD700, maju trošku viac basov a celkovo zabavnejši, temnejši zvuk.

Keď si sluchadla ohuliš, tak ani v otvorenych toho veľa počuť nebudeš. Ak ale nepotrebuješ izolovať, tak nie je veľa dôvodov voliť uzavrete.
Napísať odpoveď