eBay.com
-
Scorpion90
King
Re: eBay.com
Nie nie si nijako postihnuteľný. Ty nemôžeš za to, aku hodnotu balíka napíše predajca na obálku
Myslel som to tak, keď mi poslali výzvu k predloženiu faktúry a ja dám fake faktúru, ktorú mi vyrobí predajca, či som stíhateľný. Pretože to im už ja vedome posielam faktúru, ktorú si vyžiadali. Samozrejme s menšou cenou.
-
guess.whoo
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
musis poslat doklad kde je napisane co si objednal (nazov) plus vypis z paypalu/IB kde to je tiez uvedene. takze jedine ze by ti shop vystavil fake fakturu a fake paypal platbu
ahoj, prosim vas potrebujem pomoc...
Nakupujem cez Ebay ale nemala som do dnes paypal ucet, cize som vzdy nakupovala prevodom cez debetnu kartu.
Jeden seller mi poslal refund a ja som si dnes paypal spravila, ale nahodit tam kartu mi nejde lebo ze moja banka to nepodporuje ci co bla bla...
Pride mi ten refund???? co mam robit??
Dakujeeem
Nakupujem cez Ebay ale nemala som do dnes paypal ucet, cize som vzdy nakupovala prevodom cez debetnu kartu.
Jeden seller mi poslal refund a ja som si dnes paypal spravila, ale nahodit tam kartu mi nejde lebo ze moja banka to nepodporuje ci co bla bla...
Pride mi ten refund???? co mam robit??
Dakujeeem
Jaku mas kartu? Mas na nej nastavene limity?
-
Soviet
Darca
Aku chybu dostanes? Hod sem screen, alebo co. Ak ti hodil refund na paypal, tak ti pride ta suma tam, ale nebudes ju mat zatial ako staidal vybrat ak sa nemylim.
mam Visa kartu od tatrabanky, mam studentsky ucet a jediny limit co mam (myslim) je ze za den mozem minut max 100eur.
Ked si otvorim to ze customer resolution centre a dam si ze mi neprisiel tovar, kliknem si ze ktory mi neprisiel a dam si order details tak tam mi vyhodi vsetky veci co som si vtedy naraz kupovala a na boku mi to da sumu ktoru som zato dokopi zaplatila plus postovne a da sa mi tam zelenym ze minus refunded a ta suma. Ciize ona ma asi fakt refundla. ale neprisla mi o tom sprava ani na ebayi ani na mail ani z banky...
a ked som si teraz spravila paypal ucet bez toho aby som si tam dala tu kartu lebo to mi nejde tak ten mi tiez nic nehlasi ziadne prachy...
Ked si otvorim to ze customer resolution centre a dam si ze mi neprisiel tovar, kliknem si ze ktory mi neprisiel a dam si order details tak tam mi vyhodi vsetky veci co som si vtedy naraz kupovala a na boku mi to da sumu ktoru som zato dokopi zaplatila plus postovne a da sa mi tam zelenym ze minus refunded a ta suma. Ciize ona ma asi fakt refundla. ale neprisla mi o tom sprava ani na ebayi ani na mail ani z banky...
AK nakupujes cez ebay vzdy doporucujem napisat doplnujucu spravu pre predajcu k objednavke aby napisal spravne cislo v spravnom tvare na balik bo vela krat sa mi stalo ked som kontroloval na baliku tu cast kde je adresa + tel tak pri tel boli nezmyselne znaky a cisla. Vzdy som sa divil preco kurier osobne prisielElement napísal:Chalani zachráňte ma, ja už som strašne zúfalý z tohto, vždy keď si objednám nejaký drahší tovar tak mi príde cez kuriéra ale ten selle nevie na balík napísať telefónne číslo a potom to oni držia dva týždne a potom to ide späť![]()
A napr teraz mám balík
http://www.equick.cn/English/Track.aspx ... =860396855
vytrackoval som ho je už na SK dlhšie, odvolal som všetko a nikde, nie je. Stále mám problém hlavne s GSL službou, oni keď nemajú číslo telefónne tak tne balík nedoručia. Som už z toho zúfalý.
-
rebrik5
Medium Star
Mam taky problem objednal som tovar z ebay po mesiaci a pol nic nedoslo tak som napisal predajcovi nech mi vrati peniaze bez problemov mi ich vratil a viac som to neriesil.Este som objednal nejake veci. A po dalsom mesiaci mi dosli veci na postu tak som ich isiel vyzdvihnut a zistil som ze mi dosla ta vec ktora bola refundutna. Chcel som mu napisat no zmizol mi aj z ebay a emaily som vymazal. Otazka je ci mozem mat z toho nejake problemy ked mu neviem vratit peniaze.
-
Soviet
Darca
Nevracaj mu peniaze ani nic. Ak ho nemas v ebayi pri tej veci, cez ktoru si kupoval.
Sem tam sa stane, ze balik zapadne a strati sa pocas dopravy. Takze on uz na tie prachy asi aj zabudol
Sem tam sa stane, ze balik zapadne a strati sa pocas dopravy. Takze on uz na tie prachy asi aj zabudol
-
rebrik5
Medium Star
Tak dufam ked na to pride tak mi napise. A sa snim dohodnem.
Ahojte,
ako tu citam, je vas tu viac, co mate s eBay bohate skusenosti.
Pred par dnami som sa rozhodla zaregistrovat sa na ebay.com. O cca 2 hodiny mi prisla informacia na email, ze moj ucet bol pozastaveny, nemienia ho obnovit, nesmiem na ebay predavat, pretoze predstavujem akesi riziko pre ebay a komunitu. Napisala som im uz 3 emaily, a odpoved je vzdy ta ista, diplomaticka, 2/3 textu okopirovane ... skratka, ucet mi vraj neobnovia a nemam sa pokusat vytvorit si ine konto, pretoze ak na to pridu, zrusia mi ho.
V poslednom emaily som im vysvetlila a pytala sa na konkretne dovody, pretoze nerozumiem, cim som "nebezpecna", ked som sa stihla iba zaregistrovat. Nikdy som na ebay nebola, nic nepredala a ani ziaden tovar nestihla na ebay pridat. Uvodne peniaze pri registracii si z mojho uctu stiahli, takze ziadne podlznosti nemam. Dokonca som tam nikdy ani nic nekupovala. Uvidim, aka bude odpoved, ale ocakavam, ze opat v tom istom style. Oni budu pisat dookola to iste a ja stale nebudem vediet, co sa vlastne deje.
Nie som ziaden biznismen, chcela som predat len par veci, ktore nepotrebujem. Nerozumiem teda konaniu eBay.
Viete mi niekto poradit? Mate alebo mali ste s tym niekto nejake skusenosti?
ako tu citam, je vas tu viac, co mate s eBay bohate skusenosti.
Pred par dnami som sa rozhodla zaregistrovat sa na ebay.com. O cca 2 hodiny mi prisla informacia na email, ze moj ucet bol pozastaveny, nemienia ho obnovit, nesmiem na ebay predavat, pretoze predstavujem akesi riziko pre ebay a komunitu. Napisala som im uz 3 emaily, a odpoved je vzdy ta ista, diplomaticka, 2/3 textu okopirovane ... skratka, ucet mi vraj neobnovia a nemam sa pokusat vytvorit si ine konto, pretoze ak na to pridu, zrusia mi ho.
V poslednom emaily som im vysvetlila a pytala sa na konkretne dovody, pretoze nerozumiem, cim som "nebezpecna", ked som sa stihla iba zaregistrovat. Nikdy som na ebay nebola, nic nepredala a ani ziaden tovar nestihla na ebay pridat. Uvodne peniaze pri registracii si z mojho uctu stiahli, takze ziadne podlznosti nemam. Dokonca som tam nikdy ani nic nekupovala. Uvidim, aka bude odpoved, ale ocakavam, ze opat v tom istom style. Oni budu pisat dookola to iste a ja stale nebudem vediet, co sa vlastne deje.
Nie som ziaden biznismen, chcela som predat len par veci, ktore nepotrebujem. Nerozumiem teda konaniu eBay.
Viete mi niekto poradit? Mate alebo mali ste s tym niekto nejake skusenosti?
-
Scorpion90
King
Neviem ci to este plati, ale ked som sa ja registroval, tak bola podmienka, ze najprv musim ziskat nejaky feedback, az potom mozem zacat predavat. Nebolo to vela, tusim 10 nakupov
Scorpion90: Dakujem. No skusim tie pravidla prestudovat este raz. No ak by bol toto dovod na pozastavenie uctu, ktory neplanuju obnovit, stacilo z ich strany napisat a nie hned rusit.
Da sa v eBay komunikovat aj s niekym inym nez s Customer service? Neviem sice, ci to ma este vyznam, ked su ako obohrata platna, no za pokus by stalo este niekam inam napisat.
Da sa v eBay komunikovat aj s niekym inym nez s Customer service? Neviem sice, ci to ma este vyznam, ked su ako obohrata platna, no za pokus by stalo este niekam inam napisat.
Ja by som skor povedal, ze to su automaticke spravy alebo nejake preddefinovane. Ako cerstveho registrovaneho uzivatela bez 0 nakupov a 0 predajov velmi diskutovat stebou nebudu.
Odpisuju mi klasicke preddefinovane emaily ... nik konkretne. Podakovali mi za obchodovanie s nimi, co ma utvrdilo v tom, ze ten moj email a ucet ani neskontrolovali. Co sa v tako pripade da ale spravit, ked ma bezdovodne hned na zaciatku stopli. Na svoj ucet sa sice dostanem, mozem si ho vsak iba pozerat ... nic viac s nim robit nemozem. Malo by vyznam sa prihlasit pod inym emailom? Ale to by som asi musela i inu adresu a meno zadat ... predpokladam.
Oni to ocividne riesit nebudu, dali mi bezdovodne stopku a budu mi na moje emaily odpovedat dookola tak isto ... Ved to je na hlavu.
Oni to ocividne riesit nebudu, dali mi bezdovodne stopku a budu mi na moje emaily odpovedat dookola tak isto ... Ved to je na hlavu.
Divne, ze do dvoch hodin takto reagovali. Kto vie co vtom bude. Mozno IPcka je na zozname podozrivých adries alebo nieco ine. Tazko povedat.
Ved prave, ze je to cele divne, nic nedava logiku. Mozem sa skusit znovu zaregistrovat s inym emailom, co to spravi ... hladala som na ich webe i inde v diskusiach rozne info, ale k nicomu som sa nedopatrala.
Ahojte.. poprosim Vas o radu.. prvy krat nakupujem na ebay.de. Vyhral som aukciu na hodinky. Predajca vsak posiela tovar len v ramci Nemecka. To som si bohuzial vsimol az po aukcii. Napisal som mu cez ebay, ci by nebol ochotny mi poslat tovar - hodinky na Slovensko. Suhlasil s tym, ze mi ich posle zrejme DHL kurierom za 17,- € + cena hodiniek. Poslal mi udaje na svoj bankovy ucet, IBAN + BIG. A moja otazka je, ci mu to poslat prevodom cez internet banking, alebo ho poziadat o platbu cez Paypal? Predajca ma 100% feedback, ale ma doposial len celkom 14 predajov. Poslat mu teda tie peniaze prevodom na jeho ucet, alebo by som bol platbou cez Paypal nejako chraneny..? Dakujem za rychlu odpoved.
-
Traktorista
Guru
ak sa da tak urcite pouzi paypal!