Vyberanie Mandlí
Vyberanie Mandlí
Už vám niekedy vyberali mandle?....Bolí to ?...robia to bez uspania?...aj ste ležali ?...kto viete alebo ste zažili...povedzte mi...
-
twardykamen
Medium Professional
Re: Vyberanie Mandlí
som bez nosnych aj krcnych.krcne.vyber bol len s naladovkou.dalo sa to bolest som necitil.liecenie par tyzdnov nemozes otvorit poriadne usta.horsie bolo liecenie abcesu.vytahovanie hnisu,otvaranie rany peanom
Mne vyberali krčné mandle, keď som bol druhák na základnej.. priviazali ma o kreslo, pichli nejakú injekciu a normálne pri vedomí mi to robili. Ale na liečenie mám príjemné spomienky, pretože ma kŕmili zmrzlinou..

Mne nosne ked som bol maly. Davaju nejaky oblbovak na to. Nepamatam si nic, len ako som chodil po chodbe.
-
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Ak sa volas krstnym menom "Richard" a tu si sa regol ako "Romanko" tak ti najprv spravia klystir a vyplachnu zaludok...
ak nie tak povazuj tento prispevok za bezpredmetny...
ArkanoviTigrovi napísal:Ak sa volas krstnym menom "Richard" a tu si sa regol ako "Romanko" tak ti najprv spravia klystir a vyplachnu zaludok...
Neviem o čom trepeš ale na ten výplach žaludka by si mal ist asi ty....nič v zlom..
-
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
ked si neni ten koho som myslel tak si nemusel reagovat... nic v zlom...
Ja mám mandle zatiaľ svoje, kamarátke ale vyberali a utkvela mi v pamäti jedna rada...keď to budú robiť len s lokálnym umŕtvením tak keď sa ťa doktor spýta či niečo cítiš a nejak ti do toho zabrdne tak povedz, že hej, aby ti dal ešte trochu toho umrtvováku lebo keď to začne rezať budeš to cítiť oveľa viac tak sa proste treba poistiť 
Môžte mi niekto napísať aký je prínos keď vám vyrežú mandle? Poprípade z akého dôvodu vám ich vyrezali? Mne to doktori tiež odporúčajú. Mám krčné mandle dosť poničené kvôli častým angínam. Nemienim ale doktorom dovoliť niečo zo mňa vyrezať keď prínos môže byť veľmi otázny. Vďaka
-
Andi_Cibula
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Je to dvojsecna zalezitost. Mozes byt castejsie chory na lahke choroby ked mas mandle. Ked mandle nemas, tak ti hrozia sice menej caste, ale o to vaznejsie choroby. (Mam pravdu ?) Odstranenie mandli mi pride trochu ako riesenei dosledku a nie priciny.
Jednoznacne by som sa poradil s viacerymi lekarmi nezavisle od seba.
Jednoznacne by som sa poradil s viacerymi lekarmi nezavisle od seba.
-
twardykamen
Medium Professional
ak ti zacnu abcesy ti garantujem ze ich budes prosit aby ti ich vyrezali.kamos tiez nechcel aby mu ich vybrali.aj to dost dlho zvladal.3 krat lezal nez to vzdal.Angina nie je podla mna lahka choroba.
-
Arkaz
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Ja som bol raz za 2 mesiace chory ked som mal mandle. Trosku somsa napil studeneho a uz som aj lezal. Az raz som mal absces tak sikovne za mandlou schovany ze som lezal 2 tyzdne v horuckach vystriedal som 3 antibiotika , bol u krcnej ta nic nenasla az nakoniec som uz nevydrzal a isli sme v noci na pohotovost.tam pan primar pozreldo hrdla a zahlasil ze absces za 20 minut na sal
vsetci ma strasili ako to bude po operacii boliet ze este viac ako doteraz no hned po prebratiz narkozy som prvy krat prehltol a bol som stastny ako nikdy. Bolest 50x mensia ako doteraz. Predtym som pri prehltani slin az zovrel peste. A odvtedy som bol chory mozno raz rocne. Takze umna velka spokojnost.
-
zdravotnik
Light Professional
Obnovím tému s pokračovaním po výbere mandlí. Krčné mandle mi vyberali zhruba pred 9-timi rokmi. Pred mesiacom som objavil na mieste mandle malý výrastok - podľa ORL fibróm vo veľkosti hrášku. Som objednaný na zákrok v lokálnej anestéze. Neabsolvovali ste niekto podobný opätovný zákrok? Ďakujem.