Pestovanie chilli

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
mihalswk
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Re: Pestovanie chilli

Príspevok od používateľa mihalswk »

ahojte tak posielam aj ja moju urodu :) niektore uz trosku ususene
Prílohy
Habanero Red, Yellow, Orange
Habanero Red, Yellow, Orange
Red Star Hungary
Red Star Hungary
P1110839.JPG
P1110844.JPG
Gothar
Moderátor
Moderátor
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Gothar »

ziegel napísal:GothaR, pouzivas to ako marinadu alebo sa to da aj ako normalna omacka uz k hotovemu masu?
To zalezi od toho kolko znesies :D Momentalne je to aj pre mna dost silne pri priamej konzumacii, ale ako to poznam, tak casom trochu palivosti strati a potom sa bude dat pouzit aj k hotovemu masu. A vzdy sa da nariedit horcicou alebo kecupom, ja preferujem horcicu, kedze tak neprebija ovocnu aromu omacky.
IMI
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa IMI »

Zdravím,
mám na predaj semiačka chilli seeds a tabaku virginského. Pre viac info mi napíšte PM.
Modely roku 2012 – najčerstvejšie ( klíčivosť 9/10 ) :
- Peter´s Penis
- Chinese Chilli Pot
- Jamaican Red Mushroom

Modely roku 2011 – ( klíčivosť 8/10 ) :
- Satan´s Kiss
- Red Cayenne
- Jamaican Mellow
- Jamaican Red Mushroom
- Yellow Caribic
- Black Hungarian
- Bulgarian Carrot
- Indian noname
- Fresno Red
- Red Chilltepin
- Habanero Orange
- Heart of Soul
- Tabak Virgínsky
k6
VIP
VIP

Príspevok od používateľa k6 »

Teatralne sa pridavam k pestovatelom a zaroven potvrdzujem, ze IMI drzi slovo. Take na noc som zaparkoval do zmesi cierneho caju a vody styri druhy a par noname seeds, zajtra zhanam raselinove tablety a sadim. Naklicit to necham asi v kupelni (najteplejsie miesto v byte), nebude to dufam problem? :)
Pnr
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Pnr »

imi: mal by som zaujem o par semiacok. Tento rok som pestoval hanabero choco a red. Nejak som si na ne uz privykol a chcel by som nieco silnejsie. Co by si odporucil?

//Ma niekto najlepsie z Kosic nagu morich? Minuly rok som kupoval z habanero.sk no ani jedno mi nevyklicilo. Na vymenu mam habanero choco (aj ked tento rok som prvy krat pestoval a tak neviem ako to je s klicivostou).
Silmer
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Silmer »

nieje to zrovna pestovanie ale tak nebudem zakladat novu temu.

dostala sa mi do ruk tato fajnova paliva omacka, mate uz niekdo skusenosti s nou? :)

http://www.paliveomacky.cz/produkt/mad- ... in-54.html
k6
VIP
VIP

Ahojte,

tak dnes som presadzal naklicene rastlinky v tabletach do malych kelimkov so zahradnickym substratom (najskor sterilizovany v rure, nasledne premiesany s perlitom v pomere tak 1:5). Kedze som dal klicit prilis skoro (nedockavec :D ) tak som musel nutne zacat svietit. Posluzila mi paradna usporka ( http://www.narva.sk/?cls=stoitem&stiid=24007 ). Inak ten eshop fakt odporucam, jeden den som objednal, na druhy den kurier doviezol. Proti tomu planetaziaroviek.sk mi tovar nedodala ani na 4. den, na co som objednavku len mailovo stornoval. Ziadna reakcia, podnikanie po slovensky... No ked zacalo vychadzat vela rastliniek, tak som to uz nemal kde mat - prestahoval som to do kancelarie do prace. Z jednej krabice som vyrezal dno, vystlal ju alobalom a dnu supol rastlinky a lampu. Tu samozrejme ovlada mechanicky casovac (za tucne tri ecka baumax) tak, aby denne svietila 16h. Rastlinkam to pomohlo, prestali sa tahat za svetlom ale rastu rovno hore a maju aj relativne pevne stonky. Poniektore uz tlacia tretie poschodie.

Chcem sa spytat, ci uz taketo silnejsie rastlinky mozem fuknut na okno, alebo im este stale treba svietit? Az sa v kelimkoch trosku prekorenia, pojdu do finalnych crepnikov - bude to indoor, takze planujem take sirsie, cca 4L. Vacsie mi zial momentalne podmienky nedovolia. S tym suvisi dalsia otazka - mam pri presadzani na final hodit do substratu aj nejake pevne hnojivo (ake?), alebo sa spolahnut na tekute v kombinacii s "bananovym"? Ked uz sa s tym babrem, nerad by som nieco pokaslal.. :)
Prílohy
858209_4047400917971_806870427_o.jpg
778705_3931913110848_188730923_o.jpg
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

Silmer: mam ju doma, co by Ta zaujimalo?
jax90
Expert
Expert

Príspevok od používateľa jax90 »

Tak ja som posadil akurat včera do tych teglikov semienka,len sa bojim,že som ich zasadil priliš hlboko,bude to problem pre tu rastlinku?
k6
VIP
VIP

Ak davas do pody/substratu, idealne je dat ich tak, aby ich bolo "vidiet", pripadne tak 3-5mm pod. Vtedy su najlepsie vysledky.
Black.Raven
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Black.Raven »

Zdravím všetkých chilli nadšencov. Táto téma ma veľmi zaujala. S pestovaním obyčajnej papriky mám určité skúsenosti, ale chilli som ešte nikdy nemal a chcel by som si to skúsiť. Nemá niekto prebytočné semená (aj kúpim)? Osobne mi je to jedno aká odroda (nemám obľúbenú odrodu). Vopred vám ďakujem chalani.
Trussardi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Trussardi »

Kde v KE dostat jolokia omacky? tie co maju palivost 1mega
kliko
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa kliko »

Zdravím, posielam na ukážku tohtoročnú úrodu.
Pestuje si ich oco, neviem ani ako sa volajú.
Dostal to vždy len od niekoho ale nikomu sa tak nedarilo ako jemu
ale nijak špeciálne sa o ne nestará sú celý čas dnu za oknom a občas ich poleje
s tým "banánovým hnojivom" čo som tu našiel.
A nikdy sme ich ani neopeľovali o takom niečom som sa dozvedel len nedávno žeby sa to malo robiť :D

Ale chcel by som sa opýtať či by ste mi nevedeli poradiť názov nejakých nových papričiek.
Chcel by som nejakú inú farbu, kedže zatiaľ všetky máme červené a ideálne by bolo keby to bola taká menšia
rastlinka.
Prípadne ak by ste poradili nejaký dobrý a spoľahlivý e-shop, chcel by som mu ich dokúpiť na vianoce.
Prílohy
996659_10201572749094076_755510790_n.jpg
1000624_10201572748374058_1137328252_n.jpg
998309_10201572744453960_432867334_n.jpg
1459051_10201572744493961_725240168_n.jpg
1459743_10201572748014049_990107258_n.jpg
ASU
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa ASU »

Z menších doporučujem určite tieto http://www.seminka-chilli.cz/zimbabwe-b ... il-19.html
tohto roku som ich nasadil a krásna úroda :) a dajú sa pestovať aj v črepníku...
z tohto e-shopu už druhý rok objednávam a som veľmi spokojný, aj čo sa týka výberu semien aj klíčivosti semien :)
fikotek
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa fikotek »

Pokud si najdete 10 vterin. Dekuju.
https://docs.google.com/forms/d/1hhMO_p ... I/viewform
jacob654
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa jacob654 »

chilli trinidad scorpion moruga, kedy zvyknete zbierať plody? na zimu to dávate vonku alebo to mate v nejakom skleníku? pripájam moju úrodu
Prílohy
10695200_358254491004845_1321882316_n.jpg
Kufor
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Kufor »

Pomaly zacina sezona, pre niektorych uz zacala, tak to tu znovu ozivim :) Tento rok som sa konecne dokopal do toho aj ja a v najblizsich dnoch sa pustim do pestovania svojich prvych papriciek. Semienka, raselinove jiffy a hnojivo som objednaval z http://www.seminka-chilli.cz/ , vela ludi si klicivost ich semien pochvalovalo, tak som zvedavy, co sa podari zbuchat mne.

Planujem pestovat na balkone (otoceny na juh, cely den zaliaty slnkom) a vybral som si pre zaciatok tri odrody - okrasnu funkciu budu plnit Chinese Multi-Color a Thanksgiving, tie planujem mat v tych dlhych, muskatovych kvetinacoch (2, pripadne 3 v jednom), do dvoch vacsich kvetinacov pojde po jednom Habanero Red. Chcel som skusit aj ine Habanero, ale zas som nechcel zbytocne kupovat 10 semien, ked v najlepsom pripade tento rok pouzijem iba jedno...

Co pestujete tento rok vy?
ASU
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa ASU »

Mne sa z minulého roku osvedčilo Cayenne yellow (vysoká úrodnosť a skvelá chuť), tiež som minulý rok objednával z seminka-chilli.cz a s klíčivosťou som bol nad mieru spokojný.Tohto roku som použil ale už svoje semienka. Momentálne sú rastlinky vysoké asi 6-7 cm, len dáko sa ťahajú za svetlom, tak sú také dlhšie :D
kubaj
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa kubaj »

Rozmýšľam, že by som tento rok skúsil aj ja niečo vypestovať. Čo myslíte, nebude neskoro, keď začnem na začiatku apríla klíčiť? :)

// Zabudol som dodať, že by som chcel pestovať vonku :)
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

ako bojujete proti voskam? minuly rok som mal v kvetinaci jedno habanero a aj ked sa pekne urodilo (sprchoval som to od vosiek 2x do tyzdna), po zlikvidovani rastliny mi tie vosky znicili vsetko ostatne, aj petrzlen.
Napísať odpoveď