Závislosť
Re: Závislosť
ja som bol závislý gembler.hazardny hrač..dalej nemusim pokračovať..tiež som bol najskor ako ty hral som hry na PC od malička.chodil som aj von a stretaval sa s dievčatami,ale všetky som kvoli hram stratil.neskor som začal hravať hazardne hry,dalej poker na internet,stavkovanie.Vsetko je to strateny čas,stratene peniaze,stratena dovera ludi.
ale k teme,kedže sa hraš len na PC.treba si uvedomiť jednu vec.to,že sa hraš na počitači ti neda nič realne do života a popri tom,čo tvoji kamarati trtk*ju ženy,ty sediš doma a hraš sa na počitači.kym ostatni športuju,ty sa hraš na počitači.kym ostatni su v meste,zabavaju sa,nadvazuju nove znamosti,ty sa hraš na počitači a ideš spať.
čas sa da využit rozne,ale sedieť za počitačom za hrami a facebookom je najvačšia strata času.
a chceš odo mna radu resp. pomoc? VYHLADAJ ODBORNU POMOC!!psychiatra! to je jedine,čo mne pomohlo.nie je to žiadna hanba.to čo povieš psychiatričke je doverne a nahovárat si,že nie si hodny psychiatrie je hluposť.
v Zahraniči,kde nie su ludia take ovce ako u nas na Slovensku chodia za psychiatrom s bežnymi problemami..
takže tak,ona ta usmerni a povie ti,čo dalej.
Zbytočne tu chceš pomoct od ludi,čo ich je 30% rovnakych jak ty.
ale k teme,kedže sa hraš len na PC.treba si uvedomiť jednu vec.to,že sa hraš na počitači ti neda nič realne do života a popri tom,čo tvoji kamarati trtk*ju ženy,ty sediš doma a hraš sa na počitači.kym ostatni športuju,ty sa hraš na počitači.kym ostatni su v meste,zabavaju sa,nadvazuju nove znamosti,ty sa hraš na počitači a ideš spať.
čas sa da využit rozne,ale sedieť za počitačom za hrami a facebookom je najvačšia strata času.
a chceš odo mna radu resp. pomoc? VYHLADAJ ODBORNU POMOC!!psychiatra! to je jedine,čo mne pomohlo.nie je to žiadna hanba.to čo povieš psychiatričke je doverne a nahovárat si,že nie si hodny psychiatrie je hluposť.
v Zahraniči,kde nie su ludia take ovce ako u nas na Slovensku chodia za psychiatrom s bežnymi problemami..
takže tak,ona ta usmerni a povie ti,čo dalej.
Zbytočne tu chceš pomoct od ludi,čo ich je 30% rovnakych jak ty.
Najdi si zenu ta ti to uz vymlati z hlavy
,najhorsie je na tom ze mas asi vela volneho casu, preto si musis najst nieco napr si najdi brigadu ak si este skolak ak nie sup sup praca,kolkokrat si poviem ze dnes zamastim ked pridem domov ale pridu povinnosti a nakoniec sa mi to nechce ani zapnut a idem relaxovat von, hlavne vypadni z izby VON
ja som velmi drtil webovku Travian. Ked som s tym chcel seknut, stale ma niekto z online kamaratov prehovoril, nech dam este dalsi server (dalsi rok) a tak som to drtil stale. Az ked skoncil jeden server (dalsi rok hrania), tak som si vsetky "travian kontakty" vymazal zo skypu - vyse 80 ludi, vymazal a zablokoval ich na FB a zmazal si aj telefonne cisla co som mal na niektorych z nich. A odvtedy som o nich nepocul, vyse dva a pol roka uz je tomu
Takze niekedy taketo radikalne riesenie pomoze.
Ale zas ja som to nemal ako moju hlavnu cinnost vo volnom case, chodieval som sportovat, von pit, mal som aj mam priatelku...Takze introvert velmi nie som ako ty.
Ty si ale nejaky extremny pripad, lebo tiez poznam kamosa co hraval WoWko, x hodin denne, kazdy den skoro nejaky 4-5 h raid, ale normalne chodieval aspon s nami pit, ked sme sli.
Ale zas ja som to nemal ako moju hlavnu cinnost vo volnom case, chodieval som sportovat, von pit, mal som aj mam priatelku...Takze introvert velmi nie som ako ty.
Ty si ale nejaky extremny pripad, lebo tiez poznam kamosa co hraval WoWko, x hodin denne, kazdy den skoro nejaky 4-5 h raid, ale normalne chodieval aspon s nami pit, ked sme sli.
NeviesNeries
musis si sam ujasnit, ci to hravas preto ze ta to stale este bavi alebo iba preto ze si na to proste zvyknuty. Ak ta to stale bavi, ta to skus riesit tak, ze obmedzis hodiny hrania, aby si nad tym ziskal kontrolu. Nemalo by vyznam to "lamat cez koleno" lebo ked clovek nejaku silnu tuzbu potlaci tak skor ci neskor vybuchne na povrch.Ale ak zistis ze ta to uz netesi a hras to iba z nudy a zvyku, tak to mozes skusit zrusit uplne.
musis si sam ujasnit, ci to hravas preto ze ta to stale este bavi alebo iba preto ze si na to proste zvyknuty. Ak ta to stale bavi, ta to skus riesit tak, ze obmedzis hodiny hrania, aby si nad tym ziskal kontrolu. Nemalo by vyznam to "lamat cez koleno" lebo ked clovek nejaku silnu tuzbu potlaci tak skor ci neskor vybuchne na povrch.Ale ak zistis ze ta to uz netesi a hras to iba z nudy a zvyku, tak to mozes skusit zrusit uplne.
Chce to silnú vôľu, alebo zablokovať prístup. Musíš si totiž dať úplnú pauzu od zdroja závislosti, neexistuje "rozumná dávka" - ak ti to už prerástlo cez hlavu, bude ťa stále sťahovať späť. Až bez toho budeš fungovať napr. jeden rok, potom môžeš začať riešiť to, či si chceš niečo zapnúť na pár hodín týždenne.
To nie je závislosť, to je len najlepší spôsob ako využiť čas
nájdi si inú zábavku, ale lepšiu ako pc nenájdeš, možno ženu ale tá časom ťa nakope niekde .
názor hodný tak Homo Sapiens Computeris, ak má v starobe spomínať na postavy z WoWka a nevim čoho, tak to bude smutný život 
melonSVK napísal:názor hodný tak Homo Sapiens Computeris, ak má v starobe spomínať na postavy z WoWka a nevim čoho, tak to bude smutný život
Ja mám podobný problém ale nehrám hry jednoducho youtube,G+ sem tam si zahrám aj LOL ale to som si stopol za týždeň mám 3h. odohrane. Sedím za PC len preto lebo nemám nič iné na práci, v piatok keď sa niekde ide tak idem aj cez leto na chatu ale cez týždeň jednoducho prídem domov o tretej a som na pc do večera. Sem tam chodím zo psom do lesa ale teraz keď vonku prší tak sa mi nič nechce a len strácam čas za PC napríklad aj čítaním tohto fóra 
hej a čo teraz ? Tak ak sa nič iné nedá prečo nebyť na pc ? Tri hodinky denne za pc je v pohode,kemperik napísal:Ja mám podobný problém ale nehrám hry jednoducho youtube,G+ sem tam si zahrám aj LOL ale to som si stopol za týždeň mám 3h. odohrane. Sedím za PC len preto lebo nemám nič iné na práci, v piatok keď sa niekde ide tak idem aj cez leto na chatu ale cez týždeň jednoducho prídem domov o tretej a som na pc do večera. Sem tam chodím zo psom do lesa ale teraz keď vonku prší tak sa mi nič nechce a len strácam čas za PC napríklad aj čítaním tohto fóra
-
Daggertail
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
no ale ked pride o tretej a je na PC do 22 tak to je uz celkom dost kazdy den 
Nie sú podstatné hodiny, ale to, aké sú to hodiny, a či nejdú na úkor bežného fungovania.
-
javatar
Hardcore addict
Spravne - zavislost nie je definovana casom ale miestom v rebricku hodnot.
-
t0m4s3
Admin
Rebricek hodnot ma kazdy iny. Pre niekoho chlastanie kazdy den ma rovnaku hodnotu ako sport alebo navsteva divadla pre druheho. Ja by som povedal, ze pokial svojou zavislostou neobmedzuje inych okrem seba, tak je to v poriadku.
Prečo by malo byť obmedzením vykonávanie obľúbenej činnosti?
-
Grim
Darca
...pretože aj vykonávanie obľúbenej činnosti má svoje hranice...ak vykonávaš obľúbenú činnosť namiesto toho aby si sa najedol, osprchoval, vyspal, naučil do školy, splnil si pracovné povinnosti atď. tak je to závislosť...
V tomto súhlasím. A i som to napísal. Avšak pojem závislosť sa dosť často zneužíva na všetko, čo je pre väčšinu ľudí nie normálne.
Terepin - bohuzial mas pravdu
Tiez som bol zavislak denne som na pc stravil aj 12hod bez prestavky. Expil som jak blazen, vrazal som peniaze do hry aby som bol top.. Hral som stale ale potom som uz nemal pristup na net a singleplayer hry ma nebavili. Nudil som sa cele dni tak som oprasil bike. Bike ma chytil kedze net nesiel nemal som doma co robit tak som bol na biku. Potom som zacal hravat hokejball a florball a celkovo som sa venoval sportu. Kupil som si psa chodievam s nim kazdy den na prechadzky ci prsi, mrzne, ci je teplo vzdy. Ked som znova mal pristup odvikol som si od hrania pomali som zabudol ako sa hra vobec hra, bol som noob lebo sa v hre vsetko zmenilo a uz sa mi nechcelo znova zacinat. Teraz hravam par hodin denne a vacsinou iba cez vikend. Lutujem, ze som stratil tolko rokov u hry z ktorej som nic nedostal a aj tak nikam neusla a doteraz existuje. Hra ti neutece. Bez PC sa citim odost lepsie. Co ti da hra? NIC. Sport? Budes
ttrenov stale sa zlepsovat budes mat vacsiu kondicku, spriatelis sa so spoluhracmi a pod.. Na hry sa vy*er tie ti nikam neutcu ale tvo detstvo, priatelia, rodina a vlastne vsetko ano. Zamysli sa nad sebou. Mozno ti aj pomozu nejake motivacne songy napr. Revolta - Zahod masku. Pesnicky od Revolty mi tiez pomohli.
ttrenov stale sa zlepsovat budes mat vacsiu kondicku, spriatelis sa so spoluhracmi a pod.. Na hry sa vy*er tie ti nikam neutcu ale tvo detstvo, priatelia, rodina a vlastne vsetko ano. Zamysli sa nad sebou. Mozno ti aj pomozu nejake motivacne songy napr. Revolta - Zahod masku. Pesnicky od Revolty mi tiez pomohli.
DedoMraz - predpokladam ze ti fotrovci odstrihli net...ale nie kazdy ma takychto vychovnych fotrovcov