Socializmus alebo demokracia?

Diskusie na politické témy...

Chceli by ste, aby sa sem vratil PRESNE taky politicky rezim, aky bol pred r. 1989?

ano
82
14%
nie
459
80%
je mi to jedno
33
6%

Celkom hlasov: 574

Lobista
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Lobista »

Je to vsetko o tom, na ktorej strane barikady stojis - ak patris medzi sucasnych hornych 10 %, tak samozrejme sucasny rezim podporujes. Ale ak nie, tak ti bolo lepsie predtym...
PS_YchO
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa PS_YchO »

ja si myslim ze komunistov boli sice nizke ceny ale za to ze na ulici poviem nieco na vladu ma zabasnu to nestalo radsej budem makať ako blby a mať slobobu aky by som mal zit v strachu z nejakeho blbeho suseda ktory by ma mohol udat aj za to co som nespravil

a ja som dieťa revolucie a tento rezim co je teraz ma daleko od demokracie
lebo demokacia znamena vlada ludu a nie nejakych blbcov ktori sa nam vysmievaju do tvrari a verejne rozkradaju stat

chce to revoluciu a nastolit pravu demokraciu kde nebudu lzi a korupcia a kde ministrom financii nebude zavodny pretekar

REVOLUTION!!! :smt067
igor
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa igor »

socializmus je dobra myslienka ,len vzdy bola v zlych rukach,.Ved ked sa tak pozriete okolo seba ,z ekonomickeho hladiska je to skoro to iste ako bolo v socializme ,sice tam sme nemali pomarance kazdy den ale teraz na ne nemame,cestovat mozme ale nemame zaco,firmy si daju 5 rocny plan a propagacia cez deti to iste ako v socializme tak aj kapitalizme ,vsetko ma svoje klady a zapory,samozrejme ze by som nechcel zit v case ked bol pri moci Stalin ale Dubcekovy sa podarilo uvolnit napatie.len keby nebola studena vojna vtedy mohlo byt vsetko inak.
PS:aj tak za vsetko mozu cesi,my sme komunizmus nechceli .
PS_YchO
Medium Expert
Medium Expert

hej myslienka to bola dobra ale asi neuskutočnitelna :?
tomexx
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomexx »

PS_YchO napísal:ja si myslim ze komunistov boli sice nizke ceny ale za to ze na ulici poviem nieco na vladu ma zabasnu to nestalo radsej budem makať ako blby a mať slobobu aky by som mal zit v strachu z nejakeho blbeho suseda ktory by ma mohol udat aj za to co som nespravil

a ja som dieťa revolucie a tento rezim co je teraz ma daleko od demokracie
lebo demokacia znamena vlada ludu a nie nejakych blbcov ktori sa nam vysmievaju do tvrari a verejne rozkradaju stat

chce to revoluciu a nastolit pravu demokraciu kde nebudu lzi a korupcia a kde ministrom financii nebude zavodny pretekar

REVOLUTION!!! :smt067
EE demokracia je onicom, tak ako komunizmus... Treba vyskusat daco co tu este nebolo... :wink:
PS_YchO
Medium Expert
Medium Expert

tomexx napísal:
EE demokracia je onicom, tak ako komunizmus... Treba vyskusat daco co tu este nebolo... :wink:
co take by to mohlo byť kde by mali ludia volne ruky a neboli by obmedzovani???
tomexx
King
King
Kontaktovať používateľa:

PS_YchO napísal:
co take by to mohlo byť kde by mali ludia volne ruky a neboli by obmedzovani???
Neviem, taka oligarchia alebo politea... Ale to by sa muselo ludstvo ako celok trochu zmenit...
PS_YchO
Medium Expert
Medium Expert

nemohol by si hodiť čo pesne to znamena ?? alebo nejaky link na slovnik cudzich slov :)
tomexx
King
King
Kontaktovať používateľa:

PS_YchO napísal:nemohol by si hodiť čo pesne to znamena ?? alebo nejaky link na slovnik cudzich slov :)
Neviem to presne definovat, ale s tou oligarchiou som sa pomylil. Prave teraz to vyzera ako keby sme nezili v demokracii ale v oligarchii (su tu iste zaujmove skupiny, ktore si presadzuju prostrednictvom parlamentu co sa im paci). No a politea by mala byt rozumna, nesebecka vlada vacsiny...
PS_YchO
Medium Expert
Medium Expert

ta politea je myslienka buducnosti ale to by sa vazne muselo zmenit myslenie ludi a to je teraz asi nemozne ale cas prinesie urcite aj ine myslienky ktore budu realne a uskutočnitelne

tak asi zostava len ta demokracia kde bude vladnuť lud a odbornici ktori sa nedaju skorumpovať teda nieco ako ta politea
tomexx
King
King
Kontaktovať používateľa:

PS_YchO napísal:ta politea je myslienka buducnosti ale to by sa vazne muselo zmenit myslenie ludi a to je teraz asi nemozne ale cas prinesie urcite aj ine myslienky ktore budu realne a uskutočnitelne

tak asi zostava len ta demokracia kde bude vladnuť lud a odbornici ktori sa nedaju skorumpovať teda nieco ako ta politea
Odbornici vladnu v technokracii. Ak by boli tito odbornici voleni na kratsie casove useky a boli by si rovni s obcanmi + kazdy ich financny ukon by bol transparenty, nebolo by to tiez zle statne zriadenie...
PS_YchO
Medium Expert
Medium Expert

hlavne je to aby to nebolo o peniazoch a o moci

ja som myslel tak ze by vladol lud ale co sa tyka ekonomiky to by chcelo odbornikov a najlepsie z bezneho ludu boli by to asi taky nejaky ministrovia
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

deblasco je egoista a ked sa ma dobre on tak sa musia mat vsetci a ked nie je to ich chyba :roll:

inak PS_YchO, zavodny pretekar je na hospodarstve..
deblasco
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa deblasco »

Aryan Angel napísal:deblasco je egoista a ked sa ma dobre on tak sa musia mat vsetci a ked nie je to ich chyba :roll:
inak PS_YchO, zavodny pretekar je na hospodarstve..
prd...
riesim si svoje problemy a nikoho neziadam aby ich riesil za mna... neziadam nic od statu ani od nikoho, ak som sa dostal do problemov niekedy tak iba kvoli svojej hluposti alebo nevedomosti, tak som si to sam musel aj zvladnut...
nepoznas ma, nevies v akej som situacii tak si to svoje hodnotenie nechaj pre seba lebo to vyznieva trapne od niekoho komu mozno tecie este mlieko po brade...
takze logicky ocakavam ze kazdy clovek sa moze zachova tak ako sa mozem zachovat ja, a teda riesi si svoje problemy sam...
ty taky uvedomely by si to mohol pochopit!? :D
PS_YchO
Medium Expert
Medium Expert

Aryan Angel napísal: inak PS_YchO, zavodny pretekar je na hospodarstve..
tak som sa sekol nevadi stane sa aj tak je tam zbytocne vela ministerstiev 8)
Linkman
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Linkman »

Ono občas mi demokracia pripomína ochlokraciu (vládu skorumpovaných más) :?
PS_YchO
Medium Expert
Medium Expert

Linkman napísal:Ono občas mi demokracia pripomína ochlokraciu (vládu skorumpovaných más) :?
ono je to asi stale tak vladne ten kto ma penieze :?
warrior_ethos
Novice
Novice

Príspevok od používateľa warrior_ethos »

Často tu bývajú názory že socializmus je pekná myšlienka, no zle realizovaná. Je to nezmysel, neni to ani jedno ani druhé. Socializmus, respektíve snaha o jeho dosiahnutie musí vždy skončiť neslobodou a absolútnym diktátom vládnej elity, a nevyše nutne vedie aj k hospodárskemu úpadku. Socializmus by mohol byť realizovateľný iba keby sme boli všetci kloni, presne rovnaký, inak nemá zmysel sa o tom baviť.
Dnešná demokraciu by som ani nenazval demokraciou, skvôr absolútny diktát najväčšej skupiny, ktorá je schopná jednať v zhode. Aj keď porušuje ľudské práva (mám na mysli akési prirodzené práva, nie tie v zákonoch) je to úplne v poriadku lebo to posvätila "väčšina", aký ma zmysel takáto vláda? Zase, ale sú rôzne teórie aký vládny systém by bol naozaj dobrý. Podľa mňa v podstate žiaden, lebo vždy keď bude mať jeden človek moc nad druhým bude to zneužívať, proti tomu sa nedá nič robiť.
PS_YchO
Medium Expert
Medium Expert

no hej preto by ziadny jedinec nemal mat moc nad inym vsetci by mali mat rovnaku alebo po pripade by sa volilo na kratke obdobie a volili by sa ludia co su ABSOLUTNE bezuhonny a nemaju ZIADNE psychicke poruchy alebo sklony k nim 8)
maslo
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa maslo »

nemozem povedat ani jedno ani ano ani nie a ani mi to nie je jedno

nezazil som ten byvaly rezim tak nemozem vraviet z vlastnej skusenosti

pre urcitu skupinu ludi bolo lepsie robotnici, nezamestnanost nebola) ale pre niektorych horsie (podnikatelia nemohli podnikat :-))
Napísať odpoveď