Politika
Re: Politika
mas pravdu, nie je to moja vec.Len som chcel poukazat na to, ze vecsina lud sa zadlzuje nie z nutnosti, ale preto ze si chcu dopriat nieco nadstandardne a castokrat zbytocne.
Konzum a problemy s tym spojene su prirodzenym dosledkom liberalneho-kapitalizmu.
Pokial budu ludia vedome a podvedome kvoli profitu vedeni k "zitiu nad pomery" alebo ekonomicky zlym rozhodnutiam, tak sa to bude diat.
Ak patris k mensine, ktora vie vyuzivat svoje prostriedky efektivne, je to tvoja vyhoda, ale na nezodpovednu vacsinu nakoniec doplatia takmer vsetci. Napriklad situacia s Greckom.
Jedinym riesenim je zmena systemu a tym aj priorit ludi.
Pokial budu ludia vedome a podvedome kvoli profitu vedeni k "zitiu nad pomery" alebo ekonomicky zlym rozhodnutiam, tak sa to bude diat.
Ak patris k mensine, ktora vie vyuzivat svoje prostriedky efektivne, je to tvoja vyhoda, ale na nezodpovednu vacsinu nakoniec doplatia takmer vsetci. Napriklad situacia s Greckom.
Jedinym riesenim je zmena systemu a tym aj priorit ludi.
-
TommyHot
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Az na to, ze za situaciu s Greckom mozu politici a nie domacnosti.Aryan Angel napísal:Ak patris k mensine, ktora vie vyuzivat svoje prostriedky efektivne, je to tvoja vyhoda, ale na nezodpovednu vacsinu nakoniec doplatia takmer vsetci. Napriklad situacia s Greckom.
To vzdy, ale vo vacsom meritku som pouzil cele Grecko ako priklad jednej nezodpovednej "domacnosti" vo vzahu k ostatnym krajinam.
-
TommyHot
Addict
Viem ako si to myslel, ale nie som zastanca kolektivnej viny. Navyse nezodpovednost tejto "domacnosti" maju na triku aj vplyvy z vonku, hlavne z Nemecka, ktori si v najvacsej miere odsieraju problemy s Greckom. Co zasiali, to aj zozali.
No vplyvy z vonku su hospodarska politika EU, ktora znova v istom zmysle vychadza z pseudo-ideologie o rovnosti v ramci tohoto priestoru a preto mohla situacia dospiet do takeho stadia kde na to doplacaju ostatne clenske krajiny. Nebolo ale mojim cielom rozoberat tuto temu.
Kratke video k dnesnym volbam.
Kratke video k dnesnym volbam.
-
TommyHot
Addict
Marianko zatial vedie
dufam, ze vyhra nech politicku luzu aj roztrha..
http://www.sme.sk/volby-vuc/2013/vysled ... y-kraj/#p2
http://www.sme.sk/volby-vuc/2013/vysled ... y-kraj/#p2
-
vendo
Guru
ja dufam tiez, lebo ten cirkus co by nastal ten by zato stal 
-
Silmer
Darca
spocitanych 25,1 % hlasov v BB kraji. Kotleba 55,2 - Manka 44,8...no bude to este zaujimave.
-
vendo
Guru
Spočítané okrsky: 51,8 %
Kotleba: 56,1%
ucast jednoznacne najvyssia, dufam ze fico pochopi
Kotleba: 56,1%
ucast jednoznacne najvyssia, dufam ze fico pochopi
25% účasť > 50% je 13% bystrických oprávnených voličov.. a vidíte, stačí to.. hrstka skalných môže presadiť čo chce. Sú to tí ktorí tvrdili, že ak by voľby mohli niečo zmeniť, tak by ich už zakázali.
Marián, ak to čítaš, držím palce
83 percent hlasov spočítaných, stále je to 56-44 pre Kotlebu. Palec hore pre všetkých komentátorov SME, HN a podobne, skvelú kampaň mu spravili.
-
seth82
Darca
Kotleba vyhral. Prajem príjemnú noc náckom, gorilám a smerákom. Predpokladám tak asi mesiac analýz a iných bludov v médiách. A som zvedavý, čo magister inžinier dokáže.
-
Thrash/Death
Star
To ja tiež. Nie som jeho vyslovený fanúšik, ale hádam spraví niečo pre ľud. Bude to ešte zaujimavé.
Tak toto asi nikto necakal
A vsetky media... robili asi najmasivnejsiu antikampan v historii SR a neuvedomovali si, ze tym ho este viac podporuju.
-
Silmer
Darca
Je to aspon odkaz pre fica, ze lavica sa da porazit. Ze osobu ako Manka ktora je podpredsedom smeru, je mozno porazit.
No ale bude to v celku zaujimave, kedze Kotleba ako novy predseda VUC je v podstate asi v prvy predseda VUC ktory nema podporu ziadneho poslanca, kedze i ked sa po prvom kole stal poslancom, tym ze vyhral tak jeho mandat zanika. A nikto iny tam nieje kto by ho podporoval z radu poslancov. Z takehoto hladiska to bude veru zaujimave.
No ale bude to v celku zaujimave, kedze Kotleba ako novy predseda VUC je v podstate asi v prvy predseda VUC ktory nema podporu ziadneho poslanca, kedze i ked sa po prvom kole stal poslancom, tym ze vyhral tak jeho mandat zanika. A nikto iny tam nieje kto by ho podporoval z radu poslancov. Z takehoto hladiska to bude veru zaujimave.
Presne tak, vsetci iba analyzuju a teraz po jeho vyhre sa zas ostatni obvinuju navzajom, je to svojim sposobom vtipne. Ale opat sa ukazalo, ze silna antikampan pre daneho cloveka posobi skor pozitivne, lebo ludia si asi povedia "ked tak proti nemu bojuju, tak je asi fakt dobry" alebo nieco v tom zmysle. Rovnako to bolo pri antikampani zly prezident.seth82 napísal:Kotleba vyhral. Prajem príjemnú noc náckom, gorilám a smerákom. Predpokladám tak asi mesiac analýz a iných bludov v médiách. A som zvedavý, čo magister inžinier dokáže.
No a co sa tyka Kotlebu, tak neviem co dalej, realne z tej pozicie asi nic nezmeni, ale je to asi najvyraznejsi odkaz nasej pravici, ze sa musia dat dokopy. Keby mali pravicove strany spolocneho kandidata, tak sa Kotleba do druheho kola nedostane (podobne to bolo ked sa Gasparovic prvykrat dostal do druheho kola s Meciarom).
A podobna situacia hrozi v prezidentskych volbach aj teraz.
Prezidentské voľby budú ešte zaujímavé.
Pravica je smiešna - o hlasy sa budú byť Kiška, Hrušovský, Čarnogurský a Kňažko - medzi poslednými 3 vidíte nejaký rozdiel? Jeden svätuškár, druhý rusofil a tretí zo všetkého trošku. Navzájom oslovujú tú istú skupinu. Ak by proti nim išiel Fico, tak ich rozdrví v prvom kole.
Fica však nechce pustiť stran..ehm, sponzorské finančné skupiny, lebo nahradiť ho nebude jednoduché a z paláca nemá reálnu moc. Smer tak má problém, lebo ako vidíme aj po VUC, nasadiť kadejakého odkundesa sa nemusí vyplatiť..
Pravica je smiešna - o hlasy sa budú byť Kiška, Hrušovský, Čarnogurský a Kňažko - medzi poslednými 3 vidíte nejaký rozdiel? Jeden svätuškár, druhý rusofil a tretí zo všetkého trošku. Navzájom oslovujú tú istú skupinu. Ak by proti nim išiel Fico, tak ich rozdrví v prvom kole.
Fica však nechce pustiť stran..ehm, sponzorské finančné skupiny, lebo nahradiť ho nebude jednoduché a z paláca nemá reálnu moc. Smer tak má problém, lebo ako vidíme aj po VUC, nasadiť kadejakého odkundesa sa nemusí vyplatiť..
-
seth82
Darca
"Pravica" nemá žiadneho poriadneho kandidáta. Všetko sú to iba malé kostičky podhodené občanom, pričom som veľmi zvedavý, koho ponúkne SMER a.s. A čo sa týka Kotlebu - za toto sú zodpovedné médiá, nik iný. SME mu robilo takú kampaň (aj keď to bola zúrivá antikampaň), že si to snáď ani nemohol lepšie vysnívať. Zakazovanie diskusií o cigánoch to ešte umocnilo. Tuším existuje nejaké porekadlo o otočení zbrane proti sebe, ale neviem si zaboha spomenúť, čo je to zač...
Kotlebovi gratulujem, konecne nejaky novy vietor
bud nieco spravi, alebo sa totalne zdiskredituje, verim v moznost A)
Fico si pekne nasral do huby, ale to s ficovolicmi samozrejme nepohne, takze skoda reci
bud nieco spravi, alebo sa totalne zdiskredituje, verim v moznost A)
Fico si pekne nasral do huby, ale to s ficovolicmi samozrejme nepohne, takze skoda reci