c++ error

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
troll11
Medium Expert
Medium Expert

c++ error

Príspevok od používateľa troll11 »

zdravim ....zaseklo sa mi c++..vobec nic sa s nim neda robit...stlacil som f5..nabehol exe subor a nic....nvte poradit co s tym ?...cez spravcu uloh som uz samozrejme skusal..
Prílohy
error.jpg
audiotrack
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: c++ error

Príspevok od používateľa audiotrack »

vyzerá to že tam máš nekonečný cyklus. Odpáliť cez správcu úloh celý proces, znova spustiť editor, a opraviť si kod
troll11
Medium Expert
Medium Expert

prosim ta citaj ↑ som pisal ze cez spravcu nic neporiesim..musel som komp restartnut..

//autoeditácia príspevku (23 Nov 2013, 21:44)
zase to spravilo.......STATUS_STACK_BUFFER_OVERRUN encountered
The thread 'Win32 Thread' (0x1638) has exited with code -1073740791 (0xc0000409).
The thread 'Win32 Thread' (0x1618) has exited with code -1073740791 (0xc0000409).
The thread 'Win32 Thread' (0x1610) has exited with code -1073740791 (0xc0000409).
The thread 'Win32 Thread' (0x1614) has exited with code -1073740791 (0xc0000409).
The program '[5644] november23.exe: Managed (v4.0.30319)' has exited with code -1073740791 (0xc0000409).
The program '[5644] november23.exe: Native' has exited with code -1073740791 (0xc0000409).
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

cez správcu to poriešiš, iba to nevieš. To je trochu rozdiel. Prepni sa na kartu procesy a odpál príslušný proces. Nepozerať v spustených úlohach alebo čo ja viem kde pozeráš.

a robiť ti to bude vždy keď ten program spustíš (tou F5) pokiaľ tam máš chybu ktorú neopravíš. Máš tam cyklus ktorý nikdy neskončí a preto ti to zamrzne. Ukáž zdroják toho tvojho programu
troll11
Medium Expert
Medium Expert

#include <iostream>
#include <fstream>
using namespace std;
struct studenti{
char meno[20];
int pocet;
};

int main (){
ifstream f;
int i=0,j=0;
int znamka,pocet=0;
f.open ("text.txt");

studenti student[30];
{
while (!f.eof())
{
f.getline (student.meno,20);//ked chcem vyvolat : cout<<student.meno<<endl;
do {f>>znamka;
pocet++;
} while (znamka!=0);
student.pocet= pocet;
i++;
}
};
for (j=0;j<=2;j++)
{
cout<<student[j].meno<<endl;
cout<<student[j].pocet<<endl;
}
f.close ();
system ("pause");
return 0;
}

co sa tyka spravcu ..hej cele c cko by som vedel odpalit ale mal by som v .. cely program..aj ked neni to az take zlozite asi napisat zas..
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

v tom do-while cykle máš chybu. Načítavanie známok neviem ako má byť (či zo súboru alebo z klávesnice) ale to čo si tam napísal určite nerobí ani jedno

no ono iné ako celé céčko ti odpáliť ani neostáva. Ten tvoj program sa preloží a spustí z céčka, nie ako samotná inštancia. Takže sa mu nepriradí samostatný proces
troll11
Medium Expert
Medium Expert

malo by to nacitat zo suboru text.txt ...z premenmnej f...preco ? kde je chyba ?
samostatny proces nie..ale myslel som ze nejako zastavim ten exe subor
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Ak sú tie známky pod sebou, tak to spravíš rovnako ako to robíš riadok nadtým, a síce f.getline(znamka);
troll11
Medium Expert
Medium Expert

takze navrhujes ze mam to nacitavat ako znaky ? ale ved to je blbost ked potrebujem potom s tym dalej pracovat ako s cislami... tak ako to mam poriesit...nie nie su pod sebou ale v rade..takto..2 1 2 3 2 0

ja som to videl a ucitel to mal takto f>>znamka.. a fungovalo mu to..:(

//autoeditácia príspevku (23 Nov 2013, 22:49)
ci kasles na mna ?
BX
Addict
Addict

Príspevok od používateľa BX »

To čítanie je dobre, operátor >> sa o to postará správne. Chyby sú inde.
Ja by som tvoje popisované chovanie tipoval na zlé otvorenie súboru. Ty vo while kontroluješ eof(), mal by si skôr kontrolovať good(), alebo po otvorení sa opýtať, či bol súbor otvorený (metóda good()) a až potom, keď si si istý, že bol, overovať na eof.
Keď sa totiž súbor neotvorí, eof sa nenastaví a ty skončíš v nekonečnom cykle. No a to, že sa súbor neotvorí, znamená, že je na nesprávnom mieste.

Ďalej, fungovať ti to nebude, pretože zabúdaš ešte na jeden enter(znak '\n') za známkami. Ten musíš ešte po cykle do-while "odstreliť" napr. metódou get()
No a ešte jedna vec, premennú pocet inkrementuješ aj keď nájdeš nulu, takže počet známok bude vždy o jedna vyšší, ako by mal byť.

No a posledná vec, keď chceš zavrieť program, tak najprv vyskúšaj krížik, potom skús stlačiť CTRL+C(vyvolá ukončenie programu operačným systémom) a ak ani to nepomôže, vo visual C++ nájdi niečo ako stop. Ak to beží v debug móde, tak sa to zastaví. Až keď toto všetko zlyhá, zalez do správcu procesov.

A ešte rada: Rob si pomocné výpisy. Do kódu si daj nejaké

Kód: Vybrať všetko

cout << "Nacitavam toto";
cout << "toto = " << toto << "\n";
a podobne. Pomôže ti to nájsť kopu chýb.
Jo a zdrojáky sem na fórum posielaj v tagoch CODE, lepšie sa to tak číta.
troll11
Medium Expert
Medium Expert

takto: prisiel som uz na to ze mi tam treba doplnit to get()..uz skor.....ale velke dakujem konecne par rad ktore ma o nieco obohatili..nie ako vacsinou tu nieco napisem a ozvu sa mi ludia , ktori ma akurat urazaju ze som blby a oni su geniovia .. :) (a pri tom mi vacsinou vobec nepomozu..mozno tomu ani nerozumeju :nono: )
BX
Addict
Addict

Príspevok od používateľa BX »

Zvykni si otázky pokladať poriadne a čo najpresnejšie. Ľudia potom nebudú mať dôvod ti niečo negatívne písať. Programovanie je komplexná činnosť, všetko so všetkým, takže toho vždy napíš čo najviac.
Pozri, v prvom príspevku píšeš, že ti nejde zavrieť program. Odpoveď na to si od audiotracka dostal. No a od zavretia programu sme sa dostali až ku konkrétnym chybám v kóde a debugovaniu. Ak by si napísal v prvom príspevku hneď aj zdroják a napísal, že chceš aby to robilo toto a hento a ono to nejde, hneď by ti prišla správna odpoveď a ušetrili by sme čas aj my, aj ty ;)
troll11
Medium Expert
Medium Expert

Ved som beginner este len 1* krat som tu neico take hadzal tak je logicke ze to tu nedam presne podla vasich predstav..nabuduce budem vediet.. a vy ste urcite tiez neboli najlepsi ked ste zacinali ;)
Napísať odpoveď